Τα αποκαλυπτήρια του νέου Παναθηναϊκού μπροστά στο κοινό του έγιναν και απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε νικηφόρο ξεκίνημα για το τουρνουά «Diamonds Are Forever» προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη, δείχνοντας με την απόδοσή τους στο παρκέ, ότι υπάρχει συνέχεια. Ένας από τους παίκτες που «σφραγίζουν» την καινούργια εποχή των «πρασίνων», είναι ο Ντεμέτρις Νίκολς, ο οποίος λίγους μήνες μετά την κατάκτηση κάθε διαθέσιμου τροπαίου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήρθε στην Αθήνα για μία νέα πρόκληση.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, μιλά στο Basketblog.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις από… την ατμόσφαιρα του Κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ δε διστάζει να αποθεώσει τον εμβληματικό ηγέτη του «τριφυλλιού». Αναφέρεται στις πρώτες του ημέρες στην νέα του ομάδα, χωρίς να λησμονήσει να εκθειάσει την χώρα μας.

Ντεμέτρις, ήταν το πρώτο σου παιχνίδι με την καινούργια σου ομάδα μπροστά στο κοινό της. Ποια είναι η πρώτη αίσθηση που αποκόμισες;

Ήταν πολύ όμορφα. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος ενός τόσο σπουδαίου κλαμπ, όπως ο Παναθηναϊκός και θεωρώ πως το ίδιο συναίσθημα έχουν όλοι οι παίκτες, βλέποντας ειδικά τους φιλάθλους μας να προσφέρουν αυτή την ατμόσφαιρα. Το πιο σημαντικό, είναι ότι παίζει καθένας για τον συμπαίκτη του.

Πώς νιώθεις, όταν παίζεις το πρώτο σου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ενώ αποχαιρετά τα παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης;

Είναι υπέροχο να παίζεις γι’ αυτόν τον παίκτη, ακόμη κι όταν δε βρίσκεται στο παρκέ, όπως ασφαλώς είναι όμορφο να παίζεις γι’ αυτούς τους οπαδούς. Ήταν δύσκολο να έχεις αντίπαλο τον Διαμαντίδη και τώρα διακατέχομαι από το ακριβώς αντίθετο συναίσθημα.

Δε θα καταφέρεις, όμως, να τον έχεις συμπαίκτη. Τον πρόλαβες μόνο ως αντίπαλο.

Είναι κρίμα, που δε θα μπορέσω να παίξω μαζί του. Μακάρι να μπορούσα να βρίσκομαι μαζί του στην ίδια ομάδα, αλλά είναι δική του η απόφαση να αποσυρθεί. Θεωρώ, όμως, πως την επόμενη σεζόν θα παίζουμε και γι’ αυτόν.

Μετά από δύο χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που τελείωσαν με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα πριν λίγους μήνες, ήρθες στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Πώς θα περιέγραφες τις πρώτες σου μέρες στην ομάδα;

Έχω προς το παρόν να μοιραστώ τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την ομάδα. Θα είμαστε σκληροί και κάθε αντίπαλος θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να μας κερδίσει. Αυτό δείξαμε στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι κι ελπίζω να έχουμε την ίδια νοοτροπία αύριο (σ.σ. σήμερα) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Πώς σου φαίνεται η χώρα μας;

Η Ελλάδα είναι μία εκπληκτική χώρα. Έχετε όμορφο καιρό και εξαιρετικούς ανθρώπους.

Φωτογραφία συνέντευξης: Μαρίνος Ζωνίτσας