O Νώντας Παπαντωνίου μίλησε στο basketblog, μετά το τέλος του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό εξηγώντας τους λόγους της ήττας από τους «πράσινους», τις αλλαγές που είχε η Ένωση σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου και την προσωπική του εξέλιξη. Ακόμη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που έδωσε το παρών και να τονίσει πως η ΑΕΚ θα πάει στο ΣΕΦ για την νίκη, απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης…

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας guard:

Για το που κρίθηκε ο αγώνας: «Χάσαμε το ρυθμό στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, πήρε ο Παναθηναϊκός μια διαφορά και δε μπορέσαμε να επιστρέψουμε, ώστε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι, στο οποίο δείξαμε στο πρώτο μέρος, πως αξίζαμε κάτι παραπάνω».

Για τη διαφορετική εικόνα σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου: «Έχουμε πει πως με την έλευση του κ. Αγγελόπουλου και του κ. Σάκοτα η ομάδα άλλαξε επίπεδο. Έγιναν σημαντικές προσθήκες. Η ομάδα πλέον είναι για πιο ψηλά. Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με αυτό του πρώτου γύρου. Εμείς θέλαμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται, να παίξουμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος, κυρίως στην άμυνα. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του και δυστυχώς χάσαμε. Συνεχίζουμε, καθώς έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει την νίκη στο ΣΕΦ: « Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα… μη σου πω στην Ευρώπη. Παίζουν πάρα πολύ καλά. Η πίεση θα είναι μεγάλη. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, να δούμε τον αντίπαλό μας και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, για να είμαστε σε ακόμα ένα παιχνίδι ανταγωνιστικοί, γιατί η ΑΕΚ πρέπει να πηγαίνει για την νίκη.

Για την προσέλευση του κόσμου: « Και εμείς και ο κόσμος περιμένουμε τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Η προσέλευση του κόσμου σε κάθε παιχνίδι είναι όλο και μεγαλύτερη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτό είναι το καλό με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Έχει δείξει πως μας στηρίζει και στα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες. Αυτό σημαίνει υγεία στην ομάδα και στον κόσμο, αυτό θέλουμε. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο, να αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει. Με αυτόν τον κόσμο δίπλα μας στα playoffθα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε τότε που φτάσαμε».

Για την προσωπική του βελτίωση: « Είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και με άφησε πίσω. Ωστόσο επειδή ήθελα να επανέλθω, γύρισα πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμενε το ιατρικό επιτελείο. Αυτό μου κόστισε, στο να βρω το ρυθμό και τα πατήματά μου. Εγώ προσπαθώ για το καλύτερο και νιώθω καλά. Προσπαθώ να βοηθήσω όπως μπορώ σε κάθε παιχνίδι, ώστε να φτάσουμε στην νίκη, όπως μου ζητήσει ο προπονητής μου, είτε σε άμυνα, είτε σε επίθεση. Δουλειά μου είναι να οργανώνω την ομάδα και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, να τους κάνω τη ζωή πιο εύκολη. Χωρίς την ομαδική διάκριση δεν έρχεται η ατομική. Πάνω από όλα η ομάδα και μετά εμείς»