Στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, έδειξε για ακόμη μια φορά, πόσο είχε λείψει από την ομάδα του. Ερχόμενος από τον πάγκο μαζί με τον Ντάνιελ Χάκετ, κατάφερε να γίνει ιδανικός συμπαραστάτης του – κατά το ήμισυ – συμπατριώτη του και να βοηθήσει καταλυτικά στο να επιστρέψει ο Ολυμπιακός από τη «δαντική κόλαση» του -17 όπου βρισκόταν στα μέσα της τρίτης περιόδου και να πανηγυρίσει την τρίτη του νίκη στην ημιτελική σειρά με την ΑΕΚ, προκρινόμενος στους τελικούς της Basket League. Και η ευκαιρία για άλλον έναν τίτλο, μοιάζει να τον… διασκεδάζει.

Ο Ματ Λοτζέσκι, μιλάει στο Basketblog.gr και αναφέρεται στους λόγους που οδήγησαν στο «διπλό» των «ερυθρολεύκων», εξηγώντας πως είναι μια ομάδα που διαθέτει… το βίτσιο του να βρίσκει κίνητρο, όταν φαίνεται πως είναι «στα σχοινιά». Παράλληλα, έκανε λόγο για τους επερχόμενους τελικούς, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να παίξει ρόλο η κούραση ενός ή δύο παραπάνω παιχνιδιών για τον αντίπαλο που θα συναντήσει η ομάδα του.

Ματ, πετύχατε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με ανατροπή, η οποία σας στέλνει στους τελικούς με «σκούπισμα» της σειράς. Ποιοι ήταν οι κύριοι παράγοντες της επιτυχίας σας;

Βρήκαμε το ρυθμό που θέλαμε, πετυχαίνοντας κάποια μεγάλα σουτ στην επίθεση και σκληραίνοντας την άμυνά μας. Καταφέραμε να κάνουμε τον κόσμο να δει ένα… άλλο παιχνίδι, καθώς έπρεπε να επανέλθουμε από διαφορά 17 πόντων και ανατρέψαμε πολλά από τα δεδομένα που ίσχυαν. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να «χτίσουμε» αυτοπεποίθηση, παίρνοντας φάουλ ή εύκολα καλάθια από αιφνιδιασμούς.

Τι σας είπε ο κόουτς, όταν βρεθήκατε πίσω σε απόσταση 17 πόντων;

Απλώς έκανε αλλαγές και βρήκε ένα σχήμα, το οποίο ταίριαζε για τις συνθήκες, στις οποίες είχαμε βρεθεί. Ο Χάκετ ήταν εξαιρετικός, σημείωσε τρία τρίποντα καθοριστικά και βοήθησε καταλυτικά στο να «σφίξουμε» την άμυνά μας. Σε συνδυασμό με απλά plays που επιλέγαμε για την επίθεση, σκοπός μας ήταν να βάλουμε επιτέλους πίεση στον αντίπαλό μας, κάτι που καταφέραμε.

Σας… αρέσει να είστε κάτω από την πίεση της ανατροπής;

Είναι διασκεδαστικό (γέλια). Είναι πάντα διασκεδαστικό να έχεις μια πρόκληση μπροστά σου και να περνάς από «τεστ», όταν τη βρίσκεις μπροστά σου. Δε θεωρώ βέβαια, ότι υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, αλλά όταν ένας αγώνας είναι κλειστός και καταφέρνεις να ανταποκριθείς, τότε παίρνεις επιπλέον αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Είπες πως είναι διασκεδαστικό να είσαι κάτω από πίεση. Ισχύει το ίδιο στους τελικούς, όπου θα έχετε το πλεονέκτημα, περιμένοντας τον αντίπαλό σας;

Δεν ξέρω, αν πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλο πλεονέκτημα, μιας και μιλάμε για μια σειρά αγώνων και αν δεν προετοιμαστείς κατάλληλα, τότε είναι αρκετά πιθανό αυτό το πλεονέκτημά σου, να γυρίσει σε μειονέκτημα. Οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι και να δουλέψουμε σκληρά στις μέρες που μας έχουν απομείνει, μέχρι να ξεκινήσουν οι τελικοί και να παρουσιαστούμε πραγματικά έτοιμοι να υπερασπιστούμε την έδρα μας.

Πιο πιθανός σας αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός. Πιστεύεις, ότι το γεγονός πως έχει να δώσει τουλάχιστον ακόμη ένα ματς με τον Άρη, ενώ είχε δώσει νωρίτερα άλλα τρία παραπάνω από εσάς στην Ευρωλίγκα, μπορεί να παίξει ρόλο;

Δεν νομίζω να έχει καμία σχέση η ετοιμότητά τους, με το πόσα ματς έχουν παίξει. Πρέπει να σου θυμίσω, ότι κι εμείς πέρυσι είχαμε φτάσει μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα, αλλά όταν επιστρέψαμε, ήμασταν απόλυτα προσηλωμένοι στο να κερδίσουμε τους τελικούς του πρωταθλήματος, κάτι που καταφέραμε. Έχουμε τον χρόνο και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε.

Είσαι ήδη τρία χρόνια στον Ολυμπιακό κι άλλη μια χρονιά σε τελικούς, ερχόμενος από την Οστάνδη. Πώς σου φαίνεται το γεγονός, ότι είσαι πια σταθερά στο πιο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

Πριν έρθω εδώ, είχα κερδίσει άλλα δύο πρωταθλήματα. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για εμένα να έρθω εδώ και, παράλληλα, να γνωρίσω από κοντά όλη αυτή την κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Όσον αφορά τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε κερδίσει και το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας για το Κύπελλο, αλλά αυτό είναι το παρελθόν. Τώρα, πρέπει σε κάθε παιχνίδι εναντίον του, να παίζουμε σκληρά από την αρχή έως το τέλος, αν θέλουμε τον τίτλο.