Η ομάδα του Παπάγου κατάφερε να ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με νίκη στην πρεμιέρα του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας, επικρατώντας επί του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με σκορ 84-46. 

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της νίκης του “συγκροτήματος” του coach Διαμαντόπουλου, ο Γιώργος Μπάλας μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, το μέλλον της στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούν πλέον στα γήπεδα με την πανδημία του κορονοϊού.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Μπάλα:

-Εκκίνηση με νίκη για την ομάδα σας στο πρωτάθλημα. Πώς καταφέρατε να φτάσετε σε αυτήν την εμφατική νίκη;

«Γενικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο που δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο καθημερινά στις προπονήσεις. Και ο coach Διαμαντόπουλος και ο coach Κουρής έχουν ένα πολύ καλό πλάνο. Δουλεύουμε πολύ δυνατά στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει και να βγήκε την Κυριακή στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, έχουμε ξεκαθαρίσει στους εαυτούς μας ότι πρέπει να μπαίνουμε δυνατά σε κάθε ματς και να το αντιμετωπίζουμε το ίδιο και για αυτό μπήκαμε τόσο συγκεντρωμένοι για ένα αποτέλεσμα και μόνο, το οποίο το καταφέραμε κιόλας. Ήμασταν αρκετά εύστοχοι, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, η φιλοσοφία που μας έχει περάσει ο προπονητής μας είναι να ξεκινάμε από την άμυνα και αυτό πιστεύω ότι φάνηκε και κάπως έτσι χτίσαμε μια τόσο μεγάλη διαφορά».

-Πώς βλέπεις την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα και ποιοι είναι οι στόχοι της;

«Δεν μπορώ να κρίνω ακόμα την πορεία της ομάδας, αλλά εμείς έχουμε ένα πράγμα στο μυαλό μας και αυτό είναι κάθε Κυριακή να αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε, γιατί έτσι όπως είναι οι καταστάσεις ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και θέλουμε πάντα τη νίκη. Αυτό πιστεύουμε, αυτό θέλουμε και για αυτό χτίστηκε η ομάδα, για να κερδίσουμε. Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό, οι στόχοι της ομάδας και των παικτών φυσικά είναι να αποδεικνύουμε κάθε εβδομάδα γιατί φοράμε τη φανέλα του Παπάγου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος να δικαιώνουμε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν, γιατί καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη είναι η ιστορία του συλλόγου».

-Το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται κάτω υπό διαφορετικές συνθήκες. Πώς είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή να αγωνίζεται σε άδειες κερκίδες;

«Γενικά ζούμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, γενικά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας, τα οποία δεν τα είχαμε σκεφτεί καν. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, έτσι και στο γήπεδο άλλαξε κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για μια ομάδα όπως είναι ο Παπάγος, το οποίο είναι φυσικά η έδρα του. Από εκεί και πέρα εμείς σαν παίκτες και σαν ομάδα θα πρέπει να φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η νίκη, είτε έχουμε κόσμο, είτε δεν έχουμε, γιατί ειδικά στην ομάδα του Παπάγου, υπάρχει κόσμος που θέλει διακαώς να έρθει στο γήπεδο, αλλά δεν μπορεί, οπότε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το κάνουμε και για αυτούς που θα ήθελαν πάρα πολύ να είναι στο γήπεδο και στήριξαν την ομάδα σε δύσκολες εποχές, αγοράζοντας και διαρκείας, τα οποία δεν θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν βλέποντας παιχνίδια. Αλλά το μόνο που μπορώ να πω σίγουρα είναι πως δεν είναι το ίδιο όσον αφορά την ένταση και όλα αυτά τα “vibes” που βγάζει το Σαλούν και ο κόσμος του Παπάγου. Μπαίνεις μέσα και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα γήπεδο με μπάσκετ και ιστορία».