Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στον τέταρτο όμιλό της και πρώτο αντίστοιχα του Βορρά, ήταν ιδανική για την ομάδα του Αλμυρού, καθώς επικράτησε στην έδρα του επί του Λέοντα Μεσολογγίου με 61-52.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού αυτού, ο Μιχάλης Πολίτης μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη αυτή της ομάδας του, την προσαρμογή του στο ρόστερ της ομάδας, το μέλλον της φέτος στην κατηγορία αυτή, αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Πολίτης θεωρείται μάλιστα μια εκ των κορυφαίων μεταγραφικών κινήσεων της κατηγορίας ολόκληρης και το απέδειξε μάλιστα με την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον Αλμυρό.

Δείτε τις δηλώσεις του Μιχάλη Πολίτη:

-Πρεμιέρα με νίκη για την ομάδα σας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πού πιστεύεις πως κρίθηκε ο αγώνας;

«Είχαμε πολύ άγχος για πρεμιέρα, γιατί η ομάδα βιώνει κάτι πρωτόγνωρο να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική και ήμασταν κάπως αγχωμένοι όλοι, αλλά είχαμε ενεργεία και επιβάλαμε το ρυθμό μας και τελικά κερδίσαμε».

-Είσαι ένα νέο μέλος στην ομάδα, μετά από μία εξιαρετική χρονιά με τον ΝΕΟΛ; Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τη φετινή χρονιά και πόσο γρήγορα προσαρμόστηκες στη νέα σου “πρόκληση”;

«Τα παιδιά τα περισσότερα τα ξέρω δεν χρειάστηκε να προσαρμοστώ. Ξέρω και τον προπονητή πολύ καλά και όλα κύλησαν και κυλάνε ομαλά και όμορφα. Ναι όσον αφορά για πέρσι αγωνιστικά με τον ΝΕΟΛ ανεβήκαμε κατηγορία αν και διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω Covid-19 και κλείσαμε την χρόνια με 3 ήττες. Κάτι πρωτόγνωρο και εκεί στο νησί μόλις 2 χρονιές στην Γ’ Εθνική».

-Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας σου στην κατηγορία φέτος;

«Έχει ταλέντο η ομάδα και το κυριότερο έχει πολύ όρεξη για δουλειά από τον προπονητή μέχρι την διοίκηση και τους παίκτες. Δεν ξέρω πού θα τερματήσουμε αλλά σίγουρα θα δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

-Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή όταν αγωνίζεται μπροστά σε άδεια λόγω κορονοϊού γήπεδα;

«Είναι πολύ άχαρο να παίζεις σε άδειο γήπεδο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να συνηθίσουμε για φέτος και δεν ξέρω για πόσο σε αυτό πράγμα. Εμείς οι παίκτες παίζουμε και για τον κόσμο και για τον τόπο μας άρα μας είναι κάπως χλιαρό το όλο θέμα με τους θέατες».