Ήταν ο «ακρογωνιαίος λίθος» στην επικράτηση της Λαμποράλ Κούτσα με 3-0 στην προημιτελική σειρά εναντίον του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσε τον ηγέτη της, όταν ο Γιάννης Μπουρούσης απουσίαζε από το παρκέ ή έψαχνε συμπαραστάτες εντός αυτού και δε δίστασε πολλές φορές να πάρει προσπάθειες, οι οποίες ήταν «μαχαιριά στα σωθικά» των «πρασίνων». Το «κρεσέντο» του έξω από τη γραμμή των 6.75 στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα του ΟΑΚΑ, θα ολοκλήρωνε ουσιαστικά το θρίαμβο της ομάδας του, η οποία όπως επισημαίνει ο ίδιος, έχει πια στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Ο Ντάριους Άνταμς, μιλά στο Basketblog.gr για την πρόκριση της Λαμποράλ και το πώς κατάφερε να κυριαρχήσει καθολικά έναντι του «τριφυλλιού». Κάνει λόγο για την φιλοδοξία που υπήρχε εξαρχής στις τάξεις του συλλόγου, ενώ δε διστάσει να μιλήσει με κολακευτικά λόγια, τόσο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη όσο και για τον Γιάννη Μπουρούση.

adams-rafa-sinentefksi-2

Ντάριους, με λίγα λόγια, «σκότωσες» τον Παναθηναϊκό…

(γέλια) Νομίζω πως είναι περισσότερο η ομαδική μας δουλειά, αυτή που έκρινε τη σειρά. Ξέραμε, ότι έπρεπε να παλέψουμε σκληρά για να επικρατήσουμε στο γήπεδό τους, με αυτή την ατμόσφαιρα και να κάνουμε ό,τι κάναμε ολόκληρη τη σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο, τελειώσαμε αυτή τη σειρά.

Πιστεύατε στο 3-0, όταν ξεκίνησε αυτή η σειρά;

Δε μου αρέσει να σκέφτομαι πιο πέρα από το επόμενο παιχνίδι. Είναι ασφαλώς τεράστια επιτυχία, αλλά είναι ακριβώς το αποτέλεσμα μιας τέτοιας νοοτροπίας.

Ποια ήταν τα πιο σημαντικά σημεία αυτού του αγώνα και ολόκληρης της σειράς;

Μείναμε ενωμένοι σαν ομάδα και αυτό ήταν το πιο βασικό. Στη συνέχεια, όταν το σκορ βρισκόταν σε ισορροπία, βρήκαμε μερικά σπουδαία σουτ που μας έδωσαν και πάλι μια σημαντική διαφορά, ενώ είχαμε την ικανότητα στο τέλος να μην αφήσουμε τον αντίπαλό μας, να έχει την αίσθηση πως μπορούσε να μας απειλήσει.

Πώς μπορεί σε ένα τέτοιο σημείο, να βρει τέτοιο ρυθμό μια ομάδα, σε τόσο δύσκολη έδρα;

Είχαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και ποτέ δεν χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν αφήσαμε ποτέ τους εγωισμούς μας, να ξεπεράσουν την αφοσίωσή μας στο σύνολο και αυτό μεταφράστηκε στο παρκέ, όπου πήραμε αυτά τα μεγάλα σουτ και παίξαμε στο δικό μας στυλ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουμε.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Λαμποράλ στο Final-4;

Ερχόμαστε για να κάνουμε το απίθανο! Αυτός είναι, άλλωστε, ο χαρακτήρας της δικής μας ομάδας. 

Το σκεφτόσασταν στην αρχή της σεζόν;

Φυσικά. Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους στο ξεκίνημα της σεζόν κι εμείς αποφασίσαμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη. Για το λόγο αυτό, στοχεύσαμε εξαρχής όχι μόνο στο Final-4, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτό το ματς, ήταν το τελευταίο του Δημήτρη Διαμαντίδη με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Τι θα ήθελες να σχολιάσεις για τον ίδιο;

Είναι ένας τρομερός παίκτης, ένας θρύλος. Του είπα μάλιστα στο παρκέ, ότι τρέφω για τον ίδιο πολύ μεγάλο σεβασμό, μιας και ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπιζα, νιώθοντας δέος. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ήταν τιμή μου να τον έχω αντίπαλο. Σκόραρε κάποια μεγάλα σουτ, αλλά εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι, ώστε να μην τον αφήσουμε να πετύχει το σκοπό του.

Για τον Γιάννη Μπουρούση;

Είναι ο ηγέτης της ομάδας μας. Έχει τρομερή εμπειρία και τεράστιες ικανότητες σαν παίκτης, οπότε προσπαθεί να μας βοηθά όλους συνέχεια με τη γνώση του πάνω στο άθλημα. Κάθε ομάδα χρειάζεται αυτόν τον ηγέτη, εντός κι εκτός παρκέ. Έχω μεγάλο σεβασμό και για τον Γιάννη.

adams-rafa-sinentsefksi

Φωτογραφίες: Γιώτα Μπρέκη