Μετά από τρεις ήττες από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν μέσα στη σεζόν, είχε έρθει η ώρα… για αντίδραση! Με το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να «ζεματάει» και το πάθος του να είναι διάχυτο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ανατροπή κόντρα στους Ρώσους κι έφτασε στην νίκη με 84-79, φτάνοντας πια μία «ανάσα» από την εξασφάλιση της πρόκρισής του στο Top-16 και συνεχίζοντας να «κυνηγά» το πλεονέκτημα έδρας. Η μη απόκτηση της διαφοράς, απέναντι στη «Λόκο», μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα, αλλά η νίκη και μόνο άξιζε «χρυσάφι» για πολλούς λόγους.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, βοήθησε την ομάδα του σκοράροντας οκτώ πόντους και σε κρίσιμα σημεία, με τις γνωστές περίτεχνες ενέργειες του. Ο Σέρβος σέντερ, μιλά στο Basketblog.gr για τη «δίψα» του ιδίου και των συμπαικτών του να κερδίσουν, ειδικά το συγκεκριμένο αντίπαλο, ενώ επισημαίνει την «πικρή γεύση» που άφησε το άστοχο σουτ του Διαμαντίδη, το οποίο στέρησε τη διαφορά. Αναφέρεται, βέβαια, με τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό του και τον κόσμο των «πρασίνων», ενώ δε διστάζει να απαντήσει με το… ξεχωριστό του χιούμορ για το παρατσούκλι «King Kong», το οποίο τον συνοδεύει ειδικά μετά την έλευσή του στην χώρα μας.

raduljica-pao-loko

Μίρο, πετύχατε μια σπουδαία νίκη, και μάλιστα με ανατροπή.

Όντως, είχε μεγάλη σημασία αυτό το ματς, καθώς ήταν εντός έδρας. Μπορεί το πρώτο μέρος να μην ήταν ιδανικό για εμάς, αλλά τονίσαμε στα αποδυτήρια, ότι έπρεπε να παραμείνουμε ενωμένοι και σίγουροι για τους εαυτούς μας. Κάπως έτσι, κερδίσαμε με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Δεν πήραμε, βέβαια, τη διαφορά μιας και έπρεπε να είχαμε κερδίσει με 10 πόντους, αλλά το παλέψαμε και κρίθηκε στο σουτ που πήρε ο Διαμαντίδης, που νωρίτερα ήταν απολαυστικός. Εντάξει, και η νίκη μόνο αρκεί, ήταν ένα ομαδικό παιχνίδι. Παίξαμε σαν ομάδα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Το θέμα της διαφοράς, είναι κι εκείνο που σας αφήνει πικρή γεύση;

Πραγματικά λυπούμαστε γι’ αυτό, καθώς είχαμε έναν φοβερό κόσμο να μας υποστηρίζει. Συμβαίνουν αυτά, όμως, στο μπάσκετ. Κάποιες φορές θα βάλεις το σουτ, κάποιες φορές θα το χάσεις. Από την πλευρά μας, συνεπώς, πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια, καθώς το κάθε παιχνίδι είναι πια κάθε φορά, το πιο κρίσιμο της σεζόν.

Υπήρχε πίεση πριν το ξεκίνημα του αγώνα, επειδή είχατε χάσει από την ομάδα αυτή τρεις φορές νωρίτερα στη σεζόν;

Δεν ήταν τόσο θέμα πίεσης, αλλά το ότι είχαμε… κουραστεί να χάνουμε από την ίδια ομάδα. Νιώθαμε άσχημα γι’ αυτό, οπότε νιώθαμε μεγάλη υποχρέωση, το να κερδίσουμε.

raduljica-rafa-diloseis-4

Τώρα πια, με αυτή την επιτυχία, έχετε απομακρυνθεί ουσιαστικά από την Εφές κι έχετε πιάσει τουλάχιστον, στην ουσία, το στόχο των play-offs.

Ναι, αλλά όπως ανέφερα και νωρίτερα, δεν εξασκούμαστε στα μαθηματικά. Παίζουμε απλά κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε, και όχι να δούμε σε πρώτη φάση τις αποστάσεις και τις διαφορές μας.

Σε μια προσωπική ερώτηση, κυκλοφορεί πολύ έντονα από τότε που ήρθες εδώ, ο χαρακτηρισμός σου ως «King Kong», ενώ υπάρχουν και φάσεις δικές σου στο YouTube, με το τραγούδι αυτό ως υπόκρουση. Σου αρέσει αυτό το παρατσούκλι;

Εάν αρέσει σε όσους το λένε, τότε αρέσει και σε μένα. Ελπίζω, βέβαια, να μην εννοείς με αυτό, ότι είμαι σαν μαϊμού (γέλια). Το τραγούδι, πάντως, μου αρέσει.

Φωτογραφίες συνέντευξης: Γιώτα Μπρέκη