Στη Σλοβακία για λογαριασμό της Σπίσκα Νόβα Βες βρίσκεται τη φετινή χρονιά ο Γιώργος Μπιτζάνης. Ο έμπειρος coach μετά από μία εκπληκτική πορεία στην Κύπρο και στην ΕΘΑ Έγκωμης, βρέθηκε στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας. 

Ο Μπιτζάνης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Basketblog.gr και μίλησε για την πορεία της ομάδας, τους στόχους, την πορεία της Εθνικής Ελλάδος, τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στην Euroleague και για άλλα σημαντικά θέματα.

  • Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας coach. Πήρατε μία σπουδαία νίκη με βαθμολογική σημασία κόντρα στη Χαλντόβα (89-75). Που κρίθηκε το παιχνίδι;

Εγώ σε ευχαριστώ για την φιλοξενία. Ήταν πράγματι μια σημαντική νίκη. Το κλειδί για μας ήταν η καλή και προσαρμοσμένη άμυνα στους παίκτες-κλειδιά της Handlova. Επίσης επιθετικά ελέγξαμε τον ρυθμό, χτυπώντας κυρίως στον αιφνιδιασμό. Επίσης “διαβάσαμε” τις αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας και με στοχευμένα plays δημιουργήσαμε πλεονέκτημα.

  • Η ομάδα σας ετοιμάζεται για τον αγώνα κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας ΜΒΚ Λούτσενετς (01/12). Ποια στοιχεία πιστεύετε πως θα κρίνουν την αναμέτρηση;

Η Lucenec είναι μια ομάδα που παρόλη την βαθμολογική της θέση είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Σήμερα άλλαξε προπονητή, οπότε αυτό καθιστά πιο δύσκολο το έργο μας , καθώς δεν υπάρχει δείγμα της νέας φιλοσοφίας και δεν μπορούμε να δούμε στο βίντεο πιθανές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι και πάλι η αμυντική μας προσέγγιση , ο έλεγχος των ριμπάουντ και να μην δώσουμε χώρο για «εύκολα» καλαθιά στους αντιπάλους

  • Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Πως βλέπετε τη συνέχεια;

Η συνέχεια είναι δύσκολη . Η λίγκα έχει δυναμώσει πολύ σε σχέση με πέρυσι. Είναι συνολικά 32 ματς στην κανονική διάρκεια. Υπάρχουν 2-3 ομάδες με μεγάλα μπάτζετ , έμπειρους παίκτες , όπου εύκολα μπορούν να σταθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξεκάθαρος στόχος για εμάς είναι η είσοδος στα πλέι οφ και μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Η ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια δεν μπόρεσε να τα καταφέρει στις δυο αυτές διοργανώσεις. Όμως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της ομάδας, μας γεμίζουν αισιοδοξία για την συνέχεια.

  • Η εκπληκτική σας παρουσία στον πάγκο της ΕΘΑ Έγκωμης σας οδήγησε στη Σλοβακία και στη Σπίσκα Νόβα Βες. Πως αισθάνεστε που βρίσκεστε εκεί;

Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία . Η διοίκηση από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου σε οτι χρειαστώ. Η πόλη είναι πραγματικά πολύ όμορφη και όλοι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται και παρακολουθούν την πορεία της ομάδας στηρίζοντας την. Σίγουρα η πτυχωμένη χρονιά στην Κύπρο και στην Εθα Εγκωμη με βοήθησε σε όλους τους τομείς και μου άνοιξε νέους επαγγελματικούς «δρόμους»

  • Πως βλέπετε το ενδεχόμενο της επιστροφής σας στα πάτρια εδάφη;

Η συμφωνία μου με την ομάδα είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. από κει και περά είμαι ανοιχτός για κάθε νέα προοπτική. Η δουλεία μας είναι δύσκολη και απαιτητική και ανά πάσα στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος κυρίως «πνευματικά» να ταξιδέψεις οπουδήποτε χρειαστεί.

  • Ένα σχόλιο για την Εθνική Ελλάδος. Πως είδατε την πορεία της;

Η πορεία είναι μέχρι στιγμής εξαιρετική. Είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα. Εύχομαι πραγματικά να διεκδικήσει κάτι καλό , και γιατί όχι και ένα μετάλλιο. Θα είναι μονό κέρδος για όλους μας που ασχολούμαστε με το αγαπημένο μας άθλημα.

  • Και τέλος ένα σχόλιο για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην απαιτητική διοργάνωση της Euroleague.

Θεωρώ ότι και οι δυο ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της . Ο Ολυμπιακός έχει καινούργιο προπονητή και νέα φιλοσοφία που απαιτεί χρόνο. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει τα πατήματα του κυρίως μακριά από την έδρα του. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς και νομίζω ότι και οι δυο ομάδες θα είναι στην οκτάδα για να διεκδικήσουν την είσοδο στο Φάιναλ Φορ.