Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να φτάσει σε μία σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό, χωρίς ωστόσο να μείνει στη θέση του «οδηγού» στο φινάλε, με το καλάθι του Τζέιμς Γκιστ να στέλνει το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Ισραηλινοί υπέστησαν ένα ολικό «μπλακ-άουτ» και η ευκαιρία χάθηκε, έχοντας πια μόλις δύο νίκες σε έξι ματς. Πρόκειται, ασφαλώς, για μία ομάδα που για ακόμη μία φορά «επενδύει» σε νέα πρόσωπα, έχοντας πάντα σταθερά σημεία αναφοράς.

Ένα από αυτά είναι ο Ντέβιν Σμιθ, ο οποίος μιλάει στο Basketblog.gr για τον τρόπο, με τον οποίο απώλεσε η ομάδα του ένα μεγάλο «διπλό» που είχε τελικά στα χέρια της, επανερχόμενη ακόμα και από διαφορά 15 πόντων εναντίον της. Ο Αμερικανός φόργουορντ, αναφέρεται στην νέα Μακάμπι, ενώ εκφράζει τη δική του άποψη για τον Παναθηναϊκό του Τσάβι Πασκουάλ. Τέλος, εξηγεί τι σημαίνουν για την ψυχολογία ενός αθλητή καλάθια, όπως εκείνο του Σίνγκλετον.

Ντέβιν, μετά από ένα τρομερό παιχνίδι, καταφέρατε να κάνετε την ανατροπή, αλλά στο τέλος δεν καταφέρατε να κρατήσετε το προβάδισμα. Ποια είναι η αίσθηση μετά από τέτοια ματς;

Ήταν όντως, ένα ματς με φοβερή εξέλιξη και πολλά «σκαμπανεβάσματα» από τις δύο πλευρές. Τους είδαμε να βρίσκονται σε άλλη ταχύτητα σε ορισμένα σημεία, αλλά καταφέραμε κάποια στιγμή να φέρουμε το ματς στο δικό μας ρυθμό και να φτάσουμε στην ανατροπή, αλλά καλάθια σαν του Γκιστ σε «σκοτώνουν», ενώ και ο Σίνγκλετον έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Στην παράταση, δεν είχαμε μάλλον τα ψυχικά αποθέματα να κάνουμε νέα επαναφορά. Αυτό που μετράει, είναι ότι χάνουμε το παιχνίδι και «πονάει» με όποιο τρόπο κι αν συμβεί. Πρέπει να δούμε τι οφείλουμε να διορθώσουμε για να είμαστε μία διαφορετική ομάδα στη συνέχεια. 

Θεωρείς ότι ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για τη Μακάμπι, που όμως χάθηκε;

Απλά χάσαμε πολλά σουτ στο τέλος και αυτό μας «στοίχισε». Πρέπει να μάθουμε να μην χάνουμε τον έλεγχο σε αυτό το σημείο.

Πώς σου φαίνεται αυτή η Μακάμπι, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια; Η σεζόν δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο στην Ευρωλίγκα, καθώς είστε στο ρεκόρ 2-4.

Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε οτιδήποτε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να βελτιωνόμαστε. Μπορεί να ήταν «κλειδί» το σημερινό ματς για να αλλάξουμε την ψυχολογία μας, αλλά από τα 30 ματς, έχουμε παίξει στα 6.

Πώς θα έκρινες τον φετινό Παναθηναϊκό;

Είναι ένα σύνολο με πολύ καλούς παίκτες, αν και είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν τώρα την νοοτροπία τους, με την έλευση του νέου προπονητή. Είναι, παρόλα αυτά, μία ομάδα που έχει τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά.