Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών και παρότι στο τέλος ο Γουότερς ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση με τις 3/3 βολές που έβαλε, ο ηγέτης της ομάδας της Ρόδου ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με τον 22χρονο να σημειώνει νταμπλ-νταμπλ, με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Γιαννούλης μετά από αυτήν εκπληκτική εμφάνιση που ήταν και η κορυφαία του στην Α1, μίλησε στο basketblog και στον Αχιλλέα Μαυροδόντη, μεταφέροντας το πώς έζησε την επεισοδιακή αυτή αναμέτρηση, για την προσωπική του επίδοση, αλλά και για το τι τον οδήγησε να πάει στον Κολοσσό, όπως και για την ζωή στην Ρόδο. Ακόμα αναφέρθηκε στον στόχο των πλέι οφ, ενώ μας εκμυστηρεύτηκε πως «η χρονιά στον Άρη με έκανε πιο δυνατό».

-Που κρίθηκε το σημερινό παιχνίδι;
«Κρίθηκε σε πολλά πράγματα. Στην τύχη, στο πάθος, στο ότι το θέλαμε πιο πολύ και ότι ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στη διάρκεια του παιχνιδιού, εκτός από κάποια νεκρά διαστήματα, που ήταν φυσιολογικό κάποια στιγμή να συμβούν και αυτά»

-Τι έφταιξε και παρότι είχατε τα ηνία του αγώνα, τελικά κατάφερε ο Απόλλωνας και γύρισε;
«Ο Απόλλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Ήταν λογικό λοιπόν όταν εμείς χάναμε την συγκέντρωση μας από την κούραση και από την πίεση να βρει ευκαιρία και να γυρίσει το ματς».

-Μετά από μια περιπετειώδη ήττα την περασμένη βδομάδα, πόσο σημαντική ήτανε η νίκη αυτή;
«Ήταν πολύ καλό βήμα, ειδικά μετά από μια ήττα που ήρθε με περίεργο τρόπο, σε ένα παιχνίδι που το είχαμε στα χέρια μας και το χάσαμε. Αντιδράσαμε καλά και μείναμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας και στην προπόνηση μας. Έχουμε πολύ καλά παιδιά στην ομάδα και αυτό φαίνεται άλλωστε, πράγμα που μας βοηθάει σε οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσουμε στην πορεία. Το παιχνίδι με την Ελευσίνα μας πείσμωσε και σήμερα θέλαμε να νικήσουμε πάση θυσία!»

-Για να περάσουμε και στα δικά σου, ένας γκαρντ να έχει νταμπλ-ντάμπλ με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ δεν είναι και πολύ σύνηθες φαινόμενο…
«Μου είχε πει ο κόουτς πως θα ξεκινήσω για να παίξω άμυνα πάνω στον Πεν. Ο συγκεκριμένες παίκτης πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και ξεκίνησα με το σκεπτικό να παίξω άμυνα και να τον μετριάσω όσο μπορώ. Πιο πολύ με ευχαριστεί το ότι πήρα 10 ριμπάουντ παρά το ότι έβαλα 23 πόντους. Εγώ προσπαθώ να παίζω όσο καλύτερα μπορώ και να βοηθάω την ομάδα μου και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Σήμερα ένοιωθα καλά και έβαλα κάποια σουτ που άλλες φορές δεν μπήκαν και γενικά ένιωθα καλά στον συγκεκριμένο αγώνα. Σίγουρα με χαροποιεί η εμφάνιση μου, όμως πιο σημαντικό για μένα είναι το γεγονός πως κερδίσαμε».

-Πως έζησες τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης;
«Όταν ο Γουότερς πήγε για τις βολές είχα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άγχος. Πιο πολύ άγχος ακόμα και από την αρχή του αγώνα. Στις δύο πρώτες βολές δεν έβλεπα σκέψου. Ευτυχώς έδειξε πως δεν μασάει και τις έβαλε όλες! Όταν έβαλε τις 2 είχα ανατριχιάσει και πίστευα πως θα βάλει και την 3η. ευτυχώς την έβαλε και πήραμε την νίκη».

-Πόσο δύσκολη ήταν η περσινή σου χρονιά στον Άρη;
«Η χρονιά στον Άρη με έκανε πιο δυνατό χαρακτήρα. Πήρα κάποιες παραστάσεις από μια μεγάλη ομάδα που δουλεύει σωστά, είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες και έκανα και φιλίες από εκεί. Από εκεί και πέρα δεν πήρα της ευκαιρίες που θα ήθελα και αυτό έκανε δύσκολη τη χρονιά για μένα. Μετά πήρα την απόφαση να έρθω εδώ δανεικός πλέον βλέπουμε τι θα γίνει. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα».
-Μέχρι στιγμής πιστεύεις πως δικαιώνεται η επιλογή σου να παίξεις στον Κολοσσό;
«Πιστεύω πως δικαιώνομαι που ήρθα στον Κολοσσό! Νιώθω καλά εγώ και ειδικά μετά και την έλευση του κόουτς Λυκογιάννη νιώθω καλά που παίρνω χρόνο».

-Το κίνητρο για να αποφασίσεις να πας στον Κολοσσό ήταν ο χρόνος συμμετοχής σου έτσι;
«Εγώ θέλω να παίζω αυτή τη στιγμή. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε κάτι άλλο. Το ότι ήμουν σε μια μεγάλη ομάδα και δεν έπαιζα δεν μου λέει κάτι εμένα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να παίζω».

-Αλήθεια πως είναι η ζωή στην Ρόδο;
«Είναι ωραία. Ήρεμα θα έλεγα. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας μπασκετμπολίστας για να συγκεντρωθεί απόλυτα στην δουλειά του. Βρίσκουμε και λίγο χρόνο για κανέναν καφέ με τον Τολιόπουλο. Αυτά δεν κόβονται καταλαβαίνεις (γέλια)».

-Στην αρχή της χρονιάς μιλούσαμε για παραμονή. Πλέον μέσα από τα αποτελέσματα το θέμα για τον Κολοσσό είναι τα πλέι οφ. Αυτό σας κάνει να νιώθετε δικαιωμένοι για την δουλειά σας;
«Στην αρχή ξεκινήσαμε με μια μέτρια ομάδα η οποία σιγά σιγά άλλαζε. Αλλάξαμε προπονητή, ήρθαν νέοι παίκτες, κάναμε κάποιες νίκες που μας βοήθησαν να «ρολάρουμε» και πλέον μπορούμε να κοιτάμε και λίγο πιο ψηλά από την παραμονή. Πλέον κοιτάμε βήμα βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί άμα κοιτάς απότομα ψηλά, χάνεις και τα λίγα που έχεις καταφέρει. Τώρα μπορούμε να μιλάμε για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ και αν συμβεί αυτό, θα είναι μια επιτυχία για την ομάδα, καθώς πέρσι δεν τα είχε καταφέρει».

-Είναι εφικτός ο στόχος των πλέι οφ κατά τη γνώμη σου;
«Αν συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλεύουμε όπως δουλεύουμε μέσα στην βδομάδα για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όλα μπορούν να συμβούν. Μπάσκετ είναι, και όλα μπορούν να συμβούν».

-Οι δικοί σου στόχοι προσωπικά ποιοι είναι;
«Να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος. Μπάσκετ μπάσκετ μπάσκετ. Αυτή είναι η ζωή μου και σε αυτό θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος».

-Μια μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα περνάει από το μυαλό σου;
«Σαφώς και είναι! Κάθε φορά ο πήχης ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και δεν θέλω να «χαλάσω» το μυαλό μου με κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να πάρουν τα μυαλά μου αέρα και τώρα έκανα ένα καλό παιχνίδι και στα δύο επόμενα να «μην υπάρχω» μέσα στο γήπεδο. Μετράει πάνω από όλα η σταθερότητα. Η μεταγραφή είναι κάτι που το βλέπουμε το καλοκαίρι. Εγώ εδώ είμαι ευχαριστημένος πάντως και συνεχίζουμε καλά. Έχει ακόμα πολύ δρόμο η χρονιά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αυτό που θέλω εγώ είναι σε κάθε αγώνα να προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος μπορώ στην προκειμένη φάση. Όχι απαραίτητα να βάζω 20 πόντους, αλλά να βοηθάω πάντα την ομάδα μου να κερδίζει»