Ο Ιπποκράτης Κω έγραψε ιστορία το απόγευμα του Σαββάτου, επικρατώντας του Ηρακλή στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την είσοδο του στα playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Οι νησιώτες ξεκίνησαν εξαιρετικά τον αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ, με τον Ηρακλή να κάνει την αντεπίθεση του στο γ’ δεκάλεπτο και να πετυχαίνει την ανατροπή. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί αμυντικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, δέχθηκαν μόλις 5 πόντους και κατάφεραν να πάρουν την πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Ιπποκράτης Κω έχει πετύχει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων τις τελευταίες αγωνιστικές, ειδικότερα από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Κώστας Παπαδόπουλος. Ο νεαρός, ταλαντούχος τεχνικός έχει φέρει την απαιτούμενη ηρεμία στην ομάδα, με αποτέλεσμα να λειτουργούν πλέον όλα ομαλά και να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα.

Ο προπονητής του Ιπποκράτη μιλώντας στο basketblog.gr αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του «γηραιού», την αντιμετώπιση του μπάσκετ στο νησί αλλά και το ρόστερ που διαθέτει, τονίζοντας πως είναι τυχερός που βρήκε αυτούς τους παίκτες στην ομάδα.

·        Πολύ σημαντική νίκη, ποιο ήταν το σημείο κλειδί της επικράτησης σας έναντι του Ηρακλή;

«Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι παίζαμε εντός έδρας και το γήπεδο ήταν κατάμεστο και η φωνή της κερκίδας μας εμψύχωνε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δουλέψαμε όλη τη βδομάδα πολύ σκληρά γνωρίζοντας ότι ο Ηρακλής είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα ιστορικά που φέτος κυνηγάει την άνοδο. Τα παιδιά είχαν ένα έξτρα κίνητρο γιατί έπαιζαν κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ ότι μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά. Κάναμε μια κοιλιά στο γ’ δεκάλεπτο, σε συνδυασμό με την καλή εικόνα του Ηρακλή. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλή άμυνα και σε συνδυασμό με την αστοχία του Ηρακλή και την απουσία του Πολυτάρχου σε όλο τον αγώνα, νομίζω ότι εκεί ήταν το σημείο που κρίθηκε το παιχνίδι».

·        Το ρόστερ που βρήκατε στον Ιπποκράτη ταίριαζε με τη φιλοσοφία που έχετε εσείς στο μυαλό σας;

«Είμαι τυχερός γιατί όταν πας σε μια καινούρια ομάδα δεν ξέρεις τι θα βρεις εκεί. Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας αναφορικά με τα παιδιά αλλά και πώς θα ταιριάξουν στη φιλοσοφία που θες να περάσεις. Θεωρώ πως είμαι τυχερός γιατί έχουμε παιδιά που και είναι καλοί παίκτες και έχουν ταιριάξει στη φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε και το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων ήταν δύσκολο αλλά τα καταφέραμε. Θέλω να τονίσω ότι ο  κ. Συμεωνίδης ήδη είχε κάνει εξαιρετική δουλειά, δηλαδή βρήκα μια δουλεμένη ομάδα, απλά εγώ πρόσθεσα τη δική μου φιλοσοφία».

·        Ποιο είναι το στοιχείο διαφοροποίησης που έχετε δει στην ομάδα σε σχέση με το παρελθόν;

«Νομίζω ότι έχει υπάρξει πλέον μία ηρεμία στην ομάδα. Οι παίκτες παίρνουν ρόλους, σε κάθε προπόνηση δίνουν το 100% και δουλεύουν πολύ σκληρά. Νομίζω εκεί υπάρχει η διαφοροποίηση στην εικόνα της ομάδας».

·        Με βάση τα τελευταία θετικά αποτελέσματα αλλά και τη νίκη επί του Ηρακλή, έχουν διαφοροποιηθεί οι στόχοι σας για τη φετινή χρονιά;

«Ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν για την ομάδα και όταν ήρθα εγώ ήταν να αποφύγουμε τα playouts. Τώρα, αν μπορέσουμε να πάρουμε υψηλότερη θέση θα είναι ακόμα πιο καλό για εμάς».

·        Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει το μπάσκετ στην Κω με δεδομένο ότι βρίσκεστε σε ένα ακριτικό μέρος;

«Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ πάρα πολύ, στηρίζει το άθλημα και στηρίζει και τον Ιπποκράτη, έρχεται στο γήπεδο και με τον τρόπο του βοηθάει όπως μπορεί. Τη μεγάλη βοήθεια προσφέρει φυσικά ο πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και προσπαθεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για όλους μας».

·        Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για το 2019 και την ομάδα σας;

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να υπάρχει υγεία και να έχουν όλοι οι προπονητές τους παίκτες τους. Θέλω και γω με τη σειρά μου να έχω όλους τους παίκτες μου και να έχουμε την απαραίτητη δόση τύχης για να πετύχουμε τους στόχους μας».