«Θέλουμε να επιστρέψουμε στο final four και να το πάρουμε!» απάντησε ο Ματ Λοτζέσκι σε δηλώσεις που παραχώρησε στο basketblog μετά την καταπληκτική εμφάνιση του Ολυμπιακού που συνδυάστηκε με εμφατική νίκη απέναντι στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ με 92-62. Ο Βέλγος διεθνής γκαρντ/φόργουορντ ήταν αρκετά καλός στον χθεσινό αγώνα και είχε 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ, ενώ έπαιξε πολύ καλή άμυνα και έδωσε αρκετή ενέργεια στην ομάδα του σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Επίσης ο Λοτζέσκι μας μίλησε για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και την αντίδραση της ομάδας του, για τα ματς με Αρμάνι και Μπάμπεργκ, αλλά και για τον στόχο του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs. Επίσης μας εκμυστηρεύτηκε και το όνειρο του.

-Πρώτα από όλα Ματ συγχαρητήρια για την νίκη, παίξατε καταληκτικό μπάσκετ απόψε πως το έζησες εσύ μέσα από το γήπεδο;

«Ναι παίξαμε πολύ καλά από την αρχή μέχρι το τέλος. Το αμυντικό μας παιχνίδι ήταν πάρα πολύ ισχυρό και όλες οι νίκες είναι πολύ σημαντικές και είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με την νίκη και την εμφάνιση μας. Επίσης στην επίθεση μας είχαμε καλές αποστάσεις και κάναμε εύκολη την ζωή μας, ώστε να πάρουμε το ματς».

-Ο Σέιν Λάρκιν της Μπασκόνια είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής Ευρωλίγκας, πως καταφέρατε να τον σταματήσετε ποιο ήταν το πλάνο;

«Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε σε όλους τους αντιπάλους στην άμυνα ώστε να τους περιορίσουμε. Αλλά ο Λάρκιν που είναι πολύ καλός παίκτης ήθελε ιδιαίτερη προσοχή και οι συμπαίκτες μου που τον αντιμετώπισαν έκαναν εξαιρετική δουλειά και παρότι δεν θυμάμαι πόσους πόντους σκόραρε σίγουρα του κατέβασαν τον μέσο όρο του».

-Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό εδώ στο ΣΕΦ για το Κύπελλο, πεισμώσατε πιο πολύ για την νικήσετε απόψε την Μπασκόνια;

«Σίγουρα είμαστε περήφανοι σαν παίκτες και μισούμε την ήττα ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Θέλαμε να αλλάξουμε το πρόσωπο μας στο παρκέ σαν ομάδα απόψε και το καταφέραμε καθώς κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απόψε».

-Τώρα έχετε δύο ματς μέσα στην ίδια εβδομάδα για την Ευρωλίγκα με την Αρμάνι εκτός (25/1, 21:45) και με την Μπάμπεργκ (27/1, 21:00), πως θα προετοιμαστείτε;

«Ναι θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα, καθώς έχουμε πρώτα το ταξίδι στο Μιλάνο που πρέπει να είμαστε σε όλη την διάρκεια του ματς συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλά κυρίως στην άμυνα για να πάρουμε την νίκη. Το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ αργεί ακόμα, αλλά σίγουρα θα είναι επίσης ένα δύσκολος και σκληρός αγώνας».

-Έτσι όπως είναι η βαθμολογία τώρα που είστε πολύ κοντά στην εξασφάλιση της τέταρτης θέσης έχετε ως στόχο να έρθετε τρίτοι ή δεύτεροι;

«Ο πρώτος μας στόχος είναι η εξασφάλιση και μαθηματική της πρόκρισης στα playoffs και μετά να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι πάντως νωρίς να κοιτάξουμε την βαθμολογία, αλλά σίγουρα αυτή την στιγμή είμαστε σε πολύ καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα».

-Η πρόκριση στο final four της Κωνσταντινούπολης πιστεύεις ότι είναι πολύ δύσκολη για εσάς, παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που κάνετε;

«Πριν δύο χρόνια και πάλι είχαμε πάει στο final four που γινόταν στην Μαδρίτη τότε, είμαστε μία δυνατή ομάδα όμως κοιτάμε κάθε ματς και κάθε γύρο ξεχωριστά. Πρώτα η κανονική περίοδος, μετά τα playoffs και μετά μακάρι να πάμε και στο final four».

-Είναι το όνειρο σου να κατακτήσεις μία Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα αυτό το θέλω πολύ. Είναι όνειρο μου να κατακτήσω το Πρωτάθλημα Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, είναι η καλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη με πολύ δυνατές ομάδες και μεγάλο ανταγωνισμό. Στεναχωρήθηκα όταν ηττηθήκαμε στην Μαδρίτη από την Ρεάλ στον τελικό και θέλω να επιστρέψουμε εκεί και να το πάρουμε!».