Στο πλαίσιο των αντιδράσεων παικτών και προπονητών σχετικά με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, ο αθλητής του Έσπερου Λαμίας Ρήγας Παπαργυρόπουλος μίλησε στο Basketblog.gr για το θέμα αυτό, το οικονομικό ζήτημα που ταλαιπωρεί αθλητές και προπονητές και στο τέλος πρότεινε και εκείνος μια λύση εν όψει της συνέχειας.

Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος φόργουορντ του Έσπερου τόνισε πως δεν συμφωνεί με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς ο αθλητισμός δεν είναι η άμεση πηγή εξάπλωσης του ιού. Τέλος, αναφέρθηκε και στις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές με τη διακοπή πρωταθλημάτων και πληρωμών σε κάποιες περιπτώσεις.

Δείτε τις δηλώσεις του Ρήγα Παπαργυρόπουλου:

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Αρχικά, διαφωνώ κάθετα με την διακοπή. Δεν είναι ο αθλητισμός ο λόγος εξάπλωσης του ιού. Επίσης, είμαστε η μόνη χώρα που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα. Υπάρχει μπάσκετ και αθλητισμός και πέρα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δυστυχώς, οι πληρωμές μας θα σταματήσουν. Δεν ρίχνω ευθύνη στις ομάδες γιατί σταματάει και για αυτούς η εισροή χρημάτων, όποια εισροή και αν τους έχει απομείνει. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι τουλάχιστον να έδιναν όλες οι ομάδες και τον μισθό του Νοεμβρίου καθώς η διακοπή ήταν ξαφνική και οι παίκτες έμειναν ξαφνικά άνεργοι και δεν είναι σε κανένα ΚΑΔ.

Όλοι οι αθλητές θεωρώ πως θα κινηθούν πια σε λύσεις όπως εύρεση εργασίας, όποια και αν είναι αυτή. Επίσης, θεωρώ πως θα αλλάξουν και πολλά στις ομάδες γιατί πολλοί αθλητές, δεδομένου της ανεργίας και χωρίς να ξέρουμε που θα φτάσει όλο αυτό, δεν θα παρατήσουν την όποια εργασία έχουν βρει και οι ομάδες θα πρέπει να το σεβαστούν καθώς έχουν σταματήσει τις πληρωμές. Σε αυτές τις εποχές δεν μπορούν οι ομάδες να περιμένουν πως οι αθλητές θα είναι και άνεργοι και απλήρωτοι και θα περιμένουν πότε και εαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να το σεβαστούν. Φυσικά το πιο σωστό θα ήταν να γινόντουσαν εξετάσεις για τον ιό συνέχεια όπως γίνεται στην Α1, αλλά καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν γίνεται. Απλά κάνε τα μαθηματικά. Δυστυχώς, δεν είμαι αρμόδιος για αυτήν την λύση καθώς δεν είμαι γιατρός. Αλλά όπως προείπα δεν είμαστε το πρόβλημα της πανδημίας. Και στις επαγγελματικές κατηγορίες πάντως που κάνουν τα τέστ δεν σημαίνει ότι δεν κολλάνε. Απλά η ομάδα που έχει σύμπτωμα δεν αγωνίζεται. Δεν βλέπω κάποια διαφορά λοιπον είτε κάνουμε το τεστ είτε όχι».

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο και ΕΔΩ το δεύτερο μέρος των αντιδράσεων των παικτών της Α2 Ανδρών.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο και ΕΔΩ το δεύτερο μέρος των αντιδράσεων των προπονητών της Α2 Ανδρών.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο, ΕΔΩ το δεύτερο, ΕΔΩ το τρίτο, ΕΔΩ το τέταρτο και ΕΔΩ το πέμπτο μέρος των αντιδράσεων των παικτών της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο, ΕΔΩ το δεύτερο και ΕΔΩ το τρίτο μέρος των αντιδράσεων των προπονητών της Β’ Εθνικής κατηγορίας.