Η ΑΕΚ μπορεί να απώλεσε ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, με την εντός έδρας ήττα από τη Γαλατάσαραϊ, αλλά δεν πρέπει να νιώθει στενοχωρημένη από την εικόνα που παρουσίασε στο παρκέ του Κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα υπερέβαλαν εαυτούς, αλλά απέναντι σε μία ομάδα του επιπέδου της Γαλατάσαραϊ δεν μπόρεσε να φτάσει στην υπέρβαση, με τους Τούρκους να φτάνουν επίσης σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της τρίτης απώλειας σε επτά αγώνες, σύμφωνα με τον Ντούσαν Σάκοτα. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου», μιλώντας στο Basketblog.gr, εξέφρασε ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη του στο υπόλοιπο σύνολο για την πρόκριση στο Last-32 του Eurocup, θεωρώντας ότι ο πρώτος λόγος ανήκει στην ομάδα του, αν και προτεραιότητα όπως τονίζει, έχει η μεγάλη αναμέτρηση με τον Άρη το προσεχές Σάββατο (28/11). Θέλησε, επίσης, να συγχαρεί το κοινό της ΑΕΚ για τη δυναμική του παρουσία στο ΟΑΚΑ, καθώς και να σχολιάσει με το δικό του τρόπο, το πανό που ανήρτησαν στις εξέδρες για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ντούσαν, πρώτη σας ήττα μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και με την τελευταία να είναι στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην ίδια ομάδα. Ποιοι ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα;

Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και δεν μπορέσαμε να κάνουμε την υπέρβαση, καθώς οποιοδήποτε λάθος κάναμε, τιμωρήθηκε από τους αντιπάλους μας. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δική μας προσπάθεια, αλλά όταν δεν έχεις ξεκινήσει με τον τρόπο που θέλεις το παιχνίδι και αναγκάζεσαι στη συνέχεια να «κυνηγάς» μία τέτοια ομάδα που έχει βρεθεί σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τότε γίνετι πολύ δύσκολο το έργο σου.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου, υπήρξε μία νευρικότητα από την πλευρά σας που οδήγησε σε μία τεχνική ποινή και πέντε πόντους σε μία επίθεση ουσιαστικά, για να «εκτοξευθεί» η διαφορά από τους πέντε στους δέκα πόντους. Μήπως εκείνο ήταν το πιο καθοριστικό σημείο;

Είναι μία φάση όπου όχι μόνο έκανε βήματα ο ΜακΚόλουμ, αλλά και ούτε του έγινε φάουλ στην προσπάθεια, κερδίζοντας έτσι δύο βολές. Ήταν, όντως, μία πολύ σημαντική φάση στην οποία δυστυχώς αντιδράσαμε έντονα και ήρθε ταυτόχρονα η τεχνική ποινή. Δεν ήταν εκείνο το σημείο, βέβαια, όλο το ματς καθώς ήμασταν αναγκασμένοι συνέχεια να προσπαθούμε να ανατρέψουμε το σκορ. Όπως ανέφερα, όταν μία τέτοια ομάδα βρεθεί σε πολύ καλή βραδιά, θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα της βρεθεί.

Μάλλον αυτό είναι και κάτι που εξαρχής θεωρήσατε φυσιολογικό να συμβεί, καθώς όντως η Γαλατάσαραϊ βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από τις υπόλοιπες ομάδες, τις οποίες αποδείξατε ότι μπορείτε να βάλετε από κάτω.

Με το μπάσκετ που παίζουν, η κατάσταση μοιάζει να είναι ακριβώς όπως την περιγράφεις. Ενισχυτικό ρόλο για τους ίδιους, βέβαια, έπαιξε η κακή τους ήττα την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία τελικά μάλλον επηρέασε τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμη και με αυτή την ήττα, θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας η υπόθεση αυτή. Έχουμε ακόμη τρεις «τελικούς» να δώσουμε.

Στη «μάχη» που έχετε να δώσετε τώρα, κρατάτε ως «προίκα» τα συνεχόμενα «διπλά» σε Λιθουανία και Ρωσία, με τα οποία αντιδράσατε ουσιαστικά στο αρνητικό ξεκίνημα;

Οι νίκες αυτές, σίγουρα, μας έδωσαν άλλο «αέρα», ενώ και η σημερινή προσπάθεια που κάναμε μας τονώνει την ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει πρώτα, όμως, να επικεντρωθούμε στο κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη, πριν συνεχίσουμε με τον επόμενο αγώνα στο Eurocup.

Θα ήθελες, ως αρχηγός, να κάνεις ένα σχόλιο για το πανό που ανέβασαν οι φίλοι της ομάδας σχετικά με τον Πόντο και τη γενοκτονία των Ποντίων;

Μία τέτοια κίνηση, μπορώ μόνο να τη συγχαρώ ως αρχηγός, ευχαριστώντας φυσικά το κοινό μας για την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησε απόψε στο ΟΑΚΑ. Είναι, πραγματικά, συγκινητική η στήριξή του στην προσπάθειά μας και μας δίνει μεγάλη ώθηση κάθε φορά που δίνει δυναμικά το «παρών» στο γήπεδο. Τα μηνύματα που στέλνει, επίσης, είναι πάντα πολύ δυνατά. Θέλουμε να συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν με τον τρόπο που ήδη το κάνουν.

Θα θέλατε πιο μαζική την προσέλευσή του στο πρωτάθλημα;

Κάθε παίκτης θέλει να παίζει εντός έδρας με ένα γεμάτο γήπεδο. Πολλές φορές, όμως, για λόγους που όλοι μας πλέον γνωρίζουμε σε αυτή την χώρα, αυτό δεν είναι δυνατό. Θέλουμε διαρκώς να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του και να του δίνουμε αφορμή να έρχεται στο γήπεδο και μπορεί να γινόμαστε βαρετοί λέγοντας τα ίδια, αλλά επιμένουμε ότι χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Δεν υπάρχει λόγος, δηλαδή, να γκρινιάζουμε για κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα να δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.