Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από την αρχή της χρονιάς είχε ακούσει τα… εξ αμάξης, όμως πλέον με τις εμφανίσεις του αυτόν τον μήνα δείχνει πως έχει βρει και πάλι την αυτοπεποίθηση του και το «χέρι» του καθώς μετά τα μεγάλα σουτ κόντρα στην ΑΕΚ, ήρθε και η εμφάνιση με την Ρεάλ, όπου ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα με 19 και 6(!) τρίποντα.

mantza-real-daxtila

Μετά από αυτήν την διαστημική του εμφάνιση ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο basketblog για την αναμέτρηση με τους Μαδριλένιους, ενώ ανέλυσε και τους επόμενους αντιπάλους του Ολυμπιακού, Χίμκι και Άρη. Ακόμα αναφέρετε στο πόσο σημαντική είναι η αγάπη του κόσμου(ήταν δύσκολη συνέντευξη καθώς όλοι τον φώναζαν για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία) ενώ τονίζει πως ο Ολυμπιακός θα δώσει τα πάντα στους δύο «τελικούς» που ακολουθούν με Χίμκι και ΤΣΣΚΑ. Τέλος ερωτώμενος για την απόδοση του δήλωσε πως «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα βάλει τα σουτ, αρκεί να κερδίσουμε».

-Μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ θέλατε 4Χ4 νίκες. Ήδη καταφέρατε και πήρατε τις δύο από αυτές. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ψυχολογία σας;
«Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό. Παρόλα αυτά όπως μας είπε και ο κόουτς πρέπει να το ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι. Σίγουρα χαρήκαμε με την νίκη αυτή όμως η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι με την Χίμκι σε μια πολύ δύσκολη έδρα με μια πολύ καλή ομάδα που όπως και εμείς έτσι και αυτή παίζουν το τελευταίο τους χαρτί εναντίων μας. Είναι μια ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο αλλά παρόλα αυτά εμείς είμαστε Ολυμπιακός πάμε να αντιδράσουμε και πάμε να κερδίσουμε όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Πάμε δηλαδή να κάνουμε το διπλό που δεν έχουμε κάνει ως τώρα».

-Είναι «πελάτης» στο ΣΕΦ η Ρεάλ;
«Δεν θα τους έλεγα πελάτες. Όσο δύσκολο είναι για εμάς να κερδίσουμε στην Μαδρίτη, άλλο τόσο δύσκολο είναι για εκείνους να κερδίσουν στο ΣΕΦ. Οπότε πιστεύω πως είμαστε στην ίδια κατάσταση».

-Σήμερα (σ.σ.χτες) πήρατε και την διαφορά από τον πρώτο αγώνα. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό και στο αγωνιστικό, αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι;
«Πιστεύω περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα καθώς στην βαθμολογία δεν θα μας βοηθήσει και κάπου, πάλι δύο νίκες θέλουμε. Σίγουρα όμως όταν παίζεις έναν «τελικό» με μια ομάδα σαν την Ρεάλ, που και εκείνη έχει μπλέξει είναι σημαντικό και κυρίως όταν κάνεις και τέτοια εμφάνιση, κρατώντας σχεδόν σε όλο το παιχνίδι την διαφορά σε διψήφια τιμή».

-Το καλάθι το έβλεπες σαν βαρέλι;
«Ένιωθα καλά σήμερα. Όλα τα σουτ τα έβλεπα καλά και τα δύσκολα και τα εύκολα και αφού τα έβαζα συνέχισα να σουτάρω και έτσι έγινε».

-Κόντρα στην ΑΕΚ έβαλες τα σουτ στο τέλος όταν η μπάλα ήταν «βαριά». Με την Ρεάλ έβαλες 6 τρίποντα. Έχεις ξαναβρει το χέρι σου;
«Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Αν θα τα βάλω εγώ δεν με απασχολεί, ας τα έβαζε άλλος αρκεί να κερδίζαμε και πάλι. Σήμερα έτυχε να τα βάλω εγώ. Άλλες φορές τυχαίνει να τα βάλουν άλλοι. ένιωθα καλά, σούταρα, τα έβαλα και τελείωσε η υπόθεση. Άλλες φορές νιώθεις καλά, άλλες όχι. Το θέμα είναι να κερδίζουμε».

-Πόσο σημαντική είναι η αγάπη που σου δείχνει ο κόσμος;
«Σίγουρα η ανταπόκριση και η αγάπη είναι ότι σημαντικότερο. Κυρίως για εμάς που είμαστε αθλητές που κάνουμε το χόμπι που αγαπάμε επάγγελμα και πληρωνόμαστε πολύ καλά για αυτό. Το να σε σταματάει ο κόσμος στο δρόμο και να σε χαιρετάει είναι πολύ σημαντικό και είμαστε όσοι το ζούμε, πολύ χαρούμενοι για αυτό».

-Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι κόντρα στην Χίμκι;
«Θα πρέπει να μην αφήσουμε την Χίμκι να επιβάλει τον ρυθμό της. Όπως σου είπα είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο στην επίθεση, με παίκτες που ο καθένας μπορεί να σου βάλει 20 πόντους. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και αν το κάνουμε αυτό πιστεύω πως θα έχουμε πολλές πιθανότητες».

-Τώρα έχετε και το παιχνίδι με τον Άρη, το θεωρητικά τελευταίο «δύσκολο σκαλοπάτι» μέχρι τα «πλέι οφ». Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι;
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να κρίνει πολλά και κατά κύριο λόγο το πλεονέκτημα στα «πλέι οφ». Παίζουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα με μια πολύ μπασκετική ομάδα που θα έχει γεμάτο γήπεδο. Όμως εμείς είμαστε Ολυμπιακός και θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε προκειμένου να πάρουμε το πλεονέκτημα που θα μας οδηγήσει στο πρωτάθλημα που είναι και ο βασικός μας στόχος φέτος».

-Οπότε πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός με εμφανίσεις σαν και αυτή θα φτάσει στο στόχο του;
«Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στους δύο «τελικούς» που απέμειναν, θα τα δώσουμε όλα και από εκεί και πέρα σε δύο βδομάδες θα κάνουμε ταμείο».

Δείτε το video με τα έξι τρίποντα του Μάντζαρη: