«Να είμαστε δυνατοί και να πάρουμε το τρόπαιο», απάντησε ο Κεμ Μπιρτς σε ερώτηση του basketblog λίγο μετά το τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού τελικού της Ευρωλίγκας με την Φενέρμπαχτσε.

Ο Αμερικάνος σέντερ, ακόμα μίλησε για τον ημιτελικό των Πρωταθλητών με την ΤΣΣΚΑ και για το εντυπωσιακό κάρφωμα που έκανε, αλλά και για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

– Θέλω να μου πεις πως έζησες τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ;

 «Ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά όσο περνούσε η ώρα του αγώνα βρήκαμε τον ρυθμό μας, είχαμε τον έλεγχο των αμυντικών και των επιθετικών ριμπάουντ και στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις και τα μεγάλα σουτ και κερδίσαμε».

– Ήταν το πιο δύσκολο και το πιο επίπονο ματς της σεζόν;

 «Εννοείται η ΤΣΣΚΑ είναι μία μεγάλη ομάδα με πολύ ταλέντο και μας δυσκόλεψε απίστευτα. Αλλά εμείς είμαστε πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα και όπως στην σειρά με την Εφές έτσι και χθες επιστρέψαμε στο παιχνίδι και προκριθήκαμε. Όλα είναι πιθανά με εμάς».

– Πίστεψες στο σημείο του αγώνα που βρεθήκατε πίσω με 13 πόντους ότι μπορεί να χάσετε;

 «Όπως είπαμε δεν ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα, αλλά επανήλθαμε γιατί ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Είμαστε μία ομάδα που αν βρεθεί πίσω με μεγάλη διαφορά μπορεί να επανέλθει στο παιχνίδι και με μεγάλη πίστη και χθες τα καταφέραμε».

– Προς το τέλος του παιχνιδιού ο Βασίλης Σπανούλης σου έδωσε μία ασίστ και εσύ έκανε ένα σημαντικό κάρφωμα, ήταν το καλύτερο κάρφωμα της καριέρας σου;

 «Μου αρέσει να κάνω όλες τις δουλειές στο παρκέ, αλλά σίγουρα αυτό το κάρφωμα ήταν πολύ καλό γιατί μας βοήθησε να πάρουμε σημαντικό προβάδισμα στο τέλος του ματς».

– Και τώρα τελικός με Φενέρμπαχτσε, ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το ματς;

 «Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς γιατί η Φενέρ είναι εξαιρετική ομάδα και παίζει μέσα στην έδρα της. Στόχος μας είναι αρχικά να παίξουμε καλή άμυνα, ώστε να τους δυσκολέψουμε και μετά στην επίθεση να βρούμε τις καλύτερες επιλογές».

– Πως νιώθεις που στην πρώτη σου σεζόν στην Ευρωλίγκα, είσαι στον τελικό του final four;

 «Παρακολουθούσα το final four λόγω της Φενέρ και γιατί έπαιζα στην Τουρκία και είμαι πολύ χαρούμενος που με τον Ολυμπιακό είμαι εδώ σε αυτή την γιορτή».

– Και μία κουβέντα για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

 «Είναι απίστευτοι και «τρελοί» ακολουθούν παντού την ομάδα και ελπίζω να είναι το ίδιο δυναμικοί και αύριο, ώστε να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε».

Κάνε και μία ευχή για το πως θα ήθελες αύριο το βράδυ να τελειώσει η σεζόν στην Ευρωλίγκα για εσάς;

 «Απλά θέλω να παρουσιαστούμε δυνατοί και να πάρουμε την νίκη και το τρόπαιο, παρότι ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο».