Ο Έσπερος πήρε μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Πεντέλη για την 3η αγωνιστική της φετινής Β’ Εθνικής, σπάζοντας το αήττητο της ομάδας των Βορείων Προαστίων και πανηγυρίζοντας το πρώτο «διπλό» για φέτος. Η ομάδα της Καλλιθέας κέρδισε τις εντυπώσεις με το α’ δεκάλεπτο που πραγματοποίησε, πετυχαίνοντας 35 πόντους και στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμα της μέχρι τέλους.

Ο Αντώνης Μάντζαρης, προπονητής του Έσπερου και μέλος του ρόστερ του Ψυχικού, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, τους φετινούς αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία του με το Ψυχικό αλλά και τον τραυματισμό του στον αγώνα με το Διαγόρα Δρυοπιδέων.

·        Δεύτερη νίκη για τον Έσπερο και μάλιστα εκτός έδρας, πώς έζησες εσύ αυτή τη νίκη από την άκρη του πάγκου;

«Σίγουρα βάσει αποτελεσμάτων ξέραμε ότι η Πεντέλη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς από την άλλη προερχόμασταν από την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα, κουβαλούσαμε όμως και μία ήττα από το Παγκράτι στην αρχή του πρωταθλήματος που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είπα στα παιδιά ότι αν θέλουμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία, θα πρέπει να κερδίσουμε και εκτός έδρας. Δουλέψαμε πολύ πάνω στα ατού της Πεντέλης, θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Είχαμε και ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και πιστεύω ότι αυτό μας κράτησε μέχρι τέλους».

·        Παρατηρήσαμε στο α’ δεκάλεπτο ότι ο Έσπερος είχε σχεδόν απόλυτα ποσοστά ευστοχίας, με αποτέλεσμα να σκοράρει 35 πόντους. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό το νούμερο;

«Ισχύει αυτό που λες, όμως θεωρώ ότι όπως έχουμε χτίσει την ομάδα, έχουμε πολλούς και καλούς σουτέρ. Έχουμε 8-9 σουτέρ, οπότε είναι στοιχείο της ομάδας μας το σουτ. Στο α’ δεκάλεπτο μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, κάναμε ακριβώς ότι ζητήσαμε και όλες οι φάσεις βγήκαν μέσα από ομαδική δουλειά. Όλες οι φάσεις έβγαλαν σουτ, ήμασταν εύστοχοι, γι’ αυτό και είχαμε αυτούς τους πόντους».

·        Ο Έσπερος έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα με δεδομένο ότι προέρχεται από την άνοδο από τη Γ’ Εθνική. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για αυτή τη χρονιά;

«Εμείς στον Έσπερο κάνουμε πολύ μικρά βήματα. Γενικά θέλουμε να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει καθαρά σαν στόχο τη γρήγορη παραμονή. Θεωρώ ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν έχουμε βάλει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά γιατί και σαν μπάτζετ και σαν εμπειρία είμαστε πιο χαμηλά σε σχέση με άλλες ομάδες, αλλά θεωρώ ότι με τη δουλειά που γίνεται και με τα παιδιά που ξεπερνούν τον εαυτό τους, μπορούμε να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα».

·        Μετά την αγωνιστική δράση της Κυριακής υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος και το επόμενο παιχνίδι έρχεται σε δύο Κυριακές. Πώς πιστεύεις ότι θα λειτουργήσει αυτή η διακοπή για την ομάδα;

«Θεωρώ ότι δεν θα μας βοηθήσει η διακοπή γιατί ήμασταν σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό. Παρόλα αυτά θα βγούμε κερδισμένοι γιατί θα επιστρέψουν παίκτες που είναι εκτός λόγω τραυματισμών. Παράλληλα με αγώνες που θα δώσουμε στη διάρκεια της διακοπής θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό και να εντάξουμε τους τραυματίες στην ομάδα για να μεγαλώσουμε το ρόστερ μας».

·        Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά σου στα εθνικά πρωταθλήματα σαν προπονητής. Έχεις κατασταλάξει μέσα σου στο τι σου αρέσει περισσότερο, να είσαι προπονητής ή παίκτης;

«Αυτό μου το έχουν ρωτήσει πολλά άτομα, αλλά στο μυαλό μου έχω διαχωρίσει πλήρως τους δύο ρόλους μου, δεν μπλέκω το προπονητικό με το παικτικό. Μπορώ μόνο να σου πω με σιγουριά όμως ότι σαν προπονητής έχεις το τετραπλάσιο άγχος σε σχέση με το να είσαι παίκτης, γιατί σαν παίκτης μπορείς να βρεις πολλά άλλοθι, αλλά σαν προπονητής η ευθύνη πέφτει πάνω σου σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να διαλέξω, όμως όταν είσαι προπονητής έχεις πολύ περισσότερο άγχος από το να  παίκτης».

·        Με το Ψυχικό πανηγύρισες την πρώτη του νίκη φέτος κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, μετά από δύο αγώνες κόντρα σε Ηρακλή και Ιπποκράτη Κω που παλέψατε στα ίσα. Πώς είναι μέχρι στιγμής το κλίμα στην ομάδα με δεδομένες τις δομικές αλλαγές που έγιναν το φετινό καλοκαίρι;

«Το Ψυχικό βρίσκεται σε μία φάση αναδόμησης σαν ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχει μειώσει πολύ το μπάτζετ προκειμένου να ισορροπήσει οικονομικά από τα ανοίγματα των προηγούμενων ετών. Θεωρώ όμως ότι η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Όταν έγινε το παιχνίδι με τον Ιπποκράτη όλοι πιστεύαμε στη νίκη, όμως με τον τρόπο που ήρθε η ήττα πεισμώσαμε και δώσαμε υπόσχεση να κερδίσουμε το Διαγόρα. Κάναμε κατάθεση ψυχής και γι’ αυτό και πήραμε τη νίκη. Βελτιωνόμαστε συνεχώς, ο κόουτς κάνει εξαιρετική δουλειά και προσπαθούμε να αυτή τη δουλειά να τη βγάζουμε στο παρκέ».

·        Πόσο καιρό θα μείνεις εκτός από τον τραυματισμό που έχεις από το Σάββατο;

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω, μία θλάση στη γάμπα έχω αλλά δεν έχω σαφή εικόνα».

·        Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και έχετε ακόμα πολλούς «τελικούς». Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Έσπερου ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Δυστυχώς εμείς κουβαλάμε μία τιμωρία από πέρυσι και τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια τα δίνουμε χωρίς κόσμο, και στον αγώνα με τον Πρωτέα Βούλας δεν θα έχουμε τον κόσμο μας. Παρόλα αυτά δείξαμε και στο Παγκράτι και στην Πεντέλη ότι ο κόσμος μας ακολουθεί. Εγώ θέλω να πω ότι αυτό που κάνουμε στην Καλλιθέα είναι πολύ όμορφο και υγιές. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει από πέρυσι και παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο. Θέλω να γίνουμε ξανά μία παραδοσιακή δύναμης της Αθήνας, με πίστη, υπομονή και όραμα θα πετύχουμε τους στόχους μας».