«Να πεισμώσουμε από την ήττα και να είμαστε του χρόνου στο final four», απάντησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε ερώτηση του basketblog.gr μετά το τέλος του τελικού της Ευρωλίγκας που βρήκε τον Ολυμπιακό ηττημένο και την Φενέρμπαχτσε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ακόμα ο Έλληνας φόργουορντ μας μίλησε για το έφταιξε για την ήττα από τους Τούρκους, για τον στόχο του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας.

– Ιωάννη θέλω να μου βάλεις ένα τίτλο στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ;

 «Παλέψαμε ως εδώ και η χρονιά είναι επιτυχημένη καθώς παίξαμε έναν ακόμα τελικό, τον τέταρτο τα τελευταία 6 χρόνια. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά συνεχίζουμε».

– Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά απόψε;

 «Η Φενέρ έπαιζε μπροστά στον κόσμο της, βρήκε ρυθμό, έβαλε μερικά μεγάλα σουτ και ξέφυγε στο σκορ και εμείς δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι όπως έχουμε κάνει σε άλλα ματς στο παρελθόν και άξια κατέκτησε το τρόπαιο».

– Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή στην Μαδρίτη το 2015 ή απόψε;

 «Το ίδιο είναι, κάθε φορά που χάνεις είναι δύσκολη. Ίσως απόψε ήταν χειρότερα για και τότε είχαμε χάσει από την Ρεάλ».

– Και τώρα οι τελικοί, προφανώς θέλετε το Πρωτάθλημα για να κλείσετε επιτυχημένα την σεζόν;

 «Το Πρωτάθλημα πάντα είναι ο μεγάλος στόχος και πρέπει να το κατακτήσουμε για να πάρουμε ένα τίτλο την φετινή σεζόν. Γιατί αυτή η σεζόν που φτάνει προς το τέλος της είναι πολύ δύσκολη και πολύ επίπονη και έχουμε χύσει ιδρώτα και αίμα και πρέπει τουλάχιστον να πάρουμε ένα τρόπαιο».

– Η αποψινή απώλεια της Ευρωλίγκας σας πεισμώνει για να πάτε του χρόνου στο final four στο Βελιγράδι;

 «100% μας πεισμώνει, κοιτάμε πρώτα να πάρουμε το Πρωτάθλημα για να κλείσει καλά η σεζόν και θα δουλέψουμε πιο σκληρά το καλοκαίρι για να δώσουμε και του χρόνου το παρόν στο final four».

– Πες μας και κάτι για τον κόσμο που σας στήριξε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και σήμερα;

 «Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον κόσμο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον κάνουμε χαρούμενο, αλλά νομίζω ότι και η φετινή προσπάθεια που κάνουμε είναι και μας καταλαβαίνει και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό».