Ήταν από τα βασικά στελέχη της τρελής και ξέφρενης πορείας της Δάφνης Αγίου Δημητρίου συμβάλλοντας με καθοριστικά καλάθια στην άνοδο του συλλόγου στην Α1. Η Τούλα Μαγαλιού μίλησε στο basketblog.gr για την επιτυχία της ανόδου, που την αφιερώνει, ενώ τέλος σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στο γυναικείο μπάσκετ.

magaliou1

Αναλυτικά  η συνέντευξη:

Συγχαρητήρια για την άνοδο στην Α1 θα ήθελα ένα σχόλιο σου;

Ευχαριστούμε παρά πολύ καταρχάς. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά καθώς στην Α2 υπάρχουν πολύ αξιόλογες ομάδες όπως είναι ο Σπόρτινγκ και ο Πανιώνιος. Η ομάδα φέτος ξεκίνησε την προετοιμασία με διάφορα προβλήματα ,όπως πχ το θέμα του γηπέδου , που δεν επέτρεψαν να ήμασταν όσο έτοιμες θα θέλαμε από την αρχή της σεζόν.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς ο όμιλος σας αποτελείται από πολλές ομάδες επιπέδου Α1. Τι ήταν εκείνο που σας έκανε να είστε πρώτοι από την πρώτη αγωνιστική?

Αυτό που βοήθησε στο να είμαστε στην 1η θέση σίγουρα είχε να κάνει και με τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή . Σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά και η εμπειρία κάποιων παικτριών αλλά και του προπονητή!

Ποιο ήταν το σημείο κλειδί, ο αγώνας εκείνος που σας έκανε να πιστέψετε ότι μπορείτε την άνοδο;

Από την αρχή είχαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Κληρωθήκαμε στα 4 πρώτα παιχνίδια με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος οπότε θα έλεγα, ότι αυτό μας έβαλε σε μια κατάσταση του να σκεφτόμαστε τη νίκη. Σημείο κλειδί για τη συνέχεια ήταν η νίκη μας μέσα στο Κερατσίνι επί του Φάρου που ήταν μισό πρωτάθλημα.

Πόσο καλό είναι για την περιοχή το γεγονός ότι το Μπραχάμι θα έχει δυο ομάδες στην Α1;

Νομίζω ότι είναι θετικό το να υπάρχουν δυο ομάδες στην ίδια κατηγορία. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά και τον ανταγωνισμό.

Η διοίκηση ήταν κοντά σας σε όλο αυτό το ταξίδι μέχρι και την Α1?

Η Διοίκηση φυσικά είναι κοντά στην ομάδα. Συμβάλλει με τον τρόπο της και προσπαθεί για το καλύτερο.

 Υπάρχει κάπου που θέλεις να αφιερώσεις αυτή την επιτυχία;

Αυτή την άνοδο θα την αφιέρωνα σε όλους….και περισσότερο στον κόσμο που έρχεται να μας δει κάθε Κυριακή!

Και τι να περιμένουν από την νέα σεζόν;

Η νέα σεζόν σίγουρα θα είναι τελείως διαφορετική και σαν νεοφώτιστη ομάδα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε στην κατηγορία

Ποιά η γνώμη σου για το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ και για το φετινό πρωτάθλημα της Α1;

Θεωρώ ότι το γυναικείο μπάσκετ έχει χάσει την αίγλη του τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε πλέον μία ομάδα να είναι πρώτη με διαφορά(Ολυμπιακός) από τις υπόλοιπες  κάτι που δεν βοηθάει τον ανταγωνισμό. Κάπου όμως αυτό είναι λογικό διότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις ομάδες και κυρίως τις επαρχιακές που και εκεί υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός.

 Αν σου έλεγα να μου πεις τις τρεις καλύτερες στιγμές στην καριέρα σου ποιες θα ήταν αυτές?

Σίγουρα θα έβαζα το πρωτάθλημα με τον Αθηναϊκό, το κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησα με τον Πρωτέα(πρώτη ομάδα από την Α2 που κατακτά τίτλο) και φυσικά κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια που έπαιξα τόσο με την ομάδα της Καστοριάς όσο και με τον Αθηναϊκό.

Τέλος θα ήθελα μια ευχή

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ΥΓΕΙΑ πάνω απ όλα και ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ γιατί την χρειαζόμαστε σαν λαός.

magaliou2