«Πολύ καλός παίκτης ο Σλούκας, κορυφαίος ο Ομπράντοβιτς» είπε ο Ντέβιν Σμιθ σε συνέντευξη που μας παραχώρησε μετά το μεγάλο διπλό της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό με 80-73. Ο 33χρονος πολύ έμπειρος Αμερικανός φόργουορντ των 6 φορές Πρωταθλητών Ευρώπης, ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του, κάνοντας double double με 10 πόντους (4/9 σουτ) και 10 ριμπάουντ (9 αμυντικά), 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής

Επίσης ο Σμιθ στο basketblog.gr μιλάει για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, την φετινή Ευρωλίγκα, την Φενέρμπαχτσε και τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα, αλλά και για τον αν είναι στόχος της Μακάμπι το final four της Κωνσταντινούπολης.

Συγχαρητήρια για την νίκη, πως είδες το παιχνίδι απόψε σε μία τόσο δύσκολη έδρα;

«Προσπαθήσαμε να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Στην άμυνα θέλαμε να σταματήσουμε τον Σπανούλη και τον τρόπο που αγωνίζεται και πιστεύω ότι τα καταφέρα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου πολλές φορές δεν μπορούσαν καν να σουτάρουν. Επίσης τους δυσκολέψαμε πολύ σε όλο το ματς στις προσπάθειες τους να σκοράρουν εύκολα καλάθια μέσα από την ρακέτα».

Απόψε είδα ότι παίξατε εξαιρετική άμυνα, αυτός ήταν ο βασικός στόχος σας από την αρχή;

«Κοίτα σίγουρα αυτό θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο, προσπαθούσαμε να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι μας και να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθη. Μάλιστα στο pick n roll που είναι πολύ καλοί καταφέραμε να τους περιορίσουμε. Επίσης τρέξαμε στον αιφνιδιασμό μετά τις καλές άμυνες και γενικά παίξαμε το μπάσκετ μας και τα καταφέραμε».

Ήταν για εσάς η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη μέχρι στιγμής στο ΣΕΦ;

«Ναι σίγουρα ήταν τεράστια νίκη, προσπαθούμε να κοιτάμε ένα ένα τα παιχνίδια και να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Έχουμε μπροστά μας τώρα κάποια ματς όπου θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και μέσα από τους αγώνες, αλλά και από τις προπονήσεις. Η Ευρωλίγκα για εμάς θέλει σταθερότητα και να μην κοιτάμε μακριά».

Την προηγούμενη εβδομάδα νικήσατε εντός έδρας την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα, ήταν πιο δύσκολο από απόψε;

«Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα είναι δυνατοί και έχουν ποιότητα και ταλέντο. Δεν τους αφήσαμε να εφαρμόσουν τα συστήματα τους, γιατί αν το κάνεις θα σε «σκοτώσουν». Μπορεί να μην είχαν κάποιους παίκτες τους, αλλά και πάλι είναι εξαιρετικοί. Ο Σλούκας είναι πολύ καλός παίκτης και ένας από τους καλύτερους στην περιφέρεια της Φενέρ, όπως και για τον κόουτς Ομπράντοβιτς τι να πούμε; Είναι από τους κορυφαίους εδώ και πολλά χρόνια».

Πως βλέπεις φέτος τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες με πολύ καλούς προπονητές. Έχουν ισορροπία στο παιχνίδι τους και δεν είναι εύκολο να τους νικήσεις ακόμα και όταν δεν παίζουν καλά, ειδικά στις έδρες τους που εμείς τους έχουν αντιμετωπίσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο δύσκολα αντιμετωπίζονται».

Έχετε πολύ ποιότητα σαν ομάδα, είναι στόχος σας το final four της Κωνσταντινούπολης;

«Είναι νωρίς ακόμα για στόχους, ακόμα βλέπουμε τα παιχνίδια με τη σειρά και σιγά σιγά. Σίγουρα έχουμε ως στόχο να μπούμε στα play offs της Ευρωλίγκα και κοιτάμε βήμα βήμα την σεζόν. Αν μπούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες θα έχει εκπληρωθεί ο πρώτος στόχος μας και μετά θα κοιτάξουμε παρακάτω».