Ο Κέι Σι Ρίβερς, θα φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια, αποτελώντας τον «εκλεκτό» του Αργύρη Πεδουλάκη για τη θέση «3». Ο Αμερικανός φόργουορντ, προστίθεται στις εξαιρετικές μέχρι τώρα κινήσεις των «πρασίνων», μετά την απόκτηση των Γιάννη Μπουρούση, Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον, όντας ένας παίκτης που συνεχίζει μία… μακρά οικογενειακή μπασκετική παράδοση, στενά συνδεδεμένη μάλιστα με την χώρα μας.

1rivers

Ο ενδιαφέρων, σε κάθε περίπτωση, 29χρονος παίκτης, είναι ανιψιός του γνώριμου στα λημέρια μας από τη θητεία του, τόσο στους «πράσινους» όσο και σε Πανιώνιο, Περιστέρι (με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη) και Ηρακλή, Μπάιρον Ντίνκινς. Ο έτερος Αμερικανός, αποτελούσε έναν εκ των σπουδαιότερων γκαρντ, μεταξύ των συμπατριωτών του που πέρασαν από την Ελλάδα την περίοδο 1995-2001, και φυσικά δεν έχει ξεχάσει εκείνα του τα χρόνια στην χώρα μας.

Ο άλλοτε γκαρντ και νυν προπονητής του Λυκείου του Κάρμελ Κρίστιαν, δέχθηκε με κάθε προθυμία να μιλήσει στο Basketblog.gr, για τον ανιψιό του Κέι Σι, εκφράζοντας την απόλυτή πεποίθησή του για μία επιτυχημένη θητεία στο «τριφύλλι», ενώ δεν έκρυψε και την εκτίμηση που έχει ακόμη στην ομάδα. Παράλληλα, αναφέρεται στη ζωή του εν Ελλάδι, καθώς και το πώς ήρθε για να… καθιερωθεί, δίνοντας μία δική του υπόσχεση για το μέλλον.

dinkins-pao-2

Ο Ντίνκινς, ήταν από τους πρώτους που είχαν διακρίνει τη σταδιακή εξέλιξη του Ρίβερς, τόσο ως παίκτη όσο και ως ανθρώπου, βοηθώντας μάλιστα για να την πετύχει. «Ο Κέι Σι είναι ανιψιός μου, ο γιος της αδερφής μου. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, το οποίο έχω δει να μεγαλώνει από πολύ μικρό. Είναι σπουδαίο, να τον βλέπω να έχει γίνει ένας καλός άνθρωπος με τη δική του οικογένεια. Ως παίκτης, τον έχω δει να παίζει σε όλα τα επίπεδα. Δούλευα, άλλωστε μαζί του τα καλοκαίρια, όταν γύρισα από την Ευρώπη», μας αναφέρει αρχικά, για να του δώσει έπειτα τα… εύσημα για την επιλογή του: «Πραγματικά το πιστεύω, ότι πρόκειται για την καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορούσε να κάνει. Έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, και η «Πανάθα» του προσφέρει το ίδιο».

Όσο για τον Αργύρη Πεδουλάκη, άλλοτε προπονητή του Ντίνκινς στο Περιστέρι, τι πρέπει να περιμένει από τον νέο του παίκτη; «Ο Κέι Σι προσφέρει εμπειρία από τις πιο μεγάλες παραστάσεις που μπορεί να έχει ένας παίκτης στην Ευρωλίγκα, μιας και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής με τη Ρεάλ. Είναι ένας παίκτης ομάδας με υψηλή μπασκετική ευφυΐα και είμαι βέβαιος, ότι ο κόουτς Πεδουλάκης θα λατρέψει τη συνέπειά του στο να δουλεύει», μας δήλωσε ο Μπάιρον Ντίνκινς.

