«Ο κόσμος είναι ο 6ος μας παίκτης» απάντησε ο Μάριος Ματαλόν σε ερώτηση που του έκανε το basketblog.gr λίγες ώρες μετά την μεγάλη νίκη του Πανιωνίου επί του Φάρου Κερατσινίου με 76-75. Ο γκαρντ του «Ιστορικού» ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του και σε 20 λεπτά συμμετοχής είχε 11 πόντους με 2/5 τρίποντα και 2/5 δίποντα, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος. 

Ο Μάριος Ματαλόν επίσης μίλησε για το ρεκόρ του Πανιωνίου μέχρι στιγμής το οποίο είναι στο 10-0, για το κλίμα μέσα στην ομάδα, για τον κόσμο του «Ιστορικού» και για τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην STOIXIMAN.GR Basket League.

Μάριε συγχαρητήρια για την μεγάλη νίκη, πως είναι να είστε μόνοι στην κορυφή με το απόλυτο (10/10) ;

«Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί από το καλοκαίρι και την προετοιμασία να πρωταγωνιστεί και να νικάει. Οπότε αυτό θέλουμε να πετύχουμε, να νικάμε και είναι κάτι που προσπαθούμε πολύ συνέχεια».

Ο Πανιώνιος πάει «τρένο» φέτος στο πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα της Α2 εσείς από μέσα πως νιώθετε για αυτό;

«Την φετινή σεζόν στην ομάδα το κλίμα είναι φανταστικό. Είμαστε όλοι δεμένοι και μία μεγάλη παρέα και αυτό βγαίνει προς τα έξω και φαίνεται στο παρκέ. Αυτό σίγουρα είναι ένας λόγος που είμαστε επιτυχημένοι μέχρι στιγμής και έχουμε κάνει μόνο νίκες».

Τι τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί κάποιες φήμες για γκρίνιες λόγω κάποιου προστίμου, τι έχεις να απαντήσεις ; 

«Αυτή την στιγμή κυνηγάμε και έχουμε έναν μεγάλο στόχο και αυτός είναι η άνοδος στο Πρωτάθλημα της Α1. Εμείς σαν παίκτες και σαν ομάδα είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο και θα δώσουμε τα πάντα για να καταφέρουμε. Οι παίκτες είναι για να παίζουν στο παρκέ και οι διοικούντες για να διοικούν την ομάδα».

Πες μας λίγα λόγια για τον κόσμο που σας στηρίζει ;

«Ο κόσμος της ομάδας έχει δείξει ότι μας στηρίζει και ουσιαστικά είναι ο 6ος παίκτης μας. Μας στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μας στο γήπεδο. Σήμερα υπήρξε ένα γεγονός, αλλά αυτό δεν είναι ενδεικτικό και εμείς θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας γιατί το Πρωτάθλημα και η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Πιστεύεις ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τον στόχο της ανόδου;

«Εννοείται ότι μπορούμε με το 10-0 ρεκόρ που έχουμε ξεκινήσει.Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε νικήσει δύο άμεσους διεκδικητές της ανόδου τον Φάρο Κερατσινίου και τον Ηρακλή και έχουμε αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι τους. Πιστεύω ότι αν κρατήσουμε τα ίδια στάνταρ απόδοσης θα τα καταφέρουμε».