Η ΕΘΑ αν και οικοδέσποινα της διοργάνωσης ελπίζει ότι θα… σερβίρει πικρό καφέ αρχικά στο ΑΠΟΕΛ και μετέπειτα σε έναν εκ των Ένωση Νέων Παραλιμνίου ή ΑΕΚ Λάρνακας. Ο Ελλαδίτης προπονητής της ΕΘΑ, Γιώργος Μπιτζάνης, λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό με το ΑΠΟΕΛ μίλησε στο Basketblog.gr για τις σκέψεις που κάνει για το παιχνίδι, τους λόγους που είναι αισιόδοξος αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο της Εγκωμής.

-Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα για την επανεμφάνιση της σε ένα Final 4 μετά από 3 χρόνια;
«Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι. Περιμένουμε το παιχνίδι με μεγάλη ανυπομονησία. Στην αρχή της χρονιάς ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους να βρεθούμε σε αυτή την τελική φάση και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς».

-Ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας;
«Εμείς κάναμε δύο αλλαγές τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι δύο ψηλοί μας αποχώρησαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μία αναστάτωση στην ομάδα, καθώς χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής στους δύο νέους παίκτες που αποκτήθηκαν για να μας ενισχύσουν κοντά στο καλάθι. Αν και περάσαμε μία δύσκολη περίοδο, το ευχάριστο είναι ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος δείξαμε να βρίσκουμε πάλι ένα καλό ρυθμό και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο».

-Τη φετινή χρονιά έχετε κερδίσει δύο φορές το ΑΠΟΕΛ. Πιστεύετε ότι θα έχει κάποιο έξτρα κίνητρο στον ημιτελικό;
«Στις μέχρι τώρα μονομαχίες μας έχουμε κερδίσει δύο φορές κι έχουμε χάσει μία. Το ΑΠΟΕΛ το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς έχει προχωρήσει σε μία διπλή αλλαγή στο ρόστερ του. Με βάση τις πιθανότητες είμαστε το αουτσάιντερ, όμως θα παλέψουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βρεθούμε στον τελικό».

-Ποια σημεία πιστεύετε ότι θα κρίνουν τον τελικό νικητή;
«Σίγουρα κομβικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Από εκεί και πέρα σε έναν ημιτελικό η ομάδα που είναι πιο έτοιμη σωματικά και πνευματικά συνήθως έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε με ενθουσιασμό, πάθος και τακτική να πάρουμε το παιχνίδι και να βρεθούμε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής».

-Το Final 4 γίνεται στην έδρα σας. Πιστεύετε ότι μπορεί να βάλει έξτρα πίεση στους παίκτες σας ή θα λειτουργήσει ως κίνητρο;
«Σίγουρα είναι θετικό ότι γίνεται στο γήπεδο μας, όμως σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι νομίζω ότι η έδρα δεν μετράει τόσο πολύ. Περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο, να μας στηρίξει και να μας δώσει την απαιτούμενη ώθηση για να κάνουμε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα. Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και θα το απολαύσουν οι θεατές».