Βλέποντας κανείς τα στατιστικά του Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά το ματς με την Ζαλγκίρις, θα μπορούσε να κρίνει αρνητικά τον Σέρβο. 5 πόντοι (1/3 δίποντα, 3/6 βολές) 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 1 λάθος σε 20’11’’ συμμετοχής. Όμως ο άσος του Ολυμπιακού τα πήγε ιδιαίτερα καλά αν σκεφτούμε ότι η λιθουανική ομάδα δεν του ταιριάζει, με τους Λίμα και Καβαλιάουσκας να είναι κατά πολύ κοντύτεροι του. Μιλώντας στο basketblog.gr, ο 23χρονος σέντερ των Πειραιωτών, τόνισε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκας.

-Νίκολα συγχαρητήρια για την νίκη. Η Ζαλγκίρις ήταν ανταγωνιστική για 30 λεπτά, τι άλλαξε στο τέλος ο Ολυμπιακός και κατάφερε να κερδίσει;

«Ευχαριστώ πολύ. Πρόκειται για έναν σκληρό αντίπαλο, έχουν παίξει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια (σ.σ. νίκες με ΤΣΣΚΑ, Νταρουσάφακα, Μπαρτσελόνα). Το πιο σημαντικό ήταν ότι ελέγξαμε τον ρυθμό. Βέβαια στο πρώτο δεκάλεπτο δεν έγινε αυτό, γιατί τους αφήσαμε να πάρουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα βελτιωθήκαμε και αυτό μας έδωσε το προβάδισμα και την νίκη».

-Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ήδη το πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs;

«Όχι, νομίζω είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το πλεονέκτημα, καθώς δεν έχει κριθεί τίποτα. Προχωράμε βήμα-βήμα και θέλουμε να εμφανιζόμαστε καλύτεροι κάθε φορά. Οφείλουμε να ξεχάσουμε το σημερινό ματς».

-Απομένουν οκτώ αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα. Είναι εφικτό για την ομάδα να φτάσει ακόμα ψηλότερα στην κατάταξη;

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Προτιμώ να σκέφτομαι κατευθείαν το επόμενο ματς και όπως σου είπα και πριν, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».

-Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο ΣΕΦ μετά από έναν μήνα για την Ευρωλίγκα και την επόμενη αγωνιστική παίζει με την Φενέρμπαχτσε (23/2). Πως αντιμετωπίζει η ομάδα το πρόγραμμα που έρχεται;

«Σίγουρα είναι πολλά τα ταξίδια αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να κοιτάξουμε τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος . Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια για την Basket League και μετά την Φενέρμπαχτσε. Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε από τώρα τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Θα επικεντρωθούμε όταν έρθει η ώρα».

-Ποιες οι σκέψεις σου για τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, που αν και δεν είναι το τεράστιο «όνομα» , παραμένει ένα πολύ δυνατό σύνολο;

«Όπως στην Ευρωλίγκα έτσι και στο πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες είναι σκληρές κι αν δεν εμφανιστείς όπως πρέπει, μπορείς να χάσεις οπουδήποτε. Γι’ αυτό το λόγο θα πάμε εκεί και θα είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά».