Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής κόντρα στην Καστοριά στο ντεμπούτο του Κώστα Μέξα στον πάγκο του «γηραιού». Ο νεαρός τεχνικός ζει τη δεύτερη θητεία του στους Θεσσαλονικείς και συνδύασε την επιστροφή του στην ομάδα με νίκη και μάλιστα σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή των «γουναράδων».

Ο νέος προπονητής του Ηρακλή μίλησε στο basketblog.gr για τη νίκη κόντρα στην Καστοριά, τους στόχους της ομάδας για τη φετινή σεζόν και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ μέσα στη σεζόν.

·        Ντεμπούτο με τον Ηρακλή με νίκη και μάλιστα εκτός έδρας. Πώς ζήσατε την πρώτη σας νίκη στην επιστροφή σας στο «γηραιό»;

«Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος και από τη νίκη και από την προσπάθεια της ομάδας και μπορώ να πω ότι μου είχε λείψει η διαδικασία προετοιμασίας της ομάδας για έναν αγώνα. Σίγουρα είναι πολύ σημαντική νίκη και μας δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Φυσικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του, όμως εμείς κοιτάμε την κάθε αγωνιστική ξεχωριστά και προχωράμε βήμα βήμα»

·        Είδαμε μια διαφορά μεταξύ α’ και β’ ημιχρόνου. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του στον πόντο ενώ στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής κυριάρχησε. Τι ήταν αυτό που άλλαξε στα δύο ημίχρονα;

«Νομίζω τον έλεγχο τον είχαμε ανακτήσει από το β’ δεκάλεπτο, απλά καμιά φορά συμβαίνουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Χάσαμε κάποιες βολές, κάποια λέι απ, όμως στο γ’ δεκάλεπτο ήμασταν απόλυτοι κυρίαρχοι σε άμυνα και επίθεση και καταφέραμε να δημιουργήσουμε διαφορά. Οι παίκτες πήραν περισσότερες επιθέσεις από την άμυνα, ο Σοκ πέτυχε κρίσιμα καλάθια που μας ξεκόλλησαν και φτάσαμε στη νίκη».

·        Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν;

«Ο μεγάλος στόχος είναι δεδομένος και δεν είναι άλλος από το να ανέβουμε στην κατηγορία. Φυσικά είναι ένας μεγάλος στόχος που απαιτεί πολύ δουλειά και υπομονή. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να διαχειριστούμε σωστά τις καταστάσεις είτε είναι καλές είτε κακές. Νομίζω έχουμε ένα καλό υλικό, αν δείξουμε αφοσίωση και θέληση όπως πρέπει να έχει ομάδα που θέλει να πάρει την άνοδο, νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά είναι κάτι που θέλει δουλειά».

·        Αναφερθήκατε στο ρόστερ που διαθέτει η ομάδα. Είστε ικανοποιημένος με το υπάρχον σύνολο ή σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αλλαγές;

«Με ρωτάνε συνέχεια αυτό το πράγμα. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλα τα παιδιά που δουλεύω. Περιμένω να μπει και ο Γιαννακίδης, να είναι στο 100% και ο Αγγελακόπουλος, γιατί μπαίνουν σταδιακά και θέλω να δω πώς θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Το μέλλον είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορώ να δώσω μία τελική απάντηση, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα παιδιά που δουλεύω».

·        Γνωρίζετε τον κόσμο του Ηρακλή και από την πρώτη σας θητεία στην ομάδα. Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Ο κόσμος του Ηρακλή θέλει την άνοδο, είναι πολλά τα χρόνια που βρίσκεται η ομάδα στην Α2 και υπάρχει πλέον πίεση. Αν είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια θα πάμε πολύ καλά. Πρέπει να αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στην ομάδα, γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργούν και ο παλμός στις κερκίδες είναι το κλειδί για να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πηγή φωτογραφίας: sentra.com.gr