Ο Μανώλης Ματαλιωτάκης υπέγραψε την Παρασκευή το νέο του συμβόλαιο με τον Πρωτέα Βούλας, με τον νεαρό «ψηλό» να παραμένει στην ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου και να θέλει να γίνει ένα από τα βασικά και αναντικατάστατα μέλη της ομάδας.

Ο σέντερ της ομάδας μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr για την παραμονή του στην ομάδα, τους στόχους του Πρωτέα ενόψει της νέας σεζόν αλλά και το πώς βλέπει ο ίδιος τη σεζόν που έρχεται.

·        Πώς νιώθεις που υπέγραψες το νέο σου συμβόλαιο με τον Πρωτέα Βούλας;

«Ικανοποιημένος. Ήταν αυτό που ήθελα από την στιγμή που τέλειωσε το πρωτάθλημα. Να υπογράψω στον Πρωτέα και να ξεκινήσω αμέσως την προετοιμασία για την επομένη και πιο σημαντική χρονιά».

·        Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι στην πρόταση του Πρωτέα;

«Η δυνατότητα να δουλέψω και να ανταμειφθώ σε επαγγελματικά πρότυπα. είναι κάτι το μοναδικό. Σπάνιο φαινόμενο ακόμα και σε παραπάνω κατηγορίες. Ένας ακόμη παράγοντας ήταν η καθολική εκτίμηση και αναγνώριση που βίωσα φέτος αλλά ο κύριος λόγος ήταν πως ο Πρωτέας εκτός από πρότυπο ομάδας, είναι πραγματικά μια οικογένεια. Θα ήταν αφελές εκ μέρους μου να μην εκμεταλλευτώ μια τέτοια ευκαιρία».

·        Η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη για σένα μιας και με τις εμφανίσεις σου μπήκες ανάμεσα στους κορυφαίους «ψηλούς» της χρονιάς. Πιστεύεις ότι βγήκες κερδισμένος εσύ από την πορεία σου στο περσινό πρωτάθλημα;

«Νιώθω απόλυτα κερδισμένος. είναι τιμή για μένα να διακρίνομαι ανάμεσα σε τόσους ποιοτικούς και έμπειρους αθλητές. Δούλεψα με τον coach Βλάχο και τον coach Τερζή με τρόπο που δεν έχω ξαναδουλέψει και εντός και εκτός γηπέδου. Σε συνδυασμό με την φαινομενική υπέρβαση της 5ης θέσης για πρώτη φορά στην ιστορία του Πρωτέα μπορώ να πω πως η χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη και για μένα και για την ομάδα».

·        Φέτος ο Πρωτέας κάνει ένα νέο ξεκίνημα ανεβάζοντας ψηλότερα τον πήχη σε σχέση με πέρυσι. Είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο;

«Έχω απολυτή εμπιστοσύνη στους προπονητές μου. Θεωρώ πως ο τρόπος που βλέπουν και δουλεύουν το μπάσκετ είναι ικανός να μας οδηγήσει ψηλότερα. Το απέδειξαν και φέτος. Όπως αποδείξαμε και οι παίκτες ότι είμαστε ικανοί να κατακτήσουμε αυτό που μας αξίζει πραγματικά , ανεξάρτητα από τις όποιες προσθήκες γίνουν. Είμαστε γεμάτοι νιάτα, ταλέντο και όρεξη για δουλεία. Πάνω από όλα όμως ο Πρωτέας είναι έτοιμος για το παραπάνω βήμα γιατί έχει μια διοίκηση που αγαπάει μεν την ομάδα αλλά έχει και την τεχνογνωσία να κάνει την αγάπη της πράξη».

·        Σε προσωπικό επίπεδο ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

«Να εμφανιστώ καλύτερος από ποτέ. Σε όλους τους τομείς. Δουλεύω καθημερινά δίπλες και τριπλές προπονήσεις από την μέρα που τέλειωσε το πρωτάθλημα για αυτόν τον σκοπό. Θέλω να δικαιώσω τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που με πιστεύουν και είναι διπλά μου έμπρακτα. Φυσικά η απολυτή ικανοποίηση και επιτυχία θα είναι η δική μου βελτίωση να συνδυαστεί με την επίτευξη των στόχων της ομάδας».

·        Η εμπειρία που έχεις από το περσινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τι εντυπώσεις σου άφησε αναφορικά με αυτά που χρειάζεται μια ομάδα για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου;

«Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και φέτος ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Το ίδιο αναμένεται να είναι και την επομένη χρονιά. Οπότε αν θέλεις να φτιάξεις ένα σύνολο που θα κερδίσει την άνοδο πρέπει να είσαι συνεπής στην καθημερινή δουλεία στο γήπεδο. Να μην τα παρατάς ούτε στιγμή. Να γυμνάζεσαι, να μαθαίνεις, να ακόλουθης το πλάνο και φυσικά συνεπής με τις νίκες κάθε Κυριακή».