Η Κύμη πήρε μία ακόμα σημαντική νίκη το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στο Ρέθυμνο και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να βρεθεί στην πρώτη 8αδα του βαθμολογικού πίνακα και να παλέψει στη μάχη των playoffs.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της χτεσινής αναμέτρησης ήταν για ακόμα μία φορά ο Θαντ ΜακΦάντεν, με τον Αμερικανό γκαρντ να πετυχαίνει 13 πόντους, όμως το ενδιαφέρον στοιχείο στην εμφάνιση του ήταν οι 8 ασίστ που μοίρασε, πραγματοποιώντας προσωπικό ρεκόρ.

Ο ίδιος βέβαια δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα νούμερα όσο για τις βοήθειες που θα δίνει στην Κύμη είτε σαν σκόρερ είτε σαν δημιουργός. Μιλώντας στο basketblog.gr ο Αμερικανός εξέφρασε την πίστη του για ένα θετικό φινάλε στο πρωτάθλημα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιθυμία του να παραμείνει στην Ελλάδα και την επόμενη σεζόν.

·        Ποιο ήταν το κλειδί για να έρθει η σημερινή νίκη για την Κύμη;

«Παίξαμε εκπληκτική άμυνα για περίπου 3,5 δεκάλεπτα. Στο τέλος του αγώνα είχαμε κάποια λάθη στην άμυνα αλλά ήμασταν ψύχραιμοι, παλέψαμε μέχρι τέλους και πήραμε στο φινάλε τη νίκη».

·        Απομένουν ακόμα 3 αγώνες για την Κύμη, ποιος είναι ο στόχος μέχρι το φινάλε της σεζόν;

«Ο στόχος για εμάς πλέον είναι να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι και καλύτεροι συνεχώς και να προετοιμαστούμε για τα playoffs. Μπορούμε ακόμα να κυνηγήσουμε και την 6η θέση αλλά είναι δύσκολος στόχος, όμως θα παλέψουμε μέχρι τέλους».

·        Το Σάββατο πέτυχες ένα νέο προσωπικό ρεκόρ μοιράζοντας 8 ασίστ. Είναι η δημιουργία ένα στοιχείο που θα ήθελες να βάλεις περισσότερο στο παιχνίδι σου;

«Ναι, ο προπονητής έχει μεγάλη πίστη σε όλους τους παίκτες μας και μας εμπιστεύεται στις κρίσιμες στιγμές όταν θα πρέπει να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις και το επιτελείο μας τοποθετεί στις κατάλληλες θέσεις για να πάρει αυτό που πρέπει. Ξέρω ότι μπορώ να παίξω τόσο σαν πόιντ γκαρντ όσο και σαν σούτινγκ γκαρντ, συνεπώς δεν μου κάνουν έκπληξη οι 8 ασίστ. Αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση σου, θα σου πω πως ναι, θέλω να προσθέσω περισσότερο το κομμάτι της δημιουργίας γιατί είναι καλό να έχεις ποικιλία στο παιχνίδι σου για να κρατάς σε εγρήγορση τους αντιπάλους σου».

·        Πιστεύεις ότι είναι εφικτός ο στόχος να φτάσεις στην κορυφή των σκόρερ τη φετινή σεζόν;

«Για μένα το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να κερδίζουμε και να πετυχαίνουμε τους συλλογικούς μας στόχους. Αλλά για να σου απαντήσω στην ερώτηση θα σου πω πως πιστεύω ότι θα μπορούσε να συμβεί αλλά δεν είναι κάτι που ρίχνω όλο το ενδιαφέρον μου. Για μένα το σημαντικότερο είναι να γινόμαστε καλύτεροι ως ομάδα και αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία μας».

·        Έχεις κάνει φέτος τη διαφορά στην Κύμη με την έλευση σου και έχεις κερδίσει τον σεβασμό άλλων ομάδων στο πρωτάθλημα μετά και το περσινό σου πέρασμα από τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσες να δεις ξανά τον εαυτό σου στο ελληνικό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν;

«Χαίρομαι να ακούω κάτι τέτοιο, ειδικά όταν σε σέβονται οι αντίπαλοι, πόσο μάλλον στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί είναι ένα πρωτάθλημα με πλούσιο ταλέντο, με μπασκετικό κόσμο και ανθρώπους που σκέφτονται με βάση το μπάσκετ και με πολύ κόσμο που ξέρει το άθλημα. Ναι, μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου στην Ελλάδα και την επόμενη σεζόν. Η Ελλάδα είναι μία εξαιρετική χώρα για να παίξεις μπάσκετ και ένα πολύ όμορφο μέρος για να μείνεις. Παρόλα αυτά η εστίαση μου αυτή τη στιγμή είναι στην Κύμη και στο στόχο μας να γράψουμε ιστορία στο σύλλογο που το αξίζει με βάση τον τρόπο λειτουργίας του».