Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με κόσμο κόντρα στην πρώην ομάδα του και δεν… ψάρωσε καθόλου. Παρά τις έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός άσος ξεκίνησε “καυτός” (3/3 δίποντα) και τελείωσε το ματς με 9 πόντους (μία ασίστ κι ένα λάθος επίσης) σε 23:29’’, με 3/4 δίποντα και ένα εύστοχο τρίποντο-μαχαιριά (1/2 3π.) καθώς «έγραψε» το 54-61 στο 35’, κάτι το οποίο πανηγύρισε έξαλλα με τον Νικ Καλάθη.

Ο λόγος για τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Basketblog.gr για τη νέα εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, αλλά και παρθενική των «πράσινων» κόντρα στον «αιώνιο» σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Παράλληλα, ο άσος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στα κίνητρα των παικτών για τη νίκη, το πώς βίωσε ο ίδιος την επιστροφή του σ’ ένα κατάμεστο ΣΕΦ, ενώ δε δίστασε να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες του κόσμου των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Συγχαρητήρια, Ματ. Ποιο πιστεύεις ήταν το «κλειδί» της νίκης;

«Πρώτα απ’ όλα ξεκινήσαμε πολύ καλά. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, σκληρύναμε σε σχέση με προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια μας, και πιστεύω ότι είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό πιστεύω ήταν το κλειδί.».

– Προερχόσασταν από μια σκληρή ήττα από την ΑΕΚ. Θέλατε να αντιδράσετε; Να δώσετε απαντήσεις στον κόσμο σας; Αισθανθήκατε πως ήσαστε πό αμφισβήτηση;

«Ναι, φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμά μας στην έναρξη της σεζόν δεν ήταν εύκολο, ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα. Αλλά για κάθε καλή ομάδα, ή για κάθε ομάδα που θέλει να είναι καλή, ο στόχος είναι η αντίδραση μετά από άσχημες ήττες. Στα δύο τελευταία παιχνίδια (σ.σ. Μπασκόνια και ΑΕΚ εκτός) έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Κι έτσι σήμερα (σ.σ.) θέλαμε να “δραπετεύσουμε” και τα καταφέραμε. Πήραμε μια σημαντική νίκη, η οποία θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας ενόψει της συνέχειας.».

– Ατομικά, είχες πολύ καλή απόδοση κόντρα στην παλιά σου ομάδα. Πώς βίωσες το αποψινό (σ.σ. χθεσινό) ντέρμπι;

«Ένιωσα καλά. Οκ, ξέρω ότι κάποιοι οπαδοί έλεγαν κάτι για μένα. Αυτό είναι φυσιολογικό. Από την πλευρά μου, προσπάθησα να μείνω προσηλωμένος στον αγώνα και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Μόνο αυτό.».

 

– Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ακόμα νίκη στο ΣΕΦ με την «πλάτη στον τοίχο», μετά τον 5ο περσινό τελικό, όπου εσύ βρισκόσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά και μετά το εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος.. Τί πιστεύεις είναι αυτό πού σας δίνει τις νίκες σε τόσο δύσκολες καταστάσεις;

«Αυτός είναι ο χαρακτήρας των παιδιών στην ομάδα. Όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση, ανακαλύπτεις το ποιος είσαι, το τί είδους ομάδα είσαι. Είτε παραδίνεσαι και τα παρατάς, είτε συνεχίζεις να παλεύεις. Όποιο παιχνίδι κι αν παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, θα είναι δύσκολο. Σε αυτά τα παιχνίδι, πρέπει πάντα να παλεύεις σκληρά, να κάνεις καλά τα μικρά πράγματα. Αυτό είναι που κάναμε σήμερα.».

– Θα μπορούσαμε πλέον να πούμε πως γνωρίζετε την αδυναμία -ή αδυναμίες- του Ολυμπιακού;

«Όλοι γνωρίζουν ότι η δύναμη του Ολυμπιακού είναι το ότι παίζουν όλοι μαζί, ομαδικά. Κινούν τη μπάλα, ο καθένας παίρνει τις ευκαιρίες του, τα σουτ του. Πιστεύω ότι τώρα που παίξαμε με αλλαγές στην άμυνα, τούς αναγκάσαμε να παίξουν πιο ατομικά, πιο πολύ ένας εναντίον ενός. Αυτό που θέλουν είναι να κυκλοφορούν συνεχώς τη μπάλα, αλλά εμείς δεν τούς το επιτρέψαμε.».

– Είσαι καθόλου στενοχωρημένος από την συμπεριφορά του κόσμου του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό σου;

«Όχι, καθόλου. Δεν με νοιάζει τι κάνουν. Όπως είπα, ό,τι κι αν κάνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν με νοιάζει. Είμαι καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.».