Ο Νίκος Παπανικολάου αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους «ψηλούς» της Α2, με τον φόργουορντ/σέντερ να επιστρέφει το περασμένο καλοκαίρι στο Ψυχικό, προκειμένου να το βοηθήσει να κατακτήσει τους φετινούς του στόχους.

Ο Παπανικολάου έχει δείξει με το… καλημέρα τις προθέσεις του, με αποκορύφωμα τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Πατρών όπου πέτυχε double double με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο ίδιος, μιλώντας στο basketblog.gr δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών και τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, όμως δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα να μείνει το Ψυχικό εντός στόχων προκειμένου να μην χαθεί η συγκέντρωση της ομάδας.

·        Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα;

«Ξεκίνησε το ματς, θεωρώ ότι είχαμε το πάνω χέρι, στην ανάπαυλα ήμασταν καλά, ειδικά για εκτός έδρας ματς. Γνωρίζαμε όμως ότι ο Απόλλωνας θα ανεβάσει στροφές στη συνέχεια γιατί ήθελε και αυτός τη νίκη και ήμασταν προετοιμασμένοι για να δεχθούμε ζώνη. Παρόλα αυτά κολλήσαμε στο γ’ δεκάλεπτο, όπως είχε και γίνει και με τον Ιπποκράτη στην Κω. Αλλά στο τέλος ήμασταν πιο σοβαροί, βάλαμε μερικά κρίσιμα σουτ και βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες και φτάσαμε στη νίκη. Ήταν κάτι δύσκολο γιατί όταν μία ομάδα πετυχαίνει την ανατροπή στην έδρα της, χρειάζεται και η προσωπικότητα για να διατηρηθεί το σκορ».

·        Όπως είπες και εσύ η ομάδα «κάθισε» στο γ’ δεκάλεπτο, όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη. Τι ήταν αυτό που άλλαξε και πήρατε τη νίκη;

«Κοίταξε να δεις, στην Κω για παράδειγμα είχαμε κολλήσει στη ζώνη, δεν είχαμε καλές επιλογές. Αυτή τη φορά είχαμε κάποιες επιλογές, αλλά μπήκαν τα σουτ. Ήμασταν προετοιμασμένοι, δεν μπήκαν στην αρχή τα σουτ, μετά όμως βρήκαμε την ψυχολογία και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

·        Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του Ψυχικού;

«Μην είμαστε γραφικοί, δεν μπορούμε παρά θετική να κρίνουμε την πορεία μας και έχοντας τον αγώνα με το Μαρούσι την Τετάρτη. Παρόλα αυτά, επειδή η Α2 είναι μεγάλη κατηγορία και πολλά τα παιχνίδια, δεν θα επαναπαυτούμε με σκοπό να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

·        Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν και πόσο έχουν αλλάξει μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα;

«Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει καθόλου, εμείς θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Παρά τη μέχρι τώρα πορεία που έχουμε, ο στόχος μας είναι ο ίδιος, να μείνουμε στην κατηγορία. Είμαι ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας και γνωρίζω πολύ καλά τόσο την κατηγορία, όσο και τον προπονητή μας και την ομάδα και δεν θα αλλάξουμε τους στόχους μας γιατί πολλές φορές, όταν κοιτάς πιο ψηλά, έρχονται τα αρνητικά αποτελέσματα και μπερδεύεσαι»

·        Ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια στο γήπεδο σας, τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο ενόψει της συνέχειας;

«Δεν είμαστε η ομάδα που έχει τους οργανωμένους ή τον πολύ κόσμο, αλλά εννοείται πως περιμένουμε τον κόσμο μας, είμαστε ένα ήρεμο γήπεδο και όποι