Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού μίλησε στο Basketblog και στον Αχιλλέα Μαυροδόντη για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και την απάντηση που ήθελε να δώσει στου «Ερυθρόλευκους» μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού, αλλά και για το πόσο δύσκολη ήταν εκείνη η περίοδος για τον ίδιο. Ακόμα είπε πως είναι ευγνώμον στην ΑΕΚ που του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το ποιος είναι, ενώ ερωτώμενος για το αν η ΑΕΚ στα παιχνίδια με τους δύο «Αιωνίους» έδειξε πως έχει ανέβει επίπεδο είπες πως «Έχουμε γίνει καλύτεροι, αλλά ήρθε η ώρα να κερδίσουμε!». Τέλος δήλωσε πως «Αν μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι εδώ και του χρόνου, ανυπομονώ να παίξω Ευρώπη με την ΑΕΚ».

-Που κρίθηκε η ήττα από τον Ολυμπιακό;
«Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού πριν λίγες ημέρες, και μαζί με τον Ολυμπιακό αυτές οι δύο είναι από τις καλύτερες ομάδες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι σπουδαία ομάδα και ο Σπανούλης κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Εμείς λοιπόν έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Όπως και με τον Παναθηναϊκό, έτσι και σήμερα κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο κάναμε κάποια λάθη και αυτά μας κόστισαν. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι όμως κάναμε κάποια λάθη στο τέλος και αυτά μας στοίχισαν».

Bonsu-panigirizei-oly-aek

-Πόσο δύσκολο ήταν για σένα το γεγονός πως ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι είπε πως έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να παίξεις. Υπήρχε μέσα σου η θέληση να αποδείξεις πως κάνανε λάθος;
«Προσπαθώ να αποδείξω κάτι από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Από την πρώτη στιγμή ένοιωθα ένα βάρος στους ώμους μου. Όλοι με έβγαζαν στην απ’έξω και εγώ έπρεπε να αποδεικνύω πως κάνουν λάθος και πως μπορώ να ξεπεράσω το πρόβλημα μου. Όταν ο Ολυμπιακός με άφησε το καλοκαίρι, αυτό με έφερε πίσω γιατί όλοι πίστεψαν πως ήταν κακό πως μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό με άφησε και ήταν δύσκολο για μένα να κλείσω οποιαδήποτε συμφωνία. Τότε εμφανίστηκε η ΑΕΚ και με πήρε και εγώ τους είπα πως δεν θα το μετανοιώσουν».

-Ήθελες να δώσεις μια απάντηση στον Ολυμπιακό;
«Προσπάθησα να είμαι συγκεντρωμένος και να μείνω ήρεμος γιατί ήθελα να δείξω σε όλους πως δεν είμαι απλά ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και το λέω αυτό χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν στον Ολυμπιακό, όμως τους το έδειξα! Μακάρι να είχαμε λίγη παραπάνω ενέργεια στο «ντεπόζιτο» στο τέλος για να κερδίσουμε, όμως ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και για να μιλήσω για μένα προσωπικά, δεν χρειάζεται να πω κάτι, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους».

-Η ΑΕΚ κόντραρε τους δύο «μεγάλους» της Ελλάδας. Δείχνει αυτό πως έχει ανεβεί επίπεδο;
«Έχουμε γίνει καλύτεροι, αλλά είναι πλέον ώρα να κερδίζουμε τέτοια ματς! Παίξαμε καλά αλλά αυτό δεν μας αρκεί, θέλουμε να κερδίζουμε! Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ανακάμψουμε πλέον. Είχαμε μια δύσκολη βδομάδα ενάντια σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο και τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας, θα δούμε το βίντεο για να καταλάβουμε τι κάναμε λάθος και πως ομάδες σαν αυτές τις δύο κερδίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτές τις δύο ήττες».

-Μπορεί η ΑΕΚ να βγει στην Ευρώπη;
«Η ομάδα, ο κόυτς, η διοίκηση, όλοι δουλεύουμε για αυτό το στόχο. Και αν του χρόνου έχω την ευκαιρία να είμαι και του χρόνου εδώ, ανυπομονώ να παίξω Ευρώπη με την ΑΕΚ».

-Είσαι στην ΑΕΚ 2 μήνες τώρα. Πως είναι μέχρι στιγμής εδώ;
«Είναι υπέροχα μέχρι στιγμής. Λατρεύω το να είμαι στην ΑΕΚ! Η ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω και πάλι το ποιος είμαι και το εκτιμώ αυτό και δουλεύω σκληρά για να τους δείξω πόσο ευγνώμων είμαι για αυτή την ευκαιρία. Μου αρέσει η ευκαιρία του να είμαι ηγέτης, μου αρέσει το να έχω πολλές αρμοδιότητες στην ομάδα και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για αυτό. Σε κάθε παιχνίδι, χάσουμε κερδίσουμε, δίνω το 100% του εαυτού μου για την ΑΕΚ. Δυστυχώς σήμερα δεν τα καταφέραμε καθώς υστερήσαμε στο τέλος και αυτό έγινε επειδή ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετική ομάδα».