Ο Φίλιππος Βέροιας σε ένα αρκετά φορτισμένο κλίμα στην πρεμιέρα της Α2 Ανδρών χωρίς τον Δημήτρη Γκίμα στον πάγκο του, κατάφερε να επικρατήσει με εμφατικό τρόπο επί της ομάδας του Κόροιβου Αμαλιάδας με σκορ 79-54.

Ένας εκ των βασικών “γραναζιών” της ομάδας του Χρήστου Μπλατσιώτη, ο έμπειρος γκαρντ Σωτήρης Ντόβας μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα από τη Βέροια τονίζοντας πως νιώθει σαν να είναι οικογένειά του εκεί, αλλά και τέλος αναφέρθηκε στο μέλλον της ομάδας του στην κατηγορία δείχνοντας την αισιοδοξία του.

Δείτε τις δηλώσεις του Σωτήρη Ντόβα:

-Καταφέρατε να πάρετε την πρώτη σας νίκη για φέτος. Πού πιστεύεις πως κρίθηκε το παιχνίδι;

«Η νίκη που κάναμε ευθύνεται καθαρά στην άμυνα που παίξαμε. Είχαμε βάλει κάποια πράγματα στην προπόνηση, ξέραμε ότι είναι νέα και ταλαντούχα παιδιά και θα τρέχανε το γήπεδο και προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Στην αρχή δεν το κάναμε αυτό, μετά προσπαθήσαμε και ελέγξαμε εν τέλει το ρυθμό και φτάσαμε στη νίκη». 

-Ο Φίλιππος Βέροιας είναι μια ομάδα που έχει κρατήσει παρόμοιο κορμό σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή σου στην ομάδα;

«Η προσαρμογή μου στον Φίλιππο ήταν πολύ εύκολη. Τα παιδιά με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ομάδα και είναι κάτι πιο πάνω από οικογένεια. Ο ένας παίζει για τον άλλον, υπάρχει τέλειο κλίμα και αυτό είναι ό,τι καλύτερο να βρει σε μια ομάδα ο κάθε παίκτης».

-Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας σου στην κατηγορία αυτή;

«Το μέλλον της ομάδας πιστεύω θα είναι πολύ καλό σε αυτήν την κατηγορία, γιατί δουλεύει καλά, έχει έμπειρα παιδιά, ξέρουν καλά την κατηγορία και πιστεύω εάν είμαστε υγιείς όλοι, πιστεύω πως θα πάμε καλά. Θα παλέψουμε για αρχή για την σωτηρία θα πάμε καλά».