Ο Ντίνος Καλαμπάκος αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ στον χώρο της προπονητικής, έχοντας απογειώσει την καριέρα του μέσα από τις επιτυχίες του Παγκρατίου, με το οποίο πετυχαίνει συνεχόμενα «θαύματα», καταφέρνοντας με την σχολή που έχει δημιουργήσει στο Μετς, να μετατρέπει όσους παίκτες πιάνει στα χέρια του σε πρωταγωνιστές.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων δεν δείχνει να παρασύρεται από την επιτυχία, θεωρώντας πως η ομάδα του, παρά τις πέντε εκτός έδρας νίκες, και την επαφή της με τα πλέι οφ ανόδου, θέλει απλά να αποφύγει τα πλέι οφ παραμονής, χτίζοντας πάνω σε αυτή την χρονιά. Φυσικά, όπως τονίζει ο ίδιος όλα αυτά δεν θα τα πραγματοποιούσε αν δεν είχε στο πλάι του τον Κώστα Κατωπόδη την διοίκηση του Παγκρατίου που στέκεται στην ομάδα, και φυσικά αν ο πρόεδρος του Περάματος, Γιάννης Κάρδαρης, δεν τον εμπιστευόταν στο ξεκίνημα του, δίνοντας του την απαραίτητη ώθηση προς την καταξίωση.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketblog.gr επισήμανε πως είναι ευτυχισμένος στο Παγκράτι, τονίζοντας ότι δεν θέλει να ακούει για πλέι οφ: «Παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, μέσα από την σκληρή δουλειά καταφέραμε να πάρουμε πολύ σημαντικές νίκες, έχοντας πλέον ως στόχο να πετύχουμε τον αριθμό αυτών που απαιτούνται, ώστε να μην εμπλακούμε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε ότι έχουμε πετύχει, καθώς απέναντι στον Φάρο, και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν ανησυχητική. Πλέον θα δουλέψουμε στην διακοπή, και θα κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, έχοντας μπροστά μας δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Προμηθέα στο γήπεδο μας, και στην Θεσσαλονίκη με τους Μαχητές. Αν δείτε την βαθμολογία, δυο νίκες μπορεί να σε φέρουν να κάνεις όνειρα πλέι οφ, και δυο ήττες να σε ρίξουν στα πλέι άουτ».

Όσο αφορά την δική του άνοδο στην προπονητική, ο ίδιος όπως πάντα σεμνός ανέφερε: «Δεν έχω πετύχει τίποτα ως τώρα, είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος στο Παγκράτι, σε μια ομάδα από την οποία ανδρώθηκα, με την διοίκηση της να μοχθεί για την ομάδα. Ωστόσο θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη να μην αναφερθώ στο πόσο σημαντικός για την πορεία μου ήταν ο πρόεδρος του Περάματος, Γιάννης Κάρδαρης, όταν σε εποχές δύσκολες με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω και να εξελιχθώ, δείχνοντας μου εμπιστοσύνη, ακόμα και όταν το Πέραμα είχε υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική. Πραγματικά τον ευχαριστώ για ότι έκανε για μένα».