«Με πεισμώνει ο χαμένος τελικός του 2015 και μακάρι αυτό το final four να έχει καλύτερη κατάληξη», απάντησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε ερώτηση του basketblog.gr στο περιθώριο της media day του Ολυμπιακού ενόψει του final four της Κωνσταντινούπολης

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, ακόμα μας μίλησε για τον μεγάλο ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ (19/5, 18:30) και την προσωπική προετοιμασία του για το final four, για τις τρεις αντιπάλους του Ολυμπιακού, ενώ απάντησε και στο δίλημμα Τεόντοσιτς ή Ντε Κολό για το ποιος είναι πιο επικίνδυνος βάζοντας στην εξίσωση τους Σπανούλη και Πρίντεζη.

– Θέλα καταρχάς να μου πεις τις πρώτες σου σκέψεις για το final four;

 «Χαρά, η πρώτη μου σκέψη εμπεριέχει μεγάλη χαρά γιατί το final four είναι μία γιορτή και εμείς θα δώσουμε το παρών εκεί κάτι που είχαμε στόχο όλη την σεζόν».

– Είσαι ακόμα σε νεαρή ηλικία, αλλά είναι κιόλας το δεύτερο final four της καριέρας σου, πως προετοιμάζεσαι για αυτό;

 «Σίγουρα μέσα στο γήπεδο θέλω να κάνω το μάξιμουμ της προετοιμασίας μου και εκτός γηπέδου να ξεκουράζομαι και να χαλαρώνω όσο μπορώ αυτές τις μέρες, για να μαζεύω ενέργεια και να κάνω αρκετές σκέψεις ώστε να είμαι και απόλυτα έτοιμος πνευματικά και ψυχολογικά».

– Πάμε λίγο στα αγωνιστικά στοιχεία του ημιτελικού, τι κατά την γνώμη σου θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο ματς με την ΤΣΣΚΑ;

 «Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα μας να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο, γιατί η ΤΣΣΚΑ είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα με πολύ ταλέντο και δεν πρέπει να την αφήσουμε να ξεφύγει στο σκορ».

– Τεόντοσιτς ή Ντε Κολό ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος;

 «Νομίζω ότι και οι δύο είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι και είναι σαν να λες Σπανούλης ή Πρίντεζης και επειδή και οι δύο είναι εξαιρετικοί παίκτες θέλει μεγάλη προσήλωση και συγκέντρωση στο μαρκάρισμα και των δύο».

– Θέλω να μου πεις τι θα σκεφτείς για το final four όταν θα μπείτε στο αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη;

 «Η σκέψη σίγουρα θα είναι ευχάριστη και έχω μεγάλη προσμονή για να έρθουν αυτοί οι αγώνες που τους περιμένουμε ολόκληρη την χρονιά».

– Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί από τον ημιτελικό, υπάρχει επιθυμία για κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο από το Ρεάλ-Φενέρ;

 «Όχι δεν έχουμε καμία προτίμηση. Κοιτάμε μόνο το πολύ δύσκολο παιχνίδι της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ και θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε, αυτό είναι το μόνο που σκεφτόμαστε».

– Θέλω να μου πεις ένα προτέρημα που έχει κάθε μία αντίπαλος (Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ) σας στο final four;

 «Νομίζω η ΤΣΣΚΑ έχει πάρα πολύ ταλέντο επιθετικά και μεγάλη εμπειρία από παιχνίδια final four, όπως και οι Ρεάλ το ίδιο πιστεύω με την ΤΣΣΚΑ. Η Φενέρ είναι μία ομάδα λίγο πιο σκληρή από τις άλλες δύο, έχει μικρότερο ροτέισον και είναι σκληρή αμυντικά».

– Πιστεύεις ότι η Φενέρ θα έχει άγχος λόγω της έδρας, ή θα είναι όπως η Ρεάλ το 2015 που δεν φάνηκε νευρική;

 «Όλες οι ομάδες έχουν πίεση και άγχος, το θέμα είναι αυτό να είναι παραγωγικό και νομίζω όλες οι ομάδες θα είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό γιατί είναι δύο ματς και θα έχουν πολύ ενέργεια όλες οι ομάδες».

– Σε θυμόμαστε μετά τον χαμένο τελικό του 2015 με την Ρεάλ να δακρύζεις την ώρα της απονομής, αυτό τώρα σε πεισμώνει περισσότερο για την νίκη;

 «Βέβαια 100% το συναίσθημα της ήττας ήταν πάρα πολύ δύσκολο και πονάει πάρα πολύ να χάνεις και ειδικά για εμένα τουλάχιστον. Είναι πολύ άσχημο όταν βάζεις σε κάτι πολλές ώρες και δουλεύεις για αυτό σε πονάει όταν χάνεις και μακάρι το φετινό final four να έχει καλύτερο αποτέλεσμα».