Όταν μια ευκαιρία παρουσιάζεται σε κάποιον από εμάς, νιώθουμε την υποχρέωση να την τραβήξουμε από τα μαλλιά. Στην περίπτωση όμως του Κώστα Οικονομόπουλου, το τράβηγμα έγινε… ξεμάλλιασμα. Ο 19χρονος διεθνής γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου κόντρα στον ΠΑΟΚ πήρε χρόνο συμμετοχής, «κατάπιε» όποιον παίκτη του ανέθεταν να μαρκάρει, βάζοντας έτσι έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο στον Άρη Λυκογιάννη ενόψει της συνέχειας.

Ο ίδιος μιλώντας στο Basketblog παρέμεινε ταπεινός και συγκεντρωμένος στον στόχο του, ενώ αναφέρθηκε σε πολλά, μεταξύ των οποίον ήταν η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, η ζωή του στην Ρόδο, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον πρώην συμπαίκτη του στον ΜίλωναΔημήτρη Κακλαμανάκη του Λαυρίου, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα.

-Που κρίθηκε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ;
«Σίγουρα κρίθηκε στην σκληρή άμυνα που παίξαμε. Ήμασταν όλοι πολύ συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ σίγουρα έπαιξαν ρόλο και τα ποσοστά του ΠΑΟΚ που σήμερα ήταν πολύ χαμηλά».

-Πόσο σημαντικό είναι για τον Κολοσσό το γεγονός πως κέρδισε μια τόσο μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ με τόσο μεγάλη διαφορά;
«Σίγουρα μας βοηθάει για την συνέχεια να έχουμε καλύτερη ψυχολογία, καλύτερη αυτοπεποίθηση. Και έχει και σημασία καθώς ήρθε μετά από μια ήττα που μας πόνεσε στην Τρίπολη κόντρα στον Αρκαδικό που παίξαμε και άσχημα. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο ματς με το Λαύριο εκτός της Δευτέρα και σίγουρα αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει στον στόχο που έχουμε, να μπούμε στα πλέι-οφς». 

-Σας εντυπωσίασε κατά κάποιο τρόπο κατά την διάρκεια του αγώνα το πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά;
«Δεν κοιτούσαμε τον πίνακα του σκορ. Ξέραμε ότι υπάρχει μια διαφορά, αλλά ξέραμε και ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ έμπειρη και καλή ομάδα, για αυτό συνεχίσαμε να παίζουμε σε όλο το παιχνίδι στο 100%».

-Πήρες την ευκαιρία με την απουσία του Αχόνεν και θα μπορούσε να πει κανείς πως την τράβηξες από τα μαλλιά…
«Το βασικό είναι να γυρίσει γρήγορα ο Αχόνεν γιατί η ομάδα τον χρειάζεται. Από εκεί και πέρα εγώ ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου ξεκινώντας από την άμυνα και από εκεί και πέρα ότι άλλο μπορούσα να κάνω».

-Αυτή η εμφάνιση σου θα μπορούσε να είναι το έναυσμα ώστε να δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε εσένα ο κόουτς;
«Σίγουρα ελπίζω να μπορέσω να έχω λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Εγώ προσπαθώ στην προπόνηση και από εκεί και πέρα όλα είναι στα χέρια του κόουτς. Εκείνος ξέρει πώς να διαχειριστεί το υλικό και το αφήνω πάνω του. Εκείνος ξέρει τις δυνατότητες μου, είμαστε κάθε μέρα μαζί και το πόσο χρόνο μπορεί να μου δίνει σε κάθε ματς θα το κρίνει αυτός».

-Εμφανίσεις σαν και αυτές θα σου δώσουν και πάλι την θέση σου στην Εθνική;
«Να σου πω την αλήθεια δεν το κοιτάω την Εθνική ακόμα. Το μόνο που κοιτάω είναι το να πάει καλά η ομάδα μου, ο Κολοσσός και μετά θα κοιτάξω την Εθνική. Πάντως ελπίζω να είναι ένα λιθαράκι και αυτή η εμφάνιση για να παίξω και πάλι με την Εθνική».

-Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι για έναν 19χρονο να είναι τόσο μακριά από τους δικούς του και από το σπίτι του;
«Φέτος είναι η πρώτη φορά που φεύγω τόσο μακριά από το σπίτι, αλλά το κλίμα είναι τόσο οικογενειακό εδώ στον Κολοσσό και επίσης υπάρχουν και άλλοι μικροί παίκτες που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση με μένα και στην ουσία βοηθάμε ο ένας τον άλλον σε αυτό. μεγάλο ρόλο παίζει ο κόουτς και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας που είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθάνε». 

-Μέσα σε δύο χρόνια έκανες ένα «ταξίδι» από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ και τον Μίλωνα στον Πανιώνιο και από εκεί στην Ρόδο. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;
«Ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα, είμαι στο μηδέν. Ναι μεν κατάφερα να παίξω στην Α1 αλλά δεν έχω καθιερωθεί ούτε τίποτα. Απλά βλέπω την επόμενη μέρα, δουλεύω σκληρά και όπου καταλήξει».

-Ο Κολοσσός φέτος έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, έχει πάρει αποτελέσματα, έχει όμως και κάποια σκαμπανεβάσματα. Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;
«Πράγματι σε κάποια παιχνίδια έχουμε δείξει πολύ καλό πρόσωπο, σε σημείο που σε κάνει να λες ότι αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά. Απλά έχουμε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια που δεν έχουμε καταφέρει να αποδώσουμε το ίδιο. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσουμε. Ελπίζω για το καλύτερο, να μπούμε δηλαδή στα πλέι-οφς και να κάνουμε εκεί μια καλή πορεία».

-Κάτι τελευταίο. Με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη του Λαυρίου ήσασταν συμπαίκτες στην Γ’ Εθνική και τον Μίλωνα. Πως είναι τώρα να τον βλέπεις σαν αντίπαλο την Δευτέρα;
«Χαίρομαι πολύ που βλέπω τον Δημήτρη να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο και να παίρνει τις ευκαιρίες που του αναλογούν. Έχει μεγάλες δυνατότητες και του εύχομαι ότι καλύτερο. Ανυπομονώ να τον δω την Δευτέρα στο γήπεδο».

Η φωτογραφία είναι της Λυδίας Πετροπούλου.