Με τον πλέον άσχημο τρόπο εξελίχθηκε ο χτεσινός αγώνας ανάμεσα στη Δάφνη Δαφνίου και τον Ιωνικό Νικαίας. Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης και ενώ το σκορ ήταν στο 60-82, άγνωστοι βρέθηκαν στην εξωτερική πλευρά του κλειστού και άρχισαν να ρίχνουν φωτοβολίδες εντός του γηπέδου με αποτέλεσμα την εκκένωση του και την πρόκληση ζημιών.

Ο αγώνας διεκόπη οριστικά, με την διοίκηση της Δάφνης Δαφνίου να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές και για απόδοση ευθυνών για όσα συνέβησαν.

Λίγες ώρες μετά τα άσχημα γεγονότα ο αντιπρόεδρος της Δάφνης Δαφνίου μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr και αναφέρθηκε τόσο στο περιστατικό όσο και στην επόμενη μέρα για την ομάδα του Χαϊδαρίου.

–          κ. Λυμπερόπουλε, είστε ένα από τα μέλη της διοίκησης που βρίσκεστε πάντα στην εξέδρα του γηπέδου. Τι συνέβη ακριβώς στο τέλος του αγώνα;

«Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με φιλάθλους και των δύο ομάδων και σχεδόν μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα δεν υπήρχαν θέσεις. Το κλίμα ήταν δυναμικό και από τους φιλάθλους των δύο ομάδων και υπήρχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, σε αθλητικά πλαίσια πάντα, ενώ υπήρχε και αστυνομική περιφρούρηση για παν ενδεχόμενο. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, άγνωστοι βρέθηκαν έξω από το γήπεδο και άρχισαν να ρίχνουν φωτοβολίδες τόσο μέσα στο κλειστό όσο και στον χώρο των αποδυτηρίων με αποτέλεσμα να  πάρει φωτιά η οροφή του κλειστού και να χρειαστεί μεγάλη πυροσβεστική βοήθεια. Εμείς με τη βοήθεια της πυροσβεστικής προσπαθήσαμε να πετύχουμε τη γρήγορη εκκένωση του γηπέδου και στη συνέχεια οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπάθησαν να σβήσουν το συντομότερο δυνατό τη φωτιά, με τη ζημιά όμως να είναι ήδη μεγάλη».

–          Ακούσατε κάτι, κάποιο σύνθημα ή κάποιες βρισιές όταν ήρθαν οι άγνωστοι έξω από το γήπεδο;

«Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση της στιγμής που εμείς από την εξέδρα δεν μπορούσαμε να ακούσουμε κάτι. Η αστυνομία από την πλευρά της άκουσε κάποια πράγματα και τα έχει καταγράψει και περιμένουμε να επιληφθεί του ζητήματος»

. Η Δάφνη Δαφνίου είναι ένας ζωντανός οργανισμός με παρόν και μέλλον και με ακαδημίες οι οποίες σφύζουν από ζωή. Πώς σκέφτεστε την επόμενη μέρα με δεδομένη τη ζημιά που έχει υποστεί το κλειστό της περιοχής;

«Ήδη το πρόβλημα εμφανίστηκε από το βράδυ της Κυριακής όπου ανεβλήθη ο αγώνας του εφηβικού που ήταν προγραμματισμένος. Σήμερα θα πρέπει να δούμε πού θα προπονηθούν οι ακαδημίες και από την Τρίτη πού θα προπονηθεί το ανδρικό τμήμα. Στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση το παρκέ μιας και η πυροσβεστική έριξε μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να στάζει η οροφή και προσπαθούμε ακόμα και τώρα να το σώσουμε πριν καταστραφεί γιατί τότε το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Η συνεργασία μας με τη δημοτική αρχή ήταν άψογη και τώρα καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις της επόμενης ημέρας».

–          Έχει γίνει κάποια εκτίμηση αναφορικά με το μέγεθος της ζημιάς ως προς το οικονομικό της σκέλος;

«Είμαστε σε επαφές αυτή τη στιγμή με τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να λύσουμε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας. Ευελπιστούμε να γίνει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ταχύτατα και η Δάφνη να βρίσκεται ξανά στο γήπεδο της τόσο για το ανδρικό τμήμα όσο φυσικά και για τις ακαδημίες».

–          Πιστεύετε ότι αυτό το γεγονός ενδέχεται να πλήξει την ομάδα και αγωνιστικά;

«Όχι δεν το πιστεύω αυτό. Όλοι μέσα στην ομάδα, παίκτες, προπονητές και διοίκηση είμαστε ψύχραιμοι. Η ομάδα χτες έδειξε ένα αρκετά καλό πρόσωπο κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον Ιωνικό, και παρά τη διαφορά δυναμικότητας που υπήρχε, σταθήκαμε αξιοπρεπώς απέναντι του. Είμαστε αισιόδοξοι ενόψει της συνέχειας τόσο αγωνιστικά όσο και για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η χτεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη για εμάς, μιας και περιμέναμε με ανυπομονησία αυτό τον αγώνα. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα όμορφο, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, όμως αμαυρώθηκε από την άσχημη εξέλιξη στο τέλος του αγώνα. Πλέον όμως το αφήνουμε πίσω μας και κοιτάμε την επόμενη μέρα».