«Μεγάλος ηγέτης ο Σπανούλης, αποδεικνύει ότι μπορεί να κρίνει τους αγώνες» απάντησε σε ερώτηση του basketblog.gr ο Πάτρικ Γιανγκ λίγες στιγμές μετά την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με 71-62. Ο Αμερικανός σέντερ των Πρωταθλητών Ελλάδας έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού σε 15 λεπτά είχε 6 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ παίζοντας μάλιστα εξαιρετική άμυνα πάνω στον Εκπέ Ούντο.

Ο Γιανγκ μίλησε επίσης για τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα απέναντι στην Φενέρ, για την συνεργασία του με τον Κεμ Μπιρτς, για τον Βασίλη Σπανούλη, για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (6/1, 21:00), αλλά και για το πότε θα ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

-Καλησπέρα Πάτρικ και συγχαρητήρια για την νίκη, ήταν μεγάλη επικράτηση για σας απόψε;

«Σίγουρα κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στην Ευρωλίγκα και κάθε νίκη μετράει, ειδικά αν θέλεις να προκριθείς στα playoffs που είναι ο δικός μας στόχος. Αλλά αυτή την στιγμή είμαστε σε καλή θέση και βρισκόμαστε στην τετράδα της βαθμολογίας. Πάντως η αποψινή νίκη ήταν μεγάλη ειδικά απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα όσο είναι η Φενέρμπαχτσε που έχει και έναν τόσο σπουδαίο προπονητή».

-Εσύ και ο Κεμ (Μπιρτς) κάνατε εξαιρετική δουλειά απόψε απέναντι στον Ούντο, έχετε καλή χημεία μεταξύ σας;

«Εγώ και ο Κεμ (Μπιρτς) έχουμε τρομερή επικοινωνία και τρομερή συνεργασία μεταξύ μας, εκείνος απόψε ήταν απίστευτος σε άμυνα και επίθεση και έκανε double double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ. Θέλω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί και να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς για να βοηθάμε στην θέση μας την ομάδα».

-Θες να μας πεις λίγα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος μπορεί να μην ήταν σε όλο το ματς πολύ καλός, αλλά στο τέλος καθόρισε την μοίρα του παιχνιδιού;

«Ο Βασίλης είναι ένας τεράστιος παίκτης και πάντα στα μεγάλα παιχνίδια παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις πάνω του. Είναι πάντα πολύ συγκεντρωμένος σε όλα τα ματς και αυτό είναι παράδειγμα για όλους μας, γιατί ακόμα και όταν κάνει λάθη θα πάρει ξανά την επόμενη φάση στα χέρια του. Και απόψε με την Φενέρ απέδειξε ότι είναι ένας μεγάλος ηγέτης και ότι μπορεί να κρίνει τα αποτελέσματα στα ματς».

-Την επόμενη εβδομάδα (6/1) υποδέχεστε τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα σε ένα σπουδαίο ματς, εσύ πως θα προετοιμαστείς για να βοηθήσεις την ομάδα σου;

«Αρχικά θα ξεκουραστώ λίγες μέρες, ώστε να καθαρίσω το μυαλό μου από το μπάσκετ και να πάρω μία ανάσα από τους πολύ γρήγορους ρυθμούς που κινούνται τα πράγματα φέτος. Επομένως όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μέσα στην ομάδα πρέπει να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε να φροντίσουμε το σώμα μας, να χαρούμε με τις οικογένειες μας και να επιστρέψουμε στην δουλειά, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για μία πολύ δύσκολη μάχη».

-Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και την νίκη που κάνατε, βλέπουμε έναν διαφορετικό Πάτρικ Γιανγκ, πλέον αισθάνεσαι καλύτερα και πιο άνετα μετά τον τραυματισμό σου;

«Κοίτα αυτός ο τραυματισμός που έπαθα είναι σαν κάτι πολύ δυνατό να διαλύεται και να μην μένει τίποτα και μετά πρέπει όλο αυτό να το ξαναχτίσεις από την αρχή σιγά-σιγά και να βάλεις τις σωστές βάσεις. Εγώ αυτή την στιγμή είμαι καλά, αλλά παίρνει χρόνο και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ μόνο στο μπάσκετ, γιατί πρέπει να προσέξω και τον εαυτό μου παράλληλα, οπότε ελπίζω σε πολύ λίγο καιρό να είμαι στην ίδια κατάσταση που ήμουν και πριν τον τραυματισμό».