Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο επί του Παναθηναϊκού για τα play offs της Ευρωλίγκας, ελαχιστοποιώντας πλέον τις πιθανότητες πρόκρισης για τους «πράσινους», οι οποίοι θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Το κλίμα στα αποδυτήρια των Τούρκων ήταν ιδιαίτερα καλό, μιας και πήραν αυτό που ήθελαν και μετέτρεψαν το μειονέκτημα έδρας σε πλεονέκτημα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της επόμενης εβδομάδας που πιθανόν να τους δώσει και το εισιτήριο για το Final 4 της πόλης τους.

Ο Λουίτζι Ντατόμε ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών των δύο αναμετρήσεων με τον Ιταλό φόργουορντ να βοηθά όποτε χρειάζεται τόσο σαν περιφερειακός όσο και σαν φόργουορντ. Ο ίδιος μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στο basketblog.gr και εξήγησε τους λόγους που χάρισαν τη νίκη στην Φενέρ και παράλληλα αναφέρθηκε στον στόχο της Ευρωλίγκας.

 

-Ήρθατε στην Αθήνα και πήρατε δύο συνεχόμενες νίκες παρά το μειονέκτημα έδρας που είχατε. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Πολύ καλά φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρνεις να κερδίζεις τα δύο πρώτα παιχνίδια σε φάση των play offs της Ευρωλίγκας, δεν έχει ξαναγίνει, αλλά χρειαζόμαστε 3 νίκες για να περάσουμε στην επόμενη φάση, συνεπώς, κάναμε εξαιρετική δουλειά. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα της Τρίτης.

-Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που σας χάρισε τη νίκη στον αποψινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό;

Είχαμε εξαιρετική ενέργεια, παλέψαμε σωστά και ήμασταν καλά διαβασμένοι στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Ο Μπόγκταν ήταν καλός από την αρχή στην επίθεση, αλλά πιστεύω ότι όλοι ήταν συγκεντρωμένοι για τη νίκη. Συνεπώς πιστεύω ότι διατηρήσαμε αυτό το παιχνίδι στην άμυνα και την επίθεση.

-Είσαι πολύ κοντά στο 2ο συνεχόμενο Final 4, πιστεύεις ότι είστε φαβορί για τη διοργάνωση με δεδομένο ότι διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη;

Αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή της σεζόν αλλά θα μιλήσω για το Final 4 όταν θα έχουμε προκριθεί σε αυτό, τώρα ακόμα κοιτάμε τους αγώνες των play offs.