Μετά από ένα αμφίρροπο μέχρι τέλους παιχνίδι, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 81-83 από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό της Basket League. Οι Πειραιώτες έχασαν το ματς και μαζί μ’ αυτό έχασαν με το «καλημέρα» το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο τώρα βρίσκεται στην πλευρά των «πρασίνων». Παρά τους 21 πόντους του, ο Ματ Λοτζέσκι δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του, η οποία καλείται πλέον να «απαντήσει» με το ίδιο νόμισμα την Κυριακή (22/05, 19:30), να κάνει δηλαδή το break στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να ισοφαρίσει σε 1-1 και να ανακτήσει το πλεονέκτημα.

O Αμερικανός με βέλγικο διαβατήριο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε αποκλειστικά στο Basketblog.gr για την οδυνηρή ήττα από τον Παναθηναϊκό. Αναφέρθηκε στην τελευταία, «καυτή» φάση με τον Παπανικολάου, στην ψυχολογική κατάσταση του Πρίντεζη και στο κατά πόσο επηρεάστηκε η υπόλοιπη ομάδα, καθώς και τα συναισθήματα αυτής μετά από αυτό το άσχημο αποτέλεσμα. Ακόμη, τόνισε τι πρέπει να κρατήσουν και τι να διορθώσουν οι Πειραιώτες, ώστε να φύγουν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο των «ερυθρόλευκων», δίνοντας σύνθημα αντεπίθεσης.

Καλησπέρα Ματ, γνωρίσατε μια οδυνηρή ήττα απόψε (σ.σ. χθες). Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή;

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ νωθροί. Τους αφήσαμε να πάρουν πολλά σουτ, δεν είχαμε ενέργεια, δεν παλέψαμε αρκετά. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε περισσότερη ενέργεια και ήταν πιο επιθετικός από εμάς κι έτσι κέρδισε.»

Πάμε στην τελευταία φάση. Ο Διαμαντίδης χάνει τη βολή κι έχετε μια ευκαιρία είτε για την ισοφάριση είτε για τη νίκη. Μπορείς να ανασύρεις στη μνήμη σου εκείνη τη στιγμή;

«Ναι, δεν κατηγορώ καθόλου τον Παπανικολάου. Νομίζω ότι είτε εγώ είτε ο Σπανούλης έπρεπε να πάμε γρήγορα να πάρουμε την μπάλα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιο σουτ. Όμως, δεν επικοινωνήσαμε καλά μεταξύ μας κι έτσι προκλήθηκε αυτή η σύγχυση.»

Ποια είναι τα συναισθήματά σας, μετά την ήττα;

«Πρώτα απ’ όλα, απογοητευμένοι. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, έπρεπε να κάνουμε το 1-0 και να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Τώρα, πρέπει να διατηρήσουμε ψηλά την αυτοπεποίθησή μας, να μην σκύψουμε το κεφάλι και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το μπρέικ στο ΟΑΚΑ.»

Ποια ήταν η ψυχολογική κατάσταση του Πρίντεζη; Πιστεύεις ότι επηρέασε την ομάδα;

«Είμαστε πολύ κοντά όλοι μεταξύ μας, σαν μια οικογένεια και σίγουρα γεγονότα σαν αυτό παίζουν το δικό τους ρόλο. Πραγματικά, δεν ξέρω αν μας επηρέασε ο χαμός του πατέρα του Πρίντεζη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και θλιβερή στιγμή και πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα του και να ευχηθούμε τα καλύτερα σε αυτόν και την οικογένειά του.»

Τι κρατάτε και τι πετάτε από το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι;

«Σίγουρα, το πώς παλέψαμε στο δεύτερο παιχνίδι και το πώς επιστρέψαμε ενώ ήμασταν πίσω στο σκορ, ακόμα και με 12 πόντους. Θα δούμε στο βίντεο πώς ανακάμψαμε και θα κρατήσουμε αυτά τα στοιχεία ενόψει της συνέχειας. Πρέπει επίσης να κρατήσουμε ψηλά την αυτοπεποίθησή μας, να μην απογοητευτούμε.»

Τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός;

«Δεν ξέρω. Ίσως, μερικές τακτικές, περισσότερο προσαρμοσμένες στους σουτέρ, να επικοινωνούμε καλύτερα αυτοί που θα είμαστε μέσα στο παρκέ, ίσως αλλαγές στα σκριν… Δεν ξέρω. Γι’ αυτά είναι υπεύθυνοι ο κόουτς Σφαιρόπουλος και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ και τούς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.» 

Ένα μήνυμα στον κόσμο, ο οποίος γέμισε το ΣΕΦ δίχως «παρατράγουδα».

«Είναι απίστευτος ο κόσμος μας. Τον ευχαριστούμε για τη συγκλονιστική του υποστήριξη. Σίγουρα, τους απογοητεύσαμε με αυτή την ήττα, όμως τους υπόσχομαι ότι την Κυριακή (σ.σ. στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ) θα τα δώσουμε όλα για να τα διορθώσουμε όλα και να ισοφαρίσουμε τη σειρά.»