Ο Ολυμπιακός με όλους τους τραυματισμούς που είχε η ομάδα από την αρχή της χρονιάς έψαχνε ένα «4άρι» για να δώσει μερικές λύσεις και να ξεκουράσει τον Γιώργο Πρίντεζη. Η λύση τότε για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήρθε μέσα από το ήδη υπάρχον ρόστερ. Η απόφαση του Έλληνα τεχνικού να χρησιμοποιήσει τον Ιωάννη Παπαπέτρου σαν «ψηλό» απέδωσε, καθώς το ταλέντο και η σωματοδομή του 21χρονου, του επιτρέπουν να αποδώσει το ίδιο καλά σε πολλές θέσεις. Άλλωστε για όσους τον παρακολουθούν από τα χρόνια του στον Ηλυσιακό, ξέρουν πως μπορεί να παίξει ακόμα και στο «1».
 
Ο ίδιος σε συνέντευξη του στο basketblog, μιλάει για την νέα θέση στην οποία καλείται να αγωνιστεί, στην Ευρωλίγκα, ενώ θυμάται και τα παιδικά του χρόνια, όταν έβλεπε τους μεγάλους παίκτες σαν είδωλα και ήθελε να τους μοιάσει.
 
-Τι γεύση σας άφησε ο πρώτος γύρος του top16;
«Νομίζω πως κάναμε κάποιες ήττες που δεν θέλαμε να κάνουμε, κάναμε και μερικές καλές νίκες. Πάντως δεν στέκομαι στο ότι έγινε γιατί πιστεύω πως σημασία έχει η συνέχεια και όχι το παρελθόν».
 
-Είστε ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα πορεία;
-Ποτέ δεν είσαι ικανοποιημένος. Θέλουμε να προκριθούμε, θέλουμε να βρεθούμε στις 8 καλύτερες ομάδες. Η ικανοποίηση θα έρθει στο τέλος καθώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».
 
-Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός;
«Πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να τα κάνει όλα. Αν έχουμε υγεία, ακολουθούμε το πλάνο μας και σε συνδυασμό με τις προσθήκες που έχουν γίνει πιστεύω πως και στο Φάιναλ Φορ μπορούμε να πάμε αλλά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
 
-Φέτος αγωνίζεσαι και στο «3» αλλά και στο «4». Πως είναι η θέση του «ψηλού» για σένα;
«Κοίτα όλη μου τη ζωή έπαιζα τρία. Υπάρχουν μικρές διαφοράς στις θέσεις, όχι τεράστιες και μέρα με την μέρα προσαρμόζομαι καλύτερα».
 
-Και τώρα Μπαρτσελόνα. Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;
«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι εδώ και τους κερδίσαμε, παίξαμε πολύ καλή άμυνα και διαβάσαμε καλά το παιχνίδι τους, πράγματα που πρέπει να κάνουμε και στην Βαρκελώνη. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στους παίκτες κλειδιά της Μπαρτσελόνα και από εκεί και πέρα η επίθεση μας θα έρθει».
 
-Μετά την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα σας περιμένανε πολλά μικρά παιδάκια για φωτογραφίες και αυτόγραφα. Πως αισθάνεται ένας παίκτης όταν βλέπει κάτι τέτοιο;
«Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τα παιδιά να έρχονται στο γήπεδο και να δείχνουν τόση αγάπη. Θυμάμαι κι εγώ τον εαυτό μου πριν μερικά χρόνια που θαύμαζα παίκτες και τους έβλεπα σαν είδωλα. Είναι πολύ καλό το να έρχονται τα παιδιά στα γήπεδα και να μένουν μακριά από άλλα πράγματα».