Η πρεμιέρα του Φάρου Κερατσινίου στην Α2, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στο εντυπωσιακό 105-78 επί της Λιβαδειάς. Οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη, αν και θέλουν να αποποιηθούν τον όρο «γκαλάκτικος», δίνουν διαρκώς… αφορμή να τους προσδίδεται αυτό το προσωνύμιο. Τώρα πια, όμως, έχει φτάσει μία ιστορική ευκαιρία για μία ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Φάρο να φιλοξενεί την προσεχή Πέμπτη (8/10), την Κηφισιά.

Ο Νίκος Αγγελόπουλος, ενθυμούμενος τα πρώτα του επαγγελματικά «βήματα» που ήταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία τη σεζόν 2002-2003 με τον Ηλυσιακό, ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, με ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στο να δημιουργηθεί διψήφια διαφορά πόντων από το πρώτο μέρος. Ο έμπειρος φόργουορντ, μίλησε στο Basketblog.gr για τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του στο θρίαμβο, ενώ δε δείχνει ανήσυχος για την προσαρμογή των παικτών που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Α2. Τέλος, κάνει λόγο για το μεγάλο αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στην ομάδα των Βορείων Προαστίων, τονίζοντας τη σημασία ενδεχόμενης πρόκρισης του Φάρου στα ημιτελικά.

Νίκο, ιστορική πρώτη νίκη για τον Φάρο στην Α2 και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Είναι η πρεμιέρα που ονειρευόσασταν;

Νομίζω πως ναι. Επειδή σε κάθε πρεμιέρα είμαστε επιφυλακτικοί, λόγω του γεγονότος ότι οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις κι ας θεωρεί ο κόσμος ότι είμαστε φαβορί για την άνοδο, φροντίσαμε να είμαστε όσο περισσότερο συγκεντρωμένοι γινόταν πριν το παιχνίδι. Μπήκαμε πολύ δυνατά, ελέγξαμε το ρυθμό και πήγαμε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που θέλαμε, με αποτέλεσμα να πάρουμε μία εύκολη νίκη.

Ποιο σημείο θεωρείς από το αγωνιστικό κομμάτι, ότι ήταν το πιο καθοριστικό; Το γεγονός ότι καταφέρατε στο πρώτο σας δυνατό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, να αφήσετε άποντο τον Γκαγκαλούδη; Η αντιμετώπισή σας απέναντι στη «ζώνη», σκοράροντας με καλή συχνότητα έξω από τα 6.75; Ή πιστεύεις μήπως ότι ήταν κάτι άλλο;

Νομίζω, ότι είναι η άμυνά μας στο πρώτο ημίχρονο αυτή που μας έδωσε το πλεονέκτημα απέναντι στη Λιβαδειά. Άλλο ένα καθοριστικό σημείο, ήταν και το ότι ήμασταν πολύ σκληροί στην αρχή της τρίτης περιόδου, δεν αφήσαμε την μπάλα να γυρίσει και δεν επιτρέψαμε στον Γκαγκαλούδη να βρει ρυθμό. Ανεβάσαμε την άμυνά μας ψηλά και νομίζω πως το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ μας ουσιαστικά από τα πρώτα τρία-τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου.

Υπήρξαν σήμερα στις τάξεις σας, παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Α2. Υπήρξε κάποιος τρόπος από την πλευρά σας να τους προετοιμάσετε, για μία εντελώς διαφορετική εμπειρία που προσφέρει αυτή η κατηγορία;

Τα παιδιά αυτά, μπορεί να αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Α2, αλλά πρόκειται για παίκτες 35 ετών και με πείρα 20 ετών από τα γήπεδα. Το γεγονός, λοιπόν, ότι βρίσκονται σε μία χαμηλότερη κατηγορία δε σημαίνει κάτι, γιατί το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Άμα μπορέσουν, μάλιστα, να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην Α2, τότε θα είναι ένα ευχάριστο γεγονός για την κατηγορία κι εμείς, ως ομάδα, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Τώρα πια, υπάρχει μπροστά σας η πρόκληση της Κηφισιάς, στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Είναι, όντως, μία μεγάλη πρόκληση για εμάς το παιχνίδι της Πέμπτης, μιας και είμαστε σε απόσταση μίας νίκης από το να βρεθούμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, παίζοντας μάλιστα απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Δεν είμαστε το φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση, αλλά είμαστε πολύ ενθουσιώδεις και περιμένουμε με αγωνία αυτόν τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα Α2, να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

aggelopoulos-sinentefksi-basketblog