Ο Ιωνικός Νίκαιας επέστρεψε στην Α1 μετά από 32 χρόνια αλλά το Λαύριο ήταν αυτό που χαμογέλασε στο τέλος και “χάλασε” το πάρτι στους νεοφώτιστους, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνος με 90-94 στο κλειστό “Σοφία Μπεφόν” του Παλαιού Φαλήρου.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επέστρεψε στην Α1 στα 35 του χρόνια σημειώνοντας 25 πόντους και μαζεύοντας 4 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής. Μπορεί να ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα της Νίκαιας.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο πολύπειρος ψηλός, με θητεία μεταξύ άλλων, σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα και ΑΕΚ μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr για το παιχνίδι, την συνέχεια του Ιωνικού Νίκαιας στην επάνοδο του στην μεγάλη κατηγορία και τον κόσμο της ομάδας.

Για το παιχνίδι και την ήττα:

“Ήταν μια πρεμιέρα, μπορεί να είμαστε νεοφώτιστη ομάδα, το παιχνίδι ήταν όμως στην έδρα μας και το θέλαμε πολύ. Κάθε πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες. Το άξιζε καθαρά το Λαύριο καθώς ήταν καλύτερο μέσα στο παρκέ.”

Για την επόμενη μέρα της ήττας:

“Τώρα έχουμε ματς-φωτιά την Τετάρτη για το Κύπελλο και ευτυχώς παίζουμε στον Πλάτωνα, κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει πολύ. Προχωράμε βήμα-βήμα.”

Για τον κόσμο της ομάδας:

“Όπως προανέφερα η επιστροφή στον Πλάτωνα θα φέρει ξανά την κανονικότητα. Οι οπαδοί θα επιστρέψουν στο γήπεδο και θα στηρίξουν την ομάδα. ήταν πρωτόγνωρη η σημερινή κατάσταση για εμάς, ευχαριστούμε πάντως όσους φιλάθλους ήρθαν να μας δουν αυτή την ιστορική ημέρα για τον σύλλογο.”