Στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, το Μαρούσι κατάφερε να επικρατήσει επί του Παγκρατίου με 89-75 και να κάνει το 2/2. 

Ένας εκ των πρωταγωνιστών για το “συγκρότημα” του coach Σκαραφίγκα, ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρυθμό που είχε ο αγώνας, αλλά και το μέλλον της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο τέλος μάλιστα ο δυναμικός φόργουορντ του Αμαρουσίου τόνισε πως η διοίκηση της ομάδας αποτελεί ένα “κόσμημα” για το μπάσκετ αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, καθώς βοηθούν την ομάδα συνεχώς και τη στηρίζουν τόσο στις εύκολες, όσο και στις δύσκολες στιγμές της. 

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Παπαγεωργόπουλου:

-Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το Μαρούσι στο πρωτάθλημα. Πού πιστεύεις κρίθηκε το παιχνίδι αυτό;

«Αρχικά, το Παγκράτι και αυτό είναι μια πολύ καλή νεανική ομάδα, αλλά και με αρκετά έμπειρα παιδιά, νομίζω όμως πως το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο που παίξαμε αρκετά καλή άμυνα και τους περιορίσαμε αισθητά. Βάλαμε και κάποια σουτ. Ο Ξύδας μαζί με τον Γκαγκαλούδη έβαλαν μεγάλα σουτ, οπότε στη συνέχεια ήρθε και πιο εύκολα η νίκη. Έγινε πολύ καλή δουλειά εξίσου από όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και από τους προπονητές, γιατί μας είχαν προετοιμάσει καταλλήλως».

-Το Μαρούσι μέχρι στιγμής μας έχει δείξει πως του αρέσει να πάει το ματς στο “ψηλό σκορ”, πιστεύεις ταιριάζει στην ομάδα αυτή το επιθετικό παιχνίδι;

«Η αλήθεια είναι πως μας αρέσει. Πηγαίνουμε σε πολλές κατοχές, παίζουμε αρκετά γρήγορα, προσπαθούμε να έχουμε γρήγορο ρυθμό και μπροστά κυρίως και πίσω με το που τελειώνει η φάση να τρέχουμε είτε σε πρωτεύων αιφνιδιασμό, είτε σε δευτερεύων. Μας αρέσει να επιχειρούμε πολλά τρίποντα, να έχουμε πολλές κατοχές. Είναι το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, το οποίο μας το έχει εμφυσήσει ο προπονητής εδώ και δυο χρόνια που είναι και αυτός στην ομάδα. Το δουλεύουμε, οπότε ναι μπορώ να πω όπως φαίνεται μέχρι και τώρα και από πέρσι και βάσει των αποτελεσμάτων, μας ταιριάζει ή τουλάχιστον προσπαθούμε να το παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, αλλά στην άμυνα προσπαθούμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται για να ακολουθούμε το πλάνο των προπονητών».

-Πού πιστεύεις πώς μπορεί να φτάσει το “ταβάνι” της ομάδας σας;

«Η ομάδα μας όπως ξέρετε και εσείς αποτελείται από νέα παιδιά με φιλοδοξίες, αλλά έχουμε και κάποια πολύ έμπειρα παιδιά Γκαγκαλούδη, Σουρλή, Κανέλλη, Πλουτέτσκι, οπότε μας βοηθούν πολύ στο κομμάτι της εμπειρίας και το αγωνιστικό. Θεωρώ ότι δεν έχει “ταβάνι” αυτή η ομάδα, με έναν προπονητή που ξέρει την κατηγορία πάρα πολύ. Θα φτάσουμε όπου μπορούμε να φτάσουμε, αλλά πρώτα απ’όλα θέλουμε να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο που είναι η παραμονή και από εκεί και ύστερα ό,τι καλύτερο έρθει, τόσο καλύτερο για εμάς θα είναι». 

Στο τέλος μάλιστα, ο Παπαγεωργόπουλος πρόσθεσε:

«Επίσης θα ήθελα να τονίσω κάτι, το οποίο νομίζω πρέπει να ακουστεί. Το Μαρούσι έχει ανθρώπους στη διοίκηση που είναι αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο για το χώρο του μπάσκετ και τις μέρες που υπάρχουν δυσκολίες παντού. Οι άνθρωποι είναι πάντα δίπλα μας, μας στηρίζουν σε ό,τι θέλουμε. Μακάρι όλες οι ομάδες να είχαν άτομα σαν και αυτούς που έχουμε και εμείς στη διοίκηση μέσα και έξω».