«Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, δύσκολο να τον νικήσεις» απάντησε σε ερώτηση του basketblog, o Αμερικάνος φόργουορντ της Αναντολού Εφές Ντέρικ Μπράουν λίγη ώρα μετά το break της ομάδας του στο ΣΕΦ με 73-71. Ο Μπράουν σημείωσε 6 πόντους, μοίρασε 3 ασίστ και μάζεψε 3 ριμπάουντ και ήταν καθοριστικός για την αμυντική λειτουργία των Τούρκων, παρότι προς το τέλος αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Ο παίκτης της Εφές ακόμα μας μίλησε, για το πλάνο της ομάδας του στην άμυνα, για τα 2 ματς στην Κωνσταντινούπολη, για τον στόχο του final four, για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον προπονητή του Βέλιμιρ Περάσοβιτς!

– Συγχαρητήρια για την μεγάλη νίκη, πως έζησες εσύ τον ματς από τον αγωνιστικό χώρο;

 «Πραγματικά ήταν μία σπουδαία νίκη, σε μία πολύ ”καυτή” έδρα με εκπληκτικούς φιλάθλους και απέναντι σε ένα μεγάλο και πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός».

– Τι αλλάξατε από το παιχνίδι της Τετάρτη μέχρι απόψε και καταφέρατε να φύγετε νικητές;

 «Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό με το προηγούμενο. Απόψε παίξαμε πολύ καλύτερη άμυνα, ενώ στην επίθεση βάλαμε μεγάλα σουτ, ενώ και στα ριμπάουντ ήμασταν πιο αποφασισμένοι. Γενικά πιστεύω ότι απόψε είχαμε πιο πολύ συγκέντρωση από την αρχή».

– Κερδίσατε το ματς παρότι ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά, το πλάνο σας ήταν να απομονώσετε τους υπόλοιπους παίκτες;

 «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Κάθε ομάδα έχει 12 παίκτες και 5 από αυτούς είναι στο παρκέ, ένας ή δύο παίκτες μπορεί να βρεθούν σε καλή ή κακή βραδιά, αλλά στο τέλος κερδίζει η ομάδα, όχι ο καθένας ξεχωριστά. Όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν».

– Τώρα έχετε δύο παιχνίδια στην έδρα σας απέναντι στον Ολυμπιακό και αν τα κερδίσετε θα πάτε στο final four, αυτό σας αγχώνει;

 «Ένα παιχνίδι την φορά αυτό σκεφτόμαστε μόνο. Ο Ολυμπιακός θέλει πολύ μία νίκη για να επιστρέψει πάλι εδώ, αλλά εμείς πρέπει να παίξουμε καλά μαζί με τους φιλάθλους μας. Αν σκεφτούμε από τώρα το final four θα χάσουμε το στόχο μας στο τέλος».

– Πως βλέπεις τον Ολυμπιακό σαν αντίπαλο φέτος;

 «Ο Ολυμπιακός είναι από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Ευρώπη, με έναν πολύ καλό προπονητή, με δυνατούς παίκτες και δυναμική έδρα. Σίγουρα είναι δύσκολο να τον νικήσεις».

– Είναι ο προσωπικός σου στόχος να πας στο final four με την Εφές;

 «Θέλω να κερδίζω πάντα κάθε αντίπαλο και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Όπως είπα το final four είναι μακριά ακόμα, κοιτάμε ένα ματς την φορά και συνεχίζουμε».

– Πες μου λίγα λόγια για τον προπονητή σου, Βέλιμιρ Περάσοβιτς;

 «Έχει την δική του “ταυτότητα” σαν προπονητής και τον δικό του χαρακτήρα. Ξέρει να ανεβάζει το τέμπο στην ομάδα και να μας φτιάχνει ψυχολογικά και αυτό μας βοηθάει πολύ».