Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο basketblog.gr παραχώρησε ο Νίκος Γεωργαντζόγλου με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην μπασκετική ΑΕΚ. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ  επανέλαβε την πρόθεσή του ν’ ασχοληθεί στο μέλλον με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Πέρυσι νιώσατε την αδικία “στο πετσί σας”, τόσο με τη διαιτησία, γεγονός που υποχρέωσε την ΑΕΚ να κυνηγάει ως δευτεροτρίτη Πανελευσινιακό και Απόλλωνα σε όλο το πρωτάθλημα, όσο και με άλλα γεγονότα. Φέτος κάτι αντίστοιχο συνέβη στο Ψυχικό, όπου η ΑΕΚ υπέστην την πρώτη της ήττα. Τελικά, η ΑΕΚ αδικείται “από σύστημα” ή υπερβάλετε στην ΑΕΚ και βλέπετε όλοι “φαντάσματα”;

“Πέρυσι όντωs ένιωσα την αδικία στο πετσί μου τόσο με το θέμα τηs  διαιτησίαs όσο και με άλλα θέματα. Από την τρίτη αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό η διαιτησία “είχε δείξει τα δόντια τηs”. Αυτό συμβαίνει με την ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα από την πρώτη μέρα τηs ίδρυσηs τηs μέχρι σήμερα. Δεν ήμουν στο παιχνίδι με το Ψυχικό και δεν ξέρω τι ακριβώs έγινε, αλλά στέκομαι στιs δηλώσειs του κυρίου Αλεξίου και καταλαβαίνω ότι για να αντιδράσει έτσι, σίγουρα η ομάδα αδικήθηκε άσχετα αν είναι στην Β’ Εθνική.

Δεν με εκπλήσσει αυτό γιατί ξέρω ότι και …αγώνα τάβλι να παίξει η ΑΕΚ θα κοιτάξουν να την κλέψουν και εκεί. Ο έναs λόγοs είναι γιατί δεν την θέλουν στην Α1 και κατ’ επέκταση μέσα στα πόδια τουs ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο άλλοs λόγοs είναι αυτόs που μου είχε πει κάποτε ο κύριοs Γιώργος Καρατζαφέρηs. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μου είχε πει λοιπόν: “Έχουν γίνει κατ’ επανάληψη διαμαρτυρίεs από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή  Ένωση για να αλλάξει η ΑΕΚ σήμα και όνομα. Αυτό είναι που τουs πονάει πολύ και γι΄ αυτό θέλουν να μαs αφανίσουν”.

– Πέρυσι, κάποιοι είχαν διαφωνήσει με τις δικές σου αντιδράσεις και ανακοινώσεις κατά διαιτησίας και ΕΟΚ, με το επιχείρημα «είμαστε ΑΕΚ”.  Οι Αλεξίου-Κοτσάτος θέλησαν φέτος να ακολουθήσουν πολιτική χαμηλών τόνων. Τελικά, ήταν πιο ρομαντικοί απ’ όσο έπρεπε;

“Πέρυσι οι κύριοι Αλεξίου και Κοτσάτοs είχαν βοηθήσει την AEK με μια χορηγία εικοσιεπτά χιλιάδων ευρώ και αυτό τουs πιστώνεται. Δεν είχαν μπει στο πετσί τηs ομάδαs όμωs. Δεν είχαν καταλάβει τι τραβούσα εγώ σε καθημερινή βάση σε όλα τα επίπεδα. Φέτοs που μπήκαν μπροστά θα με θυμηθούν σε πολλά και θα με καταλάβουν. Ειδικά στο θέμα τηs διαιτησίαs”.

– Για να είμαστε ειλικρινείς από οικονομικής άποψης επικρατεί εξαιρετική ηρεμία στην ΑΕΚ κι αυτό πιστώνεται στους Αλεξίου – Κοτσάτο σε δύσκολους καιρούς. Σωστά;

“Από οικονομικήs άποψηs o κύριοs Aλεξίου τα έχει πάει μέχρι τώρα πάρα πολύ καλά. Δεν έχει ακουστεί κάτι άσχημο από κανέναν και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό μέχρι το τέλοs. Το θέμα είναι τι γίνεται με τα παλιά τα χρέη. Γιατί με τον οικειοθελή υποβιβασμό τηs ομάδαs στην Β’ Εθνική ο κύριοs Αλεξίου δεσμεύτηκε ότι θα σβηστούν όλα τα χρέη και μετά από δύο χρόνια θα δημιουργηθεί νέα ΚΑΕ με νέο ΑΦΜ. Περιμένουμε να το δούμε αυτό και στην πράξη”.

– Δεν θα ήταν πιο ενισχυμένη και συνεπώς λιγότερο ευάλωτη η ΑΕΚ πέρσι, αν είχατε ενώσει δυνάμεις εσείς  και άλλοι και  βεβαίως οι Κοτσάτος-Αλεξίου πέρσι. Ήταν απόφαση δική σας να τραβήξετε (σχεδόν) μόνος κουπί;

“Δεν ήταν απόφαση δική μου να τραβήξω μόνοs μου το κουπί. Είχα καλέσει και άλλουs να συνεισφέρουν αλλά δεν ήθελε κανείs να βάλει το χέρι στην τσέπη. Τουs είχα πει μάλιστα να πάρουμε και τιs μετοχέs από τον Φιλίππου, αλλά δεν ήθελαν να κινηθούν προs την κατεύθυνση αυτή. Αυτό όμωs που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αφού έχουν την οικονομική δυνατότητα γιατί δεν κατέβασαν την ομάδα στην Α2 -όπωs έκανα εγώ- και προτίμησαν να την πάνε στην Β’ Εθνική;  Αυτό πραγματικά δεν πρόκειται να το καταλάβω”:

– Στην Α2 είναι πρώτη η Κηφισιά, η οποία εύκολα – δύσκολα προβιβάζεται στην Α1. Νιώθεις μια πίκρα που η Κηφισιά θα παίζει Α1 του χρόνου, ενώ η ΑΕΚ θα βολοδέρνει ακόμα στις μικρές κατηγορίες;

“Και βέβαια νιώθω πίκρα όταν βλέπω ότι ομάδεs που ήταν του χεριού μαs πέρυσι όπωs η Νέα Κηφισιά, θα είναι του χρόνου στην Α1 ενώ θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείs στην θέση τουs. Μην ξεχνάμε ότι φέτοs το πρωτάθλημα τηs A2 είναι πολύ πιο εύκολο από πέρυσι -που συμμετείχαν Απόλλων Πατρών και Πανελευσινιακόs- και ίσωs πιο εύκολο και από το επόμενο όπου θα συμμετέχουν και δύο ομάδεs από την Α1, πράγμα που δεν συμβαίνει φέτοs”.

Οι ευχές σας για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ακόμα δεν έπιασαν τόπο στην Λευκάδα.

 “Κοιτάξτε. Το έργο του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην Λευκάδα δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί το ρόστερ τηs ομάδαs είναι αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρυσι. Παρόλα αυτά πιστεύω στιs δυνατότητεs του Δημήτρη και πιστεύω  ότι στο τέλοs θα με δικαιώσει. Θα είναι καλό τόσο για τον ίδιο, όσο και για τιs προσπάθειεs που κάνει ο παράγονταs τηs Δόξαs, o κύριοs Kαββαδάs”.

– Αλήθεια, με εξαίρεση την πρεμιέρα με Έσπερο στην Πάτρα, δεν δώσατε ξανά το “παρών” σε αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ.  Γιατί;

“Πήγα την πρώτη αγωνιστική στην Πάτρα για να δω την καινούργια ομάδα τηs AEK και διαπίστωσα ότι είναι καλά τόσο από αγωνιστικήs όσο και από εξωαγωνιστικήs κατάστασηs. Έφυγα σίγουροs ότι η ομάδα φέτοs θα τα καταφέρει γιατί η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται είναι υποβαθμισμένη. Στα εύκολα δεν με έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Στα δύσκολα θα είμαι πάλι κοντά τηs, όπωs κάνω πάντα. Γενικά μου αρέσουν τα δύσκολα..”.

– Υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψετε στην μπασκετική ΑΕΚ, ίσως και να συμβάλλετε σε κάποια νέα ΚΑΕ;

“Είναι πολύ νωρίs για να μιλήσουμε για το τι θα γίνει ύστερα από δύο-τρία χρόνια. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι μέσα στα πλάνα μου να ξανααναλάβω την ομάδα. Όμωs έχω ξαναπεί ότι ο Συνδυασμόs στον οποίο ανήκω “Μαζί για την ΑΕΚ” θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για την Ερασιτεχνική σε δύο χρόνια οπότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα και το Τμήμα Μπάσκετ να πέσει στα χέρια μαs”.

– Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ ξαφνικά παίρνει παίκτες, χάνει παίκτες, αλλά η ρευστότητα στην ΠΑΕ παραμένει. Τί προβλέπετε εκεί; Έχετε και πιο άμεση σχέση αφού παρακολουθείτε ανελλιπώς. Βλέπετε ξανά εμπλοκή Νικολαΐδη;

“H κατάσταση στην ΠΑΕ είναι τραγική. Τα έλεγα από το καλοκαίρι ότι πρέπει να παραιτηθούν όλοι αυτοί που διοικούν γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάροs αυτήs τηs τεράστιαs oμάδαs. Δεν γίνεται να κάνουν κουμάντο στην ΑΕΚ ο Κασνακίδηs και ο Δημητρέλοs. Γι αυτό έφυγα και το καλοκαίρι από τουs Σαπόρτερs. To ίδιο έκανε τώρα και ο κύριοs Γρυσμπολάκηs και είναι προs τιμήν του.

Να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και οι υποτιθέμενοι υποψήφιοι επενδυτέs από την Κίνα και από το Λονδίνο. Να σταματήσουν και οι εφημερίδεs να τουs κάνουν τζάμπα διαφήμιση. Ο κόσμοs τηs AEK κουράστηκε την κοροϊδία. Σε ότι αφορά τον Νικολαΐδη, ούτε αυτόs είναι λύση για την ΑΕΚ. Η ομάδα χρειάζεται νέουs καθαρούs ορίζοντεs με πλάνο και κοιτάζονταs τον κόσμο κατάματα”.

– Σε ποιον ή ποιους από την οικογένεια της ΑΕΚ νιώθετε την ανάγκη να ευχηθείτε Καλά Χριστούγεννα;

“Θέλω να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα σε όσουs ζουν για την ΑΕΚ. Για τουs άλλουs που ζουν από την ΑΕΚ θα ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα. αλλά μακριά από την ΑΕΚ μαs. Μακριά απο εμάs”.