Ο ΠΑΟΚ, παρά την αξιόλογη εμφάνισή του στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» κόντρα στον Παναθηναϊκό, ηττώμενος στις λεπτομέρειες με 70-69. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», όμως, δεν έχει καν τον χρόνο να… σκεφτεί αυτή την ήττα, καθώς αύριο κιόλας (16/12) παίζει σε σημαντικό βαθμό την πορεία του στην υπόλοιπη σεζόν, δοκιμαζόμενος στο Βίλνιους κόντρα στην αποκλεισμένη μεν, ποτέ αδιάφορη δε όπως συνηθίζουν οι Λιθουανοί, Λιέτουβος Ρίτας. Με νίκη περνά στο Last-32 του Eurocup, αλλά σε περίπτωση ήττας πρέπει να περιμένι «διπλό» της Ζενίτ στην Κωνσταντινούπολη επί της Μπεσίκτας.

Ο Μιλένκο Τέπιτς μιλάει στο Basketblog.gr για το ανεπιτυχές αποτέλεσμα κόντρα στους «πράσινους» και εξηγεί για ποιο λόγο ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν καταφέρνει να φύγει νικητής από την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι συνηθίζει να εμφανίζεται ανταγωνιστικός. Παράλληλα, εκφράζεται με σιγουριά για την πρόκριση παρά τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που έχει η ομάδα του για το ματς κόντρα στη Λιέτουβος, ενώ δε λησμονεί όσα έχει ζήσει ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Μιλένκο, κάνατε μία σπουδαία εμφάνιση, αλλά δε σας επέτρεψε να πάρετε ένα μεγάλο «διπλό».

Ήμασταν, όντως, εξαιρετικοί σήμερα αλλά όχι αρκετά έξυπνοι για να πάρουμε το ματς. Χάσαμε μερικές ελεύθερες βολές στο φινάλε και νομίζω πως ήταν το κρισιμότερο σημείο. Είναι πραγματικά ενοχλητικό, να χάνεις με αυτόν τον τρόπο οποιοδήποτε ματς, αλλά είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσουμε. Δεν πρέπει αυτή η ήττα να μας απογοητεύσει για το πώς ήρθε, καθώς έχουμε κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup.

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 2-3 χρόνια, έχει δείξει συχνά ανταγωνιστικό πρόσωπο στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν έχει καταφέρει στο «νήμα» να βγει νικητής. Τι είναι αυτό που λείπει κατά τη γνώμη σου, ενώ δείχνει ικανός για να πάρει το αποτέλεσμα;

Ισχύει αυτό που λες και πραγματικά δεν ξέρω τι είναι αυτό ακριβώς που φταίει. Σήμερα, τουλάχιστον, χάσαμε αυτές τις ελεύθερες βολές που ανέφερα και είναι κάτι, για το οποίο συζητούσαμε με τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα στα τελευταία λεπτά για κάποιο λόγο δεν κάναμε καλά οργανωμένες επιθέσεις αλλά παίρναμε σχεδόν πάντα βεβιασμένα σουτ. Αν είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος, χάνοντας τόσες ευκαιρίες και κυρίως από τη γραμμή των βολών, τότε πιστεύω πως θα φεύγαμε νικητές.

Τώρα έχετε να ταξιδέψετε αμέσως στο Βίλνιους, γιατί σε λιγότερο από 48 ώρες παίζετε το μέχρι τώρα παιχνίδι της σεζόν κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας. Πόσο επίπονη είναι μια τέτοια διαδικασία;

Είναι αλήθεια πως πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι και δε θα είναι ένα εύκολο ταξίδι, μιας και θα έχουμε ελάχιστες ώρες να συγκεντρώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας. Είναι ένα αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε για να βρισκόμαστε στον επόμενο γύρο και νομίζω πως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όλοι μας είμαστε σωματικά και πνευματικά έτοιμοι. Έχουμε μία αξιόλογη ομάδα και δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι στη Λιθουανία για να πάρουμε την πρόκριση.

Τι είναι αυτό που θυμάσαι κάθε φορά που επιστρέφεις στο ΟΑΚΑ;

Κάθε φορά είναι υπέροχα εδώ, έστω κι αν είσαι φιλοξενούμενος. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια, με εκπληκτικούς παίκτες κι έναν εξαιρετικό προπονητή και δε θα μπορούσα να έχω όμορφες μνήμες από το ΟΑΚΑ. Είμαι πραγματικά χαρούμενος, κάθε φορά που επιστρέφω εδώ.