dinkins-peristeri

Κάπου εκεί, ξεκίνησε κι ο ίδιος να θυμάται τη ζωή του στην χώρα μας, όπου είχε έρθει την πρώτη φορά για λογαριασμό του Πανιωνίου του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ποιες ήταν, όμως, οι πρώτες του εντυπώσεις; «Η πρώτη μου εντύπωση στην Ελλάδα, ήταν πως πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος, με παθιασμένους φιλάθλους, υπερήφανους για την πατρίδα τους. Στον Πανιώνιο, βρήκα μία νεανική ομάδα που αγαπούσε το παιχνίδι. Ο κόουτς Ίβκοβιτς, άλλωστε, ήταν ένας δάσκαλος του παιχνιδιού και του τρόπου, με τον οποίο παίζεται», τονίζει πριν προχωρήσει στην αποκάλυψη, για το πώς ήρθε εδώ: «Ήρθα στην Ελλάδα για μερικές δοκιμαστικές προπονήσεις. Ο κόουτς Ίβκοβιτς με είχε δει σε βίντεο από τις τότε βιντεοκασέτες και μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω δοκιμές στον Πανιώνιο. Προερχόμουν από ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο την προηγούμενη σεζόν και του είμαι ακόμη ευγνώμων, για το γεγονός ότι με πίστεψε».

dinkins-panionios

Το να παίζεις για ένα σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι κάτι διαφορετικό, όπως ο ίδιος παραδέχεται. «Όλες οι ομάδες έχουν τη δική τους πίεση, αλλά είναι όντως ξεχωριστό να είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Εκεί περιμένουν όλοι να κερδίσεις και ξέρεις ότι ο αντίπαλος θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να σε κερδίσει ως ισχυρότερο, άρα πρέπει κι εσύ να αποδώσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 49χρονος πλέον Ντίνκινς, ο οποίος πάντως σε κάθε ομάδα, ένιωθε «σαν στο σπίτι του»: «Ένιωθα άνετα σε κάθε σύλλογο, όπου αγωνίστηκα στην Ελλάδα. Είχα καλούς συμπαίκτες στις ομάδες αυτές κι έχω παίξει αντίπαλος με μερικούς σπουδαίους μπασκετμπολίστες. Είχα παντού διαφορετικό ρόλο, αλλά πάντοτε προσπαθούσα να είμαι παίκτης ομάδας και καλός συμπαίκτης».

dinkins-iraklis

Η αγάπη του για την Ελλάδα είναι εμφανής και δε θα μπορούσε να μη διατηρεί επαφές με ανθρώπους που γνώρισε σε αυτή. «Φυσικά, διατηρώ ακόμη επαφές, ιδιαίτερα με τον μάνατζέρ μου, Τάσο Δελημπαλταδάκη, ενώ μιλάω και με άλλους φίλους μου κατά καιρούς. Στον Τάσο νιώθω ότι χρωστάω πολλά για την καριέρα μου, τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Δεν σου κρύβω ότι τον ρώτησα τις ημέρες που ο Κέι Σι μιλούσε με τον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα παραμένει τόσο φερέγγυα όσο ήταν στα δικά μου χρόνια. Μου είπε ότι μπορεί να θεωρηθεί ακόμα καλύτερη, επειδή υπάρχει και η κρίση στην Ελλάδα, οπότε δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία. Ήμουν στην χώρα σας για έξι χρόνια, άλλωστε, και πολλές φορές θυμάμαι εκείνες τις στιγμές και τους ανθρώπους, με τους οποίους τις πέρασα». Πέρασε τόσο καλά, που θα ήθελε να ξαναγυρίσει, για φορέσει αυτή την φορά όχι την φόρμα του παίκτη, αλλά το… κοστούμι του προπονητή: «Έχω πραγματικά σκεφτεί να έρθω να προπονήσω ομάδα στην Ευρώπη, και φυσικά στην Ελλάδα. Είμαι προπονητής σε επίπεδο Λυκείου, εδώ και οκτώ χρόνια, και δε σου κρύβω ότι χρησιμοποιώ πολλά από τα στοιχεία που πήρα, από τις ομάδες και τους προπονητές μου στην Ελλάδα».

dinkins-coach

Η συνέντευξη δεν είχε τελειώσει εδώ. Ο Μπάιρον Ντίνκινς, μέσω του Basketblog.gr, ήθελε να απευθύνει το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ευχαριστώ την ιστοσελίδα σας για τη συνέντευξη κι θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλους τους φαν, προπονητές, συμπαίκτες και όλους τους Έλληνες γενικά, για την φιλία και τη στήριξή σας. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα».