Ο άλλοτε σταρ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Γκίλμπερτ Αρίνας, είχε εκμυστηρευτεί ότι επέλεξε το Νο0 στη φανέλα του για να αποδείξει το λάθος όσων ειδικών προέβλεπαν ότι η καριέρα του στο ΝΒΑ θα είναι μηδενική. Οι μ.ό. 20,7π. σε 552 αγώνες (μέτρησε 29,3π. το 2005-06 και 28,4 το 2006-07) μάλλον τον δικαίωσαν, έστω και πριν από τις παραξενιές και ένα… όπλο στα αποδυτήρια της ομάδας του, το 2009, που τον έθεσαν εκτός Λίγκας. Ο Κέβιν Πάντερ δεν έχει αποκαλύψει το λόγο που φορά το «0». Ωστόσο, αυτό που σίγουρα δεν κρύβει είναι η αυτοπεποίθησή του και το ότι δεν του αρέσει να του λέει κάποιος… τι δεν μπορεί να κάνει. Αν και, για την ακρίβεια, ακόμη και κάτι τέτοιο, θα το χρησιμοποιήσει ως κίνητρο. Όπως έκανε και το 2012, όταν σκέφτηκε να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ, έχοντας αποτύχει στις ακαδημαϊκές εξετάσεις του (τα λεγόμενα SAT) και χάνοντας -αρχικά- τη δυνατότητα να παίξει σε κάποιο μεγάλο κολέγιο.

Και όπως έκανε, κυρίως, λίγους μήνες μετά, όταν ο Κέβιν Τόμας, προπονητής του στο Στέιτ Φερ Κομιούνιτι Κόλετζ (σ.σ.: τα Community Colleges είναι για μαθητές με χαμηλούς βαθμούς), δεν δίστασε να πει στον Πάντερ -όπως ο ίδιος ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ έχει αποκαλύψει στο CBS.com  πως «δεν πρόκειται να εξελιχθείς σε παίκτη υψηλού επιπέδου!». Ο νέος σταρ της ΑΕΚ και κορυφαίος σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έχει εξηγήσει ότι «ορκίστηκα εκείνη τη μέρα πως δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ατάκα. Μάλιστα, ο κόουτς Τόμας είναι πλέον ο καλύτερος φίλος μου! Σε κάθε προπόνηση και αγώνα δουλεύω σκληρά έχοντας εκείνο που μου είπε στο μυαλό». Κάπως έτσι κατέγραψε μ.ό. 22,2π. ως τεταρτοετής στο πανεπιστήμιο του Τένεσι και ήταν 8ος σκόρερ του NCAA τη σεζόν 2015-16!

Μιλώντας στο basketblog.gr αμέσως μετά τον θρίαμβο της Ένωσης στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μούρθια , πάντως, ο Πάντερ δεν χρειάστηκε να κάνει αναδρομή στο παρελθόν του. Αντίθετα, αναφέρθηκε στο παρόν του και στο άμεσο μέλλον, το οποίο ευελπιστεί ότι θα είναι το ίδιο πετυχημένο. Άλλωστε, η Μονακό περιμένει (για πολλούς και ως φαβορί) στον τελικό της Κυριακής (6/5) και ο γκαρντ του «Δικέφαλου» ξεκαθάρισε πως «σ’ αυτό το επίπεδο ξέρουμε ότι θα είναι σίγουρα σκληρός και δύσκολος, όμως εγώ ποτέ δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα! Έχω παρακολουθήσει τη Μονακό από την εποχή που ήμουν στην Πολωνία και γνωρίζω ότι για να φτάσει ως εδώ, θα παίζει προφανώς πολύ καλά. Θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο και θα κάνουμε το πλάνο μας»… Ο Πάντερ, που πέτυχε 16π. με 4/8τριπ. στον ημιτελικό, με καθοριστικά καλάθια στην τέταρτη περίοδο, συμπλήρωσε πως «για τη Μονακό δεν γνωρίζουμε τεχνικά πάρα πολλά. Ξέρω ότι νίκησαν στον πρώτο ημιτελικό με μεγάλη διαφορά. Θα παρακολουθήσουμε το βίντεο και οι προπονητές μας θα μας προετοιμάσουν κατάλληλα».

Ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, της βελγικής Άντβερπ και της πολωνικής Ρόσα Ράντομ εξήγησε ότι κόντρα στη Μούρθια «χρειάστηκε πολλή σκληρή προσπάθεια (σ.σ: «hustle» η χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποίησε). Σε αυτό το επίπεδο, στα πλέι οφς ή σε έναν ημιτελικό, ξέραμε ότι θα χρειαστεί ιδρώτας. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε, όμως γνωρίζουμε πως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, γιατί έχουμε ακόμη έναν αγώνα για το στόχο μας». Τόνισε επίσης  πως «από τη στιγμή που προηγηθήκαμε με 15π. διαφορά, δεν ήμασταν προσεκτικοί με τη μπάλα. Υποπέσαμε σε πολλά λάθη και θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, ενόψει του τελικού. Όταν έχεις μία τέτοια διαφορά σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα οφείλεις να την προστατεύεις και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επίθεσή μας». Καταλήγοντας, ο γεννημένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης γκαρντ και ήδη Κυπελλούχος Ελλάδας με την ΑΕΚ, αναφέρθηκε στην υποστήριξη του κοινού της ομάδας του. Επισημαίνοντας ότι «πάντα είναι υπέρ σου όταν έχεις με το μέρος σου ένα τέτοιο κοινό σαν το δικό μας. Θα είναι στα συν και στον τελικό. Σαφώς και την Κυριακή η δυναμική παρουσία τους θα είναι κλειδί για εμάς, καθώς παίζουμε στην έδρα μας. Έχω παίξει μπροστά σε 19.000 θεατές στο NCAA, εναντίον του Κεντάκι και μπορώ να πω ότι είμαι συνηθισμένος σε τόσο κόσμο. Ωστόσο, ο δυναμισμός των οπαδών μας είναι απίστευτος! Βεβαίως, από την περσινή θητεία μου στο Λαύριο ήξερα και για το θερμό κοινό και για την ιστορία της ΑΕΚ. Συνεπώς, περίμενα αυτή την ατμόσφαιρα. Ξέρω για τους οπαδούς της ομάδας και ήμουν σίγουρος ότι θα έρθουν στο γήπεδο και θα… τρελαθούν»!