Η ομάδα του Ψυχικού κατάφερε να πανηγυρίσει ίσως τη “νίκη της αγωνιστικής” με 75-70 απέναντι στην ομάδα του Πανερυθραϊκού για την τέταρτη “στροφή” του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.

Ένας καταλυτικός παράγοντας εδώ και πολλά χρόνια για το Ψυχικό, ο Νίκος Παπανικολάου μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, το μέλλον της στην κατηγορία, τους βασικούς της στόχους και για τη φετινή χρονιά, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα στο μπάσκετ με την πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας πως πρέπει να συνηθίσουμε όλοι σε αυτά.

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Παπανικολάου:

-Σπουδαία νίκη για την ομάδα σας το Σάββατο κόντρα στον Πανερυθραϊκό. Πού κρίθηκε ο αγώνας αυτός κατά τη γνώμη σου;

«Από την αρχή ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, με μια ομάδα που θεωρώ ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε κάποια μεγάλα σουτ που βάλαμε σε συνδυασμό με κάποιες καλές άμυνες που παίξαμε».

-Για άλλη μια χρονιά το πρωτάθλημα της Α2 παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας σου στην κατηγορία φέτος;

«Εμείς κάθε χρόνο, μιας και είμαι στην ομάδα πολλά χρόνια, όταν ξεκινάει η σεζόν, στόχος μας αρχικά είναι η παραμονή. Έτσι και φέτος έχουμε τον ίδιο στόχο. Να σωθούμε και μάλιστα όσο πιο νωρίς γίνεται. Από εκεί και πέρα, έτσι όπως και πέρσι όταν τελείωσε και όπως τελείωσε το πρωτάθλημα μας βρήκε στην τρίτη θέση, έτσι και φέτος κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με πρώτο στόχο τη σύντομη παραμονή της ομάδας, κοιτάμε ό,τι καλύτερο στο πρωτάθλημα».

-Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή όταν αγωνίζεται στις νέες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊού. Πότε βλέπεις να υπάρχει κάποια αλλαγή; Θεωρείς πως η λύση είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων;

«Νομίζω είναι λίγο δύσκολο όχι το να αγωνιστείς, αλλά η προετοιμασία για να αγωνιστείς, οι προπονήσεις, τα ταξίδια κλπ. Θεωρώ ότι μας επηρεάζει αρκετά. Για παράδειγμα, κάποιες ομάδες έχουν παιχνίδια εξ αναβολής, παίζουν Τετάρτη και Σάββατο και σίγουρα επηρεάζει αυτό το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ όταν μπεις να παίξεις, αγωνίζεσαι κανονικά. Εγώ προσωπικά θεωρώ τη διακοπή του πρωταθλήματος τη χειρότερη και την τελευταία λύση. Όπως έχουν πει ειδικοί, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, έτσι και στο μπάσκετ πρέπει να μάθουμε σε αυτό και να μη σταματήσουμε. Σίγουρα προέχει η υγεία μας, η υγεία των δικών μας και της οικογένειάς μας, αλλά θεωρώ και πάλι την έσχατη λύση να σταματήσει το πρωτάθλημα».