Σε επαγγελματικό επίπεδο ΑΕΚ, Αιγάλεω και πριν από μέρες (όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το basketblog.gr) Μαρούσι. Ο Μπάμπης Φωτητζόγλου υπέγραψε συμφωνητικό για ένα χρόνο με την ομάδα του Βαγγέλη Μάγειρα, και προσδοκά να πετύχει τον ερχόμενο Απρίλιο αυτό, που παραλίγο να πετύχει με το “Σίτι”, ήτοι την άνοδο στην Α2.

Ο μικρασιατικής καταγωγής γκαρντ, που δεν ξεχνά την μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ, έκανε μία “αποκάλυψη” ως προς τις μύχιες σκέψεις του, που έχει την σημειολογία της. Χαμηλών τόνων από… γεννήσεώς του, ο Μπάμπης, μίλησε στο basketblog.gr για τη νέα προσπάθεια και όχι μόνο…

-Είχες αρκετές προτάσεις στα χέρια σου, κατά πως ξέρουμε. Γιατί είπες το “ναι” στο Μαρούσι;

“Δεν είπα το “ναι” οπουδήποτε. Στο Μαρούσι το είπα. Είναι γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους και τους ευχαριστώ. Πλην όμως είπα το “ναι” σε μία παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ. Το Μαρούσι έχει την δική του ιστορία στο άθλημα. Έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Έχει παίξει Ευρωλίγκα. Επιπλέον, ήταν καθοριστικός ο τρόπος που με προσέγγισε το Μαρούσι. Ο προπονητής του, ο κύριος Μάγειρας με αντιμετώπισε θετικά από την πρώτη στιγμή. Έδειξε πόσο με ήθελε…”

-Έκανες και προπονήσεις με το Μαρούσι πριν υπογράψεις…

“Είναι γεγονός. Όταν μπήκα στο γήπεδο και είδα και τα λάβαρα από τις επιτυχίες του παρελθόντος, είπα “εδώ είμαστε”. Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα πόσο οργανωμένος σύλλογος είναι. Μου παρείχαν τα πάντα από την πρώτη στιγμή. Το Μαρούσι ασχολείται μόνο με το μπάσκετ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

-Είπες ότι μπήκες στο κλειστό του Αγίου Θωμά και είδες τα λάβαρα του Αμαρουσίου. Η μεγάλη σου αγάπη, η ΑΕΚ που αναδείχθηκες, έχει πολλά περισσότερα λάβαρα και ας μην τα έχει αναρτήσει στο γήπεδο, αφού… δεν έχει γήπεδο. Ήλπιζες σε κάποιο κάλεσμα της ΑΕΚ μετά το τέλος του Πρωταθλήματος;

“Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ. Είναι η “Βασίλισσα” του ελληνικού μπάσκετ. Για να πω την αλήθεια, ναι… Περίμενα ένα τηλεφώνημα από την ΑΕΚ, που δεν ήλθε ποτέ. Δεν πειράζει όμως. Συνεχίζουμε. Μακάρι να πάει καλά η ΑΕΚ. Αυτό είναι το σημαντικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα παίξω για το Μαρούσι. Προχωράμε…”

-Ως οπαδό της ΑΕΚ σε γοητεύει όλη αυτή η προσπάθεια αναγέννησης που γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια;

“Είναι δυνατόν να μην με γοητεύει; Παρακολουθώ στενά. Είμαι επαγγελματίας, αλλά ουδέποτε έκρυψα τις προτιμήσεις μου. Είναι ευχάριστο που χάρη στον κύριο Μελισσανίδη γίνεται μία προσπάθεια κάθαρσης, δίχως χρέη και με όραμα για καθαρή ομάδα και γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μακάρι αυτή η προσπάθεια του κυρίου Μελισσανίδη, αλλά και όλων όσοι βρίσκονται στην ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και στο μπάσκετ, και στα άλλα Τμήματα να έχει αποτέλεσμα. Είμαι χαρούμενος για τις εξελίξεις”.

-Στην “Αγιά Σοφιά” θα πηγαίνεις, λοιπόν, ως θεατής, σε κανά δύο χρόνια, αν με το καλό (για την ΑΕΚ) γίνει;

Την υγειά μας να ΄χουμε, εννοείται πως θα πηγαίνω στην… Αγιά Σοφιά“!

-Από τη “θητεία” σου στο Αιγάλεω είσαι ικανοποιημένος; Κέρδισες ή έχασες από το Αιγάλεω;

“Κέρδισα! Είχα χρόνο συμμετοχής. Απέκτησα εμπειρίες. Κάναμε μία εξαιρετική πορεία”.

-Ο στόχος στο Μαρούσι ποιος είναι;

“Μαρούσι είμαστε… Στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πάμε, λοιπόν, για την άνοδο. Προς αυτή την κοινή προσπάθεια θα βοηθήσουμε όλοι. Αυτό θα κάνω κι εγώ. Πάνω απ’ όλα προέχει να δουλέψω σκληρά. Θέλω να βελτιωθώ σε πράγματα. Δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο. Λίγα λόγια χρειάζονται τώρα και πολλή δουλειά, όπως είπα…”