Ο ΕΦΑΟΖ κατάφερε να σημειώσει τη “νίκη της αγωνιστικής” κόντρα στο Αιγάλεω στην έδρα του επικρατώντας με 93-84 σε ένα ματς για “γερά νεύρα” στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ένας άνθρωπος που έχει αφήσει το δικό του “στίγμα” στα γήπεδα των εθνικών κατηγοριών της χώρας, αλλά και πρωταγωνιστής στη νίκη του ΕΦΑΟΖ, ο Σπύρος Μαγκουνής μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και το μέλλον της στον 2ο όμιλο της φετινής Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Δείτε τις δηλώσεις του Μαγκουνή:

-Πρεμιέρα με εξαιρετική νίκη για τον ΕΦΑΟΖ στο πρωτάθλημα κόντρα στο ισχυρό Αιγάλεω. Πού πιστεύεις πως κρίθηκε ο αγώνας;

«Ξέραμε ότι το Αιγάλεω είναι μια ομάδα με έμπειρους παίκτες, με παιδιά που γνωρίζουν τις εθνικές κατηγορίες πολύ καλά, είναι έμπειροι σκόρερς, έχουν πάρει πρωταθλήματα με πολλές ομάδες, στόχος μας όμως ήταν να πάμε σε υψηλό σκορ το παιχνίδι, γιατί η δική μας ομάδα ως βάση έχει νέα παιδιά. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε πολλούς πόντους, αλλά ξέραμε ότι εάν κρατήσουμε τον υψηλό ρυθμό σε άμυνα και σε επίθεση, στο βάθος του χρόνου αυτό θα ήταν υπέρ μας, έτσι και έγινε. Το Αιγάλεω είχε και θέματα τραυματισμών, οπότε αναγκάστηκε να έχει μικρο rotation, οπότε θεωρώ πως και η κόπωση έπαιξε σημαντικό ρόλο. Εμείς καταφέραμε και κρατήσαμε τον ίδιο ρυθμό και στα 40 λεπτά και φτάσαμε στη νίκη».

-Ποιοι είναι οι στόχοι και πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία φέτος;

«Η ομάδα ανέβηκε φέτος στη Β’ Εθνική από τη Γ, όπως είπα και πριν αποτελείται κατά το 90% από νέα παιδιά. Πιστεύω ότι ο Φιλαθλητικός, επειδή είμαι και λίγο καιρό στην ομάδα, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πρωταρχικός στόχος είναι να παράγει αθλητές. Να παράγει παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο και έπειτα κοιτάζει τους στόχους στην κατηγορία. Σαφώς και φέτος νομίζω ότι στόχος της ομάδας είναι να βγουν νέα παιδιά από την ομάδα, τα οποία θα μπορούν να παίξουν στις υψηλές κατηγορίες. Έχουμε αρκετούς αξιόλογους παίκτες. Από εκεί και πέρα σαφώς θα πρέπει να πλαισιωθεί με μια καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορώ να θέσω ακριβώς στόχο αυτή τη στιγμή».

-Πραγματοποίησες μια εξαιρετική εμφάνιση και βοήθησες την ομάδα σου να φτάσει μέχρι και τη νίκη. Ποιο ήταν το κίνητρο;

«Για αρχή να πω ότι ο οποιοσδήποτε αθλητής μπαίνει στο γήπεδο να παίξει ένα παιχνίδι, ακόμα και να μην είναι επίσημο, ακόμα και φιλικό, ή και Κύπελλο, ή μέχρι και μονό με τους φίλους του να παίξει, έχει κίνητρο να κερδίσει. Κανείς δεν μπαίνει για να χάσει. Από εκεί και πέρα, προσωπικά για εμένα, επειδή πέρσι είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και βρέθηκα αρκετό καιρό εκτός και τη στιγμή που ήταν να επιστρέψω, το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω του κορονοϊού, έχω ένα έξτρα κίνητρο, περισσότερο να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ ακόμα να δώσω πολλά πράγματα και αυτό είναι το κίνητρό μου για τη φετινή χρονιά και θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστώ».