Η σειρά των μικρών τελικών της Basket League έχει ήδη «γείρει» προς την πλευρά της ΑΕΚ, καθώς η Ένωση δεν «χαράμισε» το «μπρέικ» που έκανε στο «Αλεξάνδρειο», κερδίζοντας και το ματς στο ΟΑΚΑ, για να «γράψει» το 2-0. Πλέον, διαθέτει τρία «match point», με την πρώτη ευκαιρία για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, να της παρουσιάζεται την προσεχή Τετάρτη (25/5), ξανά στη Θεσααλονίκη. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του χθεσινού (21/5) αγώνα, ήταν πάντως εξωαγωνιστικό, λόγω των συμβάντων των τελευταίων δευτερολέπτων, που οδήγησαν τις δύο ομάδες να αγωνιστούν ανά τριάδες και άπαντες να έχουν κατευθυνθεί στα αποδυτήρια.

Ο Μαλίκ Χέρστον, περιγράφει στο Basketblog.gr λακωνικά μεν, γλαφυρά δε το πώς βίωσε τη συγκεκριμένη κατάσταση, παραδεχόμενος πως δεν έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο στην υπόλοιπη καριέρα του. Αναφέρεται στους παράγοντες, που οδήγησαν την ομάδα του προς τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία, ενώ δίνει το δικό του «σύνθημα» για τον επόμενο αγώνα της συμπρωτεύουσας.

Μαλίκ, πήρατε μια σημαντική νίκη, με την οποία φτάσατε στο 2-0 με τον Άρη, σε μια περίεργη ατμόσφαιρα.

Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την νίκη μας στη Θεσσαλονίκη, αλλά τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε εκεί, για έναν αγώνα με ένα πολύ εχθρικό κοινό. Είναι μια ομάδα που πάντοτε θα παλεύει κι εμείς πρέπει απλώς όσα πρέπει από τη δική μας πλευρά, για άλλο ένα καλό παιχνίδι.

Ποια ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία, για να κερδίσετε αυτό τον αγώνα;

Πάντα είναι η άμυνα το πιο σημαντικό κομμάτι για εμάς. Παίζουμε άμυνα, μοιράζουμε σωστά την μπάλα και μπορούμε να γίνουμε μια πραγματικά επικίνδυνη ομάδα. Αν δε μοιράσουμε σωστά την μπάλα, δεν μπορούμε παράλληλα να παίξουμε καλή άμυνα, ή έστω στα επίπεδα που εμείς έχουμε ορίσει.

Όταν ο Άρης επανήλθε από διαφορά 18 πόντων, τι ήταν αυτό το σκεφτήκατε και τι «πυροδότησε» την αντίδρασή σας στο φινάλε;

Έχουμε επιτρέψει σε πολλές ομάδες, να επιστρέψουν από μεγάλες διαφορές την φετινή σεζόν. Αυτή την φορά, όμως, ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι χρειαζόταν, για να μην χάσουμε ξανά με τέτοιο τρόπο. Φυσικά, πολύ μας βοήθησαν τα μεγάλα σουτ που πήραμε, όπως εκείνα του Ντούσαν (σ.σ. Σάκοτα), τα οποία καθόρισαν και το αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το σχόλιο σου, για όσα έγιναν στα τελευταία δευτερόλεπτα;

Προτιμώ να παίζω απλά και να αποφεύγω να μιλάω για τέτοια θέματα. Θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στα του τρίτου παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη.

Έχεις ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση;

Όχι. Ήταν, όμως… πολύ ενδιαφέρον αυτό που έζησα. Τώρα πια, περιμένω απλά το επόμενο ματς